Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor 220,240Vca / 110,120Vca

virgil_19

Postări Recomandate

Va salut. Am un convertor 220v/ 110v ca care la iesire = 60Vca , made SUA . Este realizat cu : 4R= 230K, 7,4k , 1K ,26ohm , 1 termistor= 185ohm/15%C , 3C= 100Nf/400V , 150Nf?400V , 100Nf/ 250V , 1 triac= T415/25A , si un ??...D8D ( pe cablaj= U1 ) .Va rog daca ma puteti ajuta cu depanarea . Mentionez ca am verificat componentele = C si R = OK. , amschimbat triacul si acelasi rezultat U iesire=60Vca . La masurarea D8D , care nu stiu ce poate sa fie = diac sau CI ? = inlocuitor pare ca 2Diode in contra faza, cu + la pinul NC. Cu stima , Virgil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• virgil_19

2

• Relav

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sigur e diac. Verifica rezistenta de 230 K. Verifica (!!masoara-i valoarea ) si condensatorul care are punct comun cu acea rezistenta si diacul. Daca acestea sunt OK , inlocuieste diacul. Il gasesti pe orice montaj de la becurile economice (e marcat DB3).

Link spre comentariu

Va salut. R=230K este in paralel pe intrare (220V) Este OK.Zisul diac, arata ca un BC170 (plastic cu 3 pini ) , iar in montaj cel din mijloc nu este conectat. La masurare apare ca o dubla dioda in contra faza , cu + la pinul din mijloc ,cel neconectat. Poate este vorba de CI special . D8D l-am cautat pe net.. si nu am gasit nimic depre el. Am incercat cu un diac in locul lui si U. la iesire=220v.Cu stima , Virgil.

Link spre comentariu

Daca pui o poza de aproape cu partea cu piese si cu cablajul, sunt sanse sa fii ajutat mai bine.Rezistenta care stabileste tensiunea este posibil sa trebuiasca sa fie schimbata cu alta valoare.Revino cu poze. Am facut mai demult pentru un coleg care avea un aspirator din SUA pe 110V, un astfel de montaj dintr-un variator cu triac pentru iluminat. L-am reglat pe 110V si i-am inlocuit potentiometrul cu o rezistenta fixa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări