Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire bec halogen 20W cu leduri

StateF

Postări Recomandate

Va salut, Problema 1:Am o lampa de birou (12v) cu un bec halogen de 20w. Daca e intuneric in camera si o aprind , nu vad nici sa bag mana in buzunar. Am luat-o de la vechituri cu gandul ca mi-ar fi buna sa mai citesc seara cand ma pun in pat. Eu as vrea sa inlocuiesc acel bec cu niste leduri , ca altfel o tin pentru decor sau sa am pe ce sa adun praful.Intrebarea se pune asa: care ar fi cea mai eficienta combinatie de leduri si cum le-as putea lega ? :nas: Din ce stiu , ledurile se alimenteaza la DC. Va rog dati-mi un sfat cum as putea sa fac modificarea , dar ca la prosti. :jytuiyu Problema 2:Printre pasiunile mele se numara si pescuitul. Pierd zile intregi pe la Dunare si am o problema cu lumina pe timp de noapte.Am acumulator de 12v 7Ah si un neon. E nasol ca nu il pot tine aprins toata noaptea ca mi se descarca si a doua noapte ar insemna sa stau ca indienii langa foc.Ati ghicit ! M-am gandit tot la leduri. Vreau sa pun de exemplu 15-20 de leduri care sa-mi consume mai putin si sa ma tina cel putin 2 nopti. Ma puteti ajuta cu niste scheme cum as putea face acest lucru ? Mentionez ca nu ma intereseaza sa luminez pe mal ca farul din Constanta sau sa orbesc navele, ci sa am o lumina in jurul meu de ~2-3m. Va multumesc mult ! :hdgfhgdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• str8klaw

1

• Electronicserver

1

• StateF

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări