Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volt-ampermetru9dublu) cu pic 16f876 cu hex functional

releus

Postări Recomandate

Salutare tuturor! Stiu ca s-a mai discutat pe tema acestui subiect si imi cer scuze daca il reiau.Problema este ca am realizat schema de " multimetru.rar" care am gasit-o in temele anterioare, insa valoarea care ar trebui masurata nu este exacta.Mai precis (etalonare) la o valoare de intrare maxima(5v) pe portul analogic a circuitului de 16f876a, valoarea afisata pe lcd este de 1000. Cum as putea ca la tensiunea max.de 30v, pe lcd sa afiseze aceiasi valoare ? La tensiune de 1v pe lcd afiseaza 33, la 10V-330, etc.Am mai incercat si proiectul 30V-10A insa acesta dupa verificarea pe simulator(realsim) , nu a functionat deloc.

post-26978-139829613941_thumb.gif

multimetru.HEX.txt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• releus

7

• Mircea

2

• lama

2

• mosu20

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De curiozitate, ai bagat 10V direct pe port? Fara divizor sau altceva?Stima

Buna ideea, PIC-ul o sa se amuze bine, insa pentru ultima oara. Releus, nu aplica direct 10V pe portul PIC, maximum 5V este acceptabil fara sa distrugi PIC-ul. Fa un divizor rezistiv care la 30V dupa divizor sa dea aproape de 5V (10k + 49,9k = 5,008V, sau 1k + (4,7k+270R) = 5,025V). Daca arata 1000 la 5V este bine (ar fi trebuit sa fie maxim 1024, dar poate nici sursa ta nu da exact 5V, sau divizorul iti da putin sub 5V la iesire), numai ca asta-i valoarea ADC (10 bits = 1024 valori). Banuiesc ca te asteptai sa vezi direct in volti.Mai bine spune de pe ce site ai gasit V-A-ul. Si pune schema completa, ca nu citesti V si A doar cu ce ai pus tu in primul mesaj.
Link spre comentariu

Nu, cum sa bag 10V pe port!? Tensiunea maxima pe care o suporta portul este de 5v.Am reusit sa gasesc un hex.ok si am realizat un divizor( calibrarea).La max.5v am 30V, acum este ok.Intr-adevar la 8biti am 1024, la 12biti 4096, etc.Deci la 5v aveam pe lcd valoarea 1000.

Link spre comentariu

Da, la 10biti=1024(scuze)!.Am gasit o alta schema si un alt hex si pot masura in acelasi timp Putere, Curent, Tensiune si Rezistenta( imi afiseaza acesti parametrii pe 2x16 lcd).Divizorul este alcatuit din 100k+20K=5v.Multumesc pentru lamuriri!P.SImi cer scuze ca nu m-am facut inteles, cei 10V erau de la sursa de alimentare, insa printr-un divizor. La 30v= port pic 5V( pe lcd 1000), la 10V=port pic 1,669V.

Link spre comentariu

In sfarsit! Am realizat in cele din urma proiectul din atasament. Daca o sa dau de site-ul respectiv o sa-l postez.Hex-ul este pentru schema fara butoane si va afisa I,V,Ohmi,P.Functioneaza multumitor.

post-26978-139829616308_thumb.jpg

Link spre comentariu

In sfarsit! Am realizat in cele din urma proiectul din atasament. Daca o sa dau de site-ul respectiv o sa-l postez.Hex-ul este pentru schema fara butoane si va afisa I,V,Ohmi,P.Functioneaza multumitor.

poti pune hex-ul pentru imaginea asta?
Link spre comentariu

Ohmi?Esti sigur?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări