releus Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Salutare tuturor! Stiu ca s-a mai discutat pe tema acestui subiect si imi cer scuze daca il reiau.Problema este ca am realizat schema de " multimetru.rar" care am gasit-o in temele anterioare, insa valoarea care ar trebui masurata nu este exacta.Mai precis (etalonare) la o valoare de intrare maxima(5v) pe portul analogic a circuitului de 16f876a, valoarea afisata pe lcd este de 1000. Cum as putea ca la tensiunea max.de 30v, pe lcd sa afiseze aceiasi valoare ? La tensiune de 1v pe lcd afiseaza 33, la 10V-330, etc.Am mai incercat si proiectul 30V-10A insa acesta dupa verificarea pe simulator(realsim) , nu a functionat deloc. multimetru.HEX.txt Link spre comentariu
lama Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 De curiozitate, ai bagat 10V direct pe port? Fara divizor sau altceva?Stima Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 De curiozitate, ai bagat 10V direct pe port? Fara divizor sau altceva?Stima Buna ideea, PIC-ul o sa se amuze bine, insa pentru ultima oara. Releus, nu aplica direct 10V pe portul PIC, maximum 5V este acceptabil fara sa distrugi PIC-ul. Fa un divizor rezistiv care la 30V dupa divizor sa dea aproape de 5V (10k + 49,9k = 5,008V, sau 1k + (4,7k+270R) = 5,025V). Daca arata 1000 la 5V este bine (ar fi trebuit sa fie maxim 1024, dar poate nici sursa ta nu da exact 5V, sau divizorul iti da putin sub 5V la iesire), numai ca asta-i valoarea ADC (10 bits = 1024 valori). Banuiesc ca te asteptai sa vezi direct in volti.Mai bine spune de pe ce site ai gasit V-A-ul. Si pune schema completa, ca nu citesti V si A doar cu ce ai pus tu in primul mesaj. Link spre comentariu
releus Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Nu, cum sa bag 10V pe port!? Tensiunea maxima pe care o suporta portul este de 5v.Am reusit sa gasesc un hex.ok si am realizat un divizor( calibrarea).La max.5v am 30V, acum este ok.Intr-adevar la 8biti am 1024, la 12biti 4096, etc.Deci la 5v aveam pe lcd valoarea 1000. Link spre comentariu
releus Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Da, la 10biti=1024(scuze)!.Am gasit o alta schema si un alt hex si pot masura in acelasi timp Putere, Curent, Tensiune si Rezistenta( imi afiseaza acesti parametrii pe 2x16 lcd).Divizorul este alcatuit din 100k+20K=5v.Multumesc pentru lamuriri!P.SImi cer scuze ca nu m-am facut inteles, cei 10V erau de la sursa de alimentare, insa printr-un divizor. La 30v= port pic 5V( pe lcd 1000), la 10V=port pic 1,669V. Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Ne spui de unde e schema? Link spre comentariu
releus Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Sincer, nu mai stiu!Cred ca pe un site turcesc am gasit schema.Cred ca pe portul care citeste curentul este si un operational care nu este prezentat in schema.Atasez mai jos o schema oarecum asemanatoare. voltmetru ampermetru pic16f876.doc Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Sincer, nu mai stiu!Cred ca pe un site turcesc am gasit schema.Cred ca pe portul care citeste curentul este si un operational care nu este prezentat in schema.Atasez mai jos o schema oarecum asemanatoare.O fi de aici....http://pa-elektronika.hu/hu/kesz-projektek/100-pices-panelmero-ii.htmlNumai ca nu prea are nimic in comun cu 876. Link spre comentariu
releus Postat Aprilie 12, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2013 In sfarsit! Am realizat in cele din urma proiectul din atasament. Daca o sa dau de site-ul respectiv o sa-l postez.Hex-ul este pentru schema fara butoane si va afisa I,V,Ohmi,P.Functioneaza multumitor. Link spre comentariu
negru_voda Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 In sfarsit! Am realizat in cele din urma proiectul din atasament. Daca o sa dau de site-ul respectiv o sa-l postez.Hex-ul este pentru schema fara butoane si va afisa I,V,Ohmi,P.Functioneaza multumitor.poti pune hex-ul pentru imaginea asta? Link spre comentariu
lama Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 In sfarsit! Am realizat in cele din urma proiectul din atasament. Daca o sa dau de site-ul respectiv o sa-l postez.Hex-ul este pentru schema fara butoane si va afisa I,V,Ohmi,P.Functioneaza multumitor.Ohmi?Esti sigur? Link spre comentariu
mosu20 Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 probabil este vorba de rezistenta echivalenta a consumatorului. De mirare, totusi. Ar trebui si hexul pus aici. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Pai PIC-ul stie sa faca impartiri, de ce ar fi de mirare? Evident este vorba de raportul V/I, prin asta autorul defineste ohmii. Link spre comentariu
Vizitator mbrindusoiu Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 In sfarsit! Am realizat in cele din urma proiectul din atasament. Daca o sa dau de site-ul respectiv o sa-l postez.Hex-ul este pentru schema fara butoane si va afisa I,V,Ohmi,P.Functioneaza multumitor. http://elektrobilim.org/forum/pic-uygul ... #post48991 Link spre comentariu
releus Postat Aprilie 20, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Aici este hex-ul pentru schema de mai sus.Butoanele de setare nu se folosesc. 8volt_amp_power.hex.txt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum