Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un sfat pentru un incepator

Vizitator Marius_

Postări Recomandate

Vizitator Marius_

Salutare la toata lumea.

De ceva vreme citesc forumul si incerc sa pricep cat mai multe.

M-am hotarat sa achizitionez un woofer si din cauza banilor am ajuns la http://www.emania.ro/Produs.php?Sesiune ... usId=25541 unde am si facut comanda si astept sa mi-l aduca.

Voi incerca in prima faza sa-i fac o cutie. Am inteles ca cel mai bine e din MDF si ca trebuie sa respect anumite dimensiuni si valori ale acesteia. Si aici astept cateva sugestii. De unde cumpar?

Mai departe mi-ar fi de real folos un sfat in ceea ce priveste amplificatorul. De unde si la ce bani? Desi mi s-a parut un pic cam scump pentru buzunarul meu pusesem ochii pe GTO 4000 dar am inteles ca nu se mai fabrica. Deasemenea imi puteti spune si ce mi-ar mai trebui pe langa acestea. Filtre, cabluri, alte chestii !?!

Nu sunt adeptul lucrului SH si de aceea prefer sa mai astept si sa strang bani dar sa-mi iau ceva "recomandat" de altii.

Nu sariti pe mine daca am gresit cu ceva. Am doar o dacie si vreau muzica pe ea. :d

Multumesc anticipat si Felicitari pentru site!

Bafta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micutu

4

• Bercu Giuliano

1

Salut!

Difuzorul arata bine si cred ca o sa ai rezultate excelente. Cat despre realizarea cutiei o sa primesti cu difuzorul un prospect cu recomandarile producatorului daca nu uite aici :wink:

http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Boxes%20and%20Parameters/GT120_f.pdf

Cat despre statie nu stiu ce sa-ti recomand.

Cablurile si filtrele depind de statia pe care o s-o iei.

Daca te intereseaza o statie si o incinta facut de mine poti sa ma contactezi pe mp.

Link spre comentariu
Vizitator Marius_

:?: Care s-ar auzi mai bine:

Incinta sealed - 28 l

Incinta vented - 64 l

Incinta sealed bandpass - 42 l + 56 l

Cablurile si filtrele depind de statia pe care o s-o iei.

Avand in vedere ca producatorul zice: putere de iesire RMS 250 W, sensibilitate 93 dB (2.83 V @ 1 m), raspuns in frecventa 28 - 450 Hz , dati-mi o idee sa-mi fie mai usor in alegerea amplificatorului. De ce anume ar trebui sa tin cont in alegerea acestuia?

As vrea sa aiba mai multe canale pentru a putea lega doua dintre acestea la doua boxe pe doua cai, asta pentru a obtine si ceva frecvente inalte nu numai joase.

Link spre comentariu

Daca te uiti pe graficele fiecarei cutii cel mai bun este este cel pentru cutia cu bas reflex (vented) de altfel eu toate incintele pe care le-am facut erau asa.In privinta statiei daca vrei sa folosesti si boxele din spate (de exemplu) iti trebuie o statie cu 4 sau 6 canale cu posibilitatea de a fi pusa in punte si cu filtre Hpas si LowPass.

Link spre comentariu
Vizitator Marius_

La aceea m-am gandit si eu si am facut cateva calcule si mi-a iesit o cutie de 58x42x35 la exterior si 54x38x31 la interior - deci 63,6 l.

Am mai citit pe ici pe colo si am ajuns la concluzia ca voi strange bani de un amplificator cu 4 canale sa-mi montez in usile din fata ceva gen bas de 13" + tweter unde sa folosesc cele 2 canele suplimentare celor pentru subwoofer, iar ce am eu acum pe spate sa le las direct din HU.

Merci inca o data pentru sfaturi.

Aaaa. Si inca o chestie... Daca schimb pozitia Port-ului, adica sa "loveasca" lateral - nu frontal ca difuzorul, are ceva?

Link spre comentariu
Vizitator Marius_

Am intrat in posesia difuzorului si cat de curand ma voi apuca de treaba cu cutia. Eu nu cunosc decat magazinul de pe str Maica Domnului de unde as putea sa mai cumpar cate ceva. Daca imi puteti recomanda si un altul de unde as putea sa ma "aprovizionez", nu ezitati. :lol: In cazul in care voi opta pentru un amplificator (sa zicem IPA300) si voi avea nevoie de sprijin in montarea celor necesare, unde ar trebui sa apelez?

Link spre comentariu
Vizitator Marius_

Ok. Am zis IPA300 la intamplare, nu m-am gandit prea mult.Aceste amplificatoare sunt numai pentru auditii in casa? Eu mi-as dori unul care sa aiba pe un canal 150-200 w pentru difuzorul de woofer pe care l-am luat, si inca doua canale cu 50-75 w pentru doua difuzoare care le vreau montate in usile din fata. Se poate executa asa ceva. Se poate sa fie numai pe 4 ohmi? Daca Da, care este diferenta intre acesta si unul care l-as gasi in comert la alte preturi?Scuze pentru atatea intrebari. Daca as fi avut banii necesari probabil m-as fi dus la un service ce monteaza alarme si toate cele si as fi ales produse "de firma".

Link spre comentariu
Vizitator Marius_

Diferenta este enorma, incepand de la calitatea sunetului pana la putere si fiabilitate.

In favoarea cui ? :oops: Si pana la urma care din alea de pe site mi se potriveste mie cel mai bine la difuzorul ala pe care vreau sa-l pun intr-o cutie cu bas reflex ?
Link spre comentariu
Vizitator Marius_

Scuze daca intradevar te-am jicnit cu ceva.

Nu stiu cum sunt si de aceea am intrebat. De amplificatoarele din comert (ma refer la JBL, Infinity etc) n-am auzit pe nimeni sa se planga.

Merci pentru sfat si ma gandesc foarte serios la un IPA400. Sa inteleg ca un astfel de amplificator este cu o singura iesire 1x400w rms? Ele in mod normal merg la 220v si imi trebuie acel ridicator de tensiune? Difuzorul meu are 250 w rms si 1000 w maxim; nu i-ar fi suficient IPA200?

De ce anume as mai avea nevoie pe langa un astfel de amplificator si cutia subwooferului? Ma refer la cabluri, filtre (daca nu are) si altele.

Scuze inca o data pentru atatea intrebari. :wink:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Nu m-ai jicnit dar daca brei sa-ti cumperi JBL nu ai decat daca ai banii suficienti :lol: Eu fac kiturile alea pentru cei care vreau un amplificator puternic si bun dar nu au mii de para sa dea pe unul din comert. Un amplificator de ex IPA400 da clasa unui amplificator din comert de cel putin 1000 Euro dar trebuie destule pe langa KIT-ukl asta ca sa functioneze cum trebuie, ai nevoie de transformatoare zdravene (1000W cel putin pentru stereo), condensatoare la fel (cam 20000uF) si ceva MUNCA :lol: Oricum daca cumperi 2 kituri si vrei sa faci un amplificator te scoate cu piese de calitate la vro 200 euro dar se va auzii ca si unul comercial de cel putin 1000.Mentionez inca odata care este menirea KIT-urilor mele:Sunt pentru cei care vreau amplificatoare performante dar nu au bani sa-si cumpere unul din magazin.In legatura cu alimentarea modulului IPA400 el nu merge la 220V ci la +/- 70V :P Ai nevoie de multe pana il termini si este MONO (scrie clar pe pagina) :idea:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări