Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PL509 SE

allexx1968

Postări Recomandate

Am gasit ceea ce cautam.viewtopic.php?f=28&t=120339.Dar totusi de unde se ia tensiunea ce se aplica pentru ridicarea potentialului filamentelor?E infasurare separata?Sau este chiar +Ua?SporALex

Amplificatorul este capabil de 12W curati (THD<3%) intr-o banda de frecvente de la 10Hz...35Khz si de peste 15W cu THD>8%. Aveti in poza schema simulata,cu tensiuni si curenti in cateva puncte.Urmariti si rezolvarea problemei ridicari potentialului filamentelor.Sper sa va fie de ajutor.
Sunt onorat domnule Lazaroiu.Multumesc,imi este de foarte mare ajutor schema postata de dumneavoastra.In afara de faptul ca eu ma gandeam la un transformator pe la 3K,ma gandeam sa renunt si la reactia negativa.Se pare ca era total gresit.Voi incepe testele(dupa bobinarea transformatoarelor care incepe azi) dupa aceasta schema.Spor tuturorAlex
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• allexx1968

9

• Terry34

4

• Mikrosha

3

• THOMAS

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

download/file.php?id=41557&mode=view pentru o modulaţie ia +_76mA_vârf-sinus în jurul ia_0(pl509) într-adevăr se obţin Pu-12W în sarcină la anod(4k2).O problemă în schimb impedanţa mare din anod(4k2) asociată ia_0(practic pentru un răspuns relativ bun la joase trebuie ceva inductanţă în primar un număr de sp înfăşurare primară măricel dar avem un ia_0 relativ mare care complica lucrurile ne conduce uşor către intrarea saturaţie în cazul de faţă...,o mare atenţie trebuie acordată întrefierului şi respectiv miezului astfel încât să se poată obţine cei 12w putere utilă în sarcină ).În simulare lucrurile merg frumos(fără îndoială ,aproape de ideal) în realitate raportat la puterea utilă sinus nelimitat pot exista ceva surprize.
Link spre comentariu

http://www.elforum.info/download/file.php?id=41557&mode=view pentru o modulaţie ia +_76mA_vârf-sinus în jurul ia_0(pl509) într-adevăr se obţin Pu-12W în sarcină la anod(4k2).O problemă în schimb impedanţa mare din anod(4k2) asociată ia_0(practic pentru un răspuns relativ bun la joase trebuie ceva inductanţă în primar un număr de sp înfăşurare primară măricel dar avem un ia_0 relativ mare care complica lucrurile ne conduce uşor către intrarea saturaţie în cazul de faţă...,o mare atenţie trebuie acordată întrefierului şi respectiv miezului astfel încât să se poată obţine cei 12w putere utilă în sarcină ).În simulare lucrurile merg frumos(fără îndoială ,aproape de ideal) în realitate raportat la puterea utilă sinus nelimitat pot exista ceva surprize.

Foarte corect ce spuneti dv.,din cele spuse de se pare ca d-lui cam stie despre ce este vorba. Daca va "acorda" bine intrefierul si daca miezul este de cel putin 1,1T si bineinteles cu S=min18cm*2,atunci sigur va avea surprize placute. Mai jos in desenul din atasament,mi-am permis sa recomand si eu un model de OT pentru Ra=4.2K si 90mA...100mA (Io),dar TOTUL depinde de ce ati spus dv. mai sus.
Link spre comentariu

Frumoasa smecherie cu infasurari de compensare in secundar a exteriorului bobinajului ... fata de un trafo bobinat standard ( P+S ) inductanta de scapari este de 16 ori mai mica .

Link spre comentariu

http://www.elforum.info/download/file.php?id=41557&mode=view pentru o modulaţie ia +_76mA_vârf-sinus în jurul ia_0(pl509) într-adevăr se obţin Pu-12W în sarcină la anod(4k2).O problemă în schimb impedanţa mare din anod(4k2) asociată ia_0(practic pentru un răspuns relativ bun la joase trebuie ceva inductanţă în primar un număr de sp înfăşurare primară măricel dar avem un ia_0 relativ mare care complica lucrurile ne conduce uşor către intrarea saturaţie în cazul de faţă...,o mare atenţie trebuie acordată întrefierului şi respectiv miezului astfel încât să se poată obţine cei 12w putere utilă în sarcină ).În simulare lucrurile merg frumos(fără îndoială ,aproape de ideal) în realitate raportat la puterea utilă sinus nelimitat pot exista ceva surprize.

Multumesc si dumnavoastra domnul "Vali".In mod sigur apar diferente intre simulare si realitate,dar avand in vedere experienta domnului "Lazaroiu" acele diferente sunt sigur ca vor fi nesemnificative.Cat despre schema transformatorului de iesire postat de domnul "Lazaroiu",cred ca-mi va da ceva batai de cap.E mult mai complicat decat aveam eu de gand sa fac.Ma apuc totusi de el.Problema va fi cu miezul,am alte dimensiuni.Ori mai mic,ori mai mare.Avand in vedere faptul ca pentru mine basii sunt pe locul 2(dupa inalte),cred ca voi bobina un traf de 16 cmp.Daca gresesc il rog pe domnul "Lazaroiu" sa ma atentioneze.Voi tine cont de sfatul dansului.Spor tuturorAlex
Link spre comentariu

Buna

Incep lucrul(mai tarziu decat am anticipat).

Masina de bobinat,am facut-o pe la 16 ani dintr-un motor de stergator de parbriz si un numarator electromagnetic.

http://i46.tinypic.com/2colzxv.jpg

Incep cu traful de alimentare.

Cu cele de iesire am o mica problema(zic eu ca-i mica,poate ma insel).Nu respecta proportia de 1,6/1 sectiunea miezului. Sa caut alte miezuri oare?

Spor

Alex

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

La Multi Ani...deci domnu` Alex..cum mai stam cu amplificatorul? :nas:

BunaPoi destul de rau.Am constatat la un moment dat ca am un singur tub valid(PL509),asa ca am bobinat alimentarea pentru alt tub si anume PL500(din care am mai multe bucati noi).Va scadea puterea cu ceva(8W mi-ar fi suficient).Am pregatit miezurile pentru trafurile de iesire,carcasele si urmeaza la un moment dat sa ma apuc de bobinat.Acel moment nu stiu cand va venipentru ca sunt extrem de aglomerat in acest moment.Multumesc totusi ca ti-ai adus aminte de el.Spor tuturor Alex
Link spre comentariu

Mda eu ma gandeam la un SE cu PL500, ceva la indemana oricui dar ceva destul de bun pentru o auditie in sufragerie...un amplificator aratos, simplu, necostisitor si eficient...

Link spre comentariu

La Multi Ani...deci domnu` Alex..cum mai stam cu amplificatorul? :nas:

BunaPoi destul de rau.Am constatat la un moment dat ca am un singur tub valid(PL509),asa ca am bobinat alimentarea pentru alt tub si anume PL500(din care am mai multe bucati noi).Va scadea puterea cu ceva(8W mi-ar fi suficient).Am pregatit miezurile pentru trafurile de iesire,carcasele si urmeaza la un moment dat sa ma apuc de bobinat.Acel moment nu stiu cand va venipentru ca sunt extrem de aglomerat in acest moment.Multumesc totusi ca ti-ai adus aminte de el.Spor tuturor Alex
PL 504 poate debita 4-4,5w in SE dar cel mai bine ar fi sa faci un PP clasa A cu aceste tuburi, sint perfecte pt acest caz
Link spre comentariu

da, dar, numai traf-ul de alimentare a costat 250 Ron, eu cautam un SE bun la pret redus, deci traf-uri de iesire daca nu usor de facut, mai putin costisitoare... :nas:

Link spre comentariu

Buna4,5 W e cam putin.Voi cauta in final PL509 si voi construi ampliful asa cum a fost proiectat.(traful de iesire dupa specificatiile domnului "Lazaroiu")Asta inseamna rebobinarea trafului de alimentare :rade: .Vrand-nevrand.Spor tuturorAlex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări