Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

InfraBass by DNA and LECO

Vizitator

Postări Recomandate

Daca aplicam un semnal de o anumita frecventa unui difuzor, in mod cert el va reproduce si armonicile acestuia, cu un nivel functie de gradul de distorsiuni armonice pe care le va produce. Nu am vazut nici un difuzor caruia sa nu-i creasca semnificativ distorsiunile armonice odata cu scaderea frecventei. Exemplu concret, ca tot am vazut ca se discuta despre "infrabasi" si frecvente sub 20hz: generam un semnal sinusoidal pur de 16hz, punem un microfon gen ecm8000 sau varianta diy cu capsula wm61a si analizam in timp real ceea ce se capteaza cu ajutorul unui instrument software gen truerta. Vom observa ca mai apar semnale si pe 32hz/48hz/etc, cu amplitudine descrescatoare.Alta metoda, cu ajutorul lui holmimpulse, facem un sine sweep si bifam casuta cu THD. Cat priveste verificarea melodiilor, cea mai simpla metoda mi se pare truerta cu peak hold activat, foobar sau alt player si stereomix pus la optiunea record.In imaginea atasata sunt analizate 2 melodii, Voltaj-20 si Pink-Try (ca tot am auzit ca a facut ravagii unor difuzoare Audax):post-5912-139829615846_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

13

• ahegyes

10

• hpavictor

6

• felixx

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Degeaba va dati cunoscatori ... teoria uneori va contrazice ori sunteti rauvoitori :rade: . Oricine stie care este relatia intre lungimea de unda si frecventa , da , aici puteti partial avea dreptate , dar SPL-ul are doua componente : gradientul de frecventa ( legat de perceptia audio a creierului uman datorata trecerii prin zero a unei semialternante - adica dependent de frecventa redata ) si gradientul de presiune , dependent doar de inversul patratului distantei intre sursa de semnal si locul optim al ascultatorului , factor de obicei neglijat .Din combinatia celor doua apare efectul de colt ( exploatat de Leco ) prin amplasarea incintei radiator de infrasunete la intersectia a trei planuri acustice ( podea , perete exterior si perete lateral al sufrageriei ) , volumul spatiului de auditie avand suprafata de aproximativ 22m patrati si inaltimea de 2.45 m , adica o camera mare de bloc comunist :) .Eroarea materiala ( care rezulta din analiza textului lui Leco ) este valabila doar in sensul exprimarii legate de impedanta difuzorului la frecventa de rezonanta , unde fenomenul este invers decat cel prezentat de Leco . La rezonanta creste impedanta difuzorului , deci si puterea aplicata difuzorului scade simultan cu SPL-ul . Dar Leco foloseste un difuzor cu frecventa de rezonanta foarte mica si SPL mare intr-o incinta de compresie , adica avand atenuarea la joase ca un filtru trece jos cu 12 dB / octava fata de aceasta frecventa , iar eroarea de linearitate sau faza este mult mai mica decat in cazul incintelor clasice tip BR ( prezentate eronat de catre diversi useri ca fiind cele mai performante incinte , bune la orice tip de aplicatie ... ) . Sooooooooory , fara atac la persoane ! Realitatea tine cont doar de legile fizicii...In cazul particular exploatat de Leco , folosirea unui difuzor cu frecventa de rezonanta foarte mica si SPL acceptabil , impreuna cu efectul de colt , face ca redarea frecventelor infra sa fie foarte perceptibil la puteri mici si absolut distructiv la nivel mare , perfect pentru incadrarea legala de terorism . La probe vecinii au crezut ca mantuirea vine prin cutremur :) . Delay-grup-ul ansamblului difuzor-incinta nu prea mai conteaza in redarea semnalelor tranzitorii specifice muzicii electronice sau efectelor audio tip cinema , deoarece frecventa de taiere superioara va fi undeva la 50 Hz , incintele Front putand reada liniar peste aceasta frecventa . Multi pot parea nedumeriti , dar Leco a ales aceasta solutie , chiar daca se afla in posesia unor incinte Front care pot reda excelent registrul frecventelor joase ! Prea multa " muzica " nu exista in acest spectru , dar la filme sau jocuri PC cred ca conteaza . Pe semnal gen muzica standard ( analog sau WAVE ) nu prea...iar pe MP3 sau manele nu cred ca se pune problema !In definitiv , oricine face ce doreste cu banii sai . Efectul este foarte ... impresionant .

Link spre comentariu

Degeaba va dati cunoscatori ... teoria uneori va contrazice ori sunteti rauvoitori

Victor, te rog. Cred ca in cazul acesta cei care nu stiu teorie sunt altii.Teoria in primul rand contrazice destul de multe chestii care le-ai scris si tu si LEco. Atat teoria cat si practica. Eu stiu clar ce difuzor are Leco. ACum 10 ani un prieten si-a cumparat un Adire audio brahma de 15". E un fel de unchi al difuzorului lui Leco. Acelasi tip de motor.Cred ca problema a fost intoarsa pe toate partile. Zau daca nu mai ramane ca sa apara cineva sa "demanareasca" Xmax-ul dupa (Hvc-Hag)/2 si meniul necunoscatorilor care se baga aiurea in seama ar fi complet.Pe bune daca nu ar fi mai simplu sa puneti mana pe carte sa intelegeti fenomenele. Nu contest ca difuzorul respectiv e f bun. Stiu exact din ce lume vine, doar ca multe dintre explicatiile data de voi ii fac pe cei care cunosc cate ceva despre constructia incintelor sa va trimita sa reglati biasul la tda7294.Ca si CBI sunt de acord ca la acest subiect nivelul forumului este f scazut, iar cei care stiu cu adevarat treaba se pot numara pe degete. In rest multa gargara pt un difuzor montat intr-o cutie.
Link spre comentariu

Intamplator am avut la indemana o incinta br de 200 litri, acordata la 40hz, echipata cu PD1850 http://www.precision-devices.com/file-d ... 110912.pdf . Ca sa exemplific fenomenul armonicelor, iata ce a rezultat in urma testelor facute cu frecvente de 25 si 35hz:

post-5912-139829615963_thumb.pngpost-5912-139829615968_thumb.png

Nu este o boxa de infrabass, dar se aude si cu 10hz. Se aud cei 10hz, sau efectul armonicelor? Las la alegerea voastra.

Link spre comentariu

cam tot ce e sub 30-40hz la momentul in care incepi sa le auzi incepi sa le simti.Conteaza si asta. Altfel am asculta toti la casti!Victor, eu as supralicita un pic ideea.Eu as spune ce DNA si Leco au facut un subwoofer cu totul nemaiintailnit si imposibil de egalat!Doar ca am mai dat search pe net si gasisem un tip care avea vreo 4 bucati. Leco, cand te-ai plictisit de povesti pe langa subiect fa te rog un test de liniaritate. Test banal: excursia vs curent. Evident, daca dai cu CC e de la sine inteles ca trebuie sa te misti repede!La brahma se pastra liniara legea pana aproape de Xmax 20mm! Ramaneai de-a dreptul mut!

Link spre comentariu

...test de liniaritate. Test banal: excursia vs curent. La brahma se pastra liniara legea pana aproape de Xmax 20mm!

Asa si trebuie. Daca nu ma-nsel, asa se defineste Xmax (aparitia compresiei pe caracteristica excursie/curent).
Link spre comentariu

Aici este filmuletul.

Cine doreste, poate face o diagrama a curent/frecventa, testul dureaza 39 sec, frecventa incepe la 40Hz si se termina la 0Hz deci frecventa scade cam cu 1Hz/1Sec.

Totul rece direct in amplif, putere pina in 2W (e 2 jumate si liniste...)

Eu observ ca,,, consumul este destul de liniar in plaja 40-25Hz (0.6-0.8A) , scade la Frez a difului (17,5Hz), si creste inapoi de la 14Hz,urcind aproape cam la aceeasi valoare maximala de 0,7 - 0,8A catre frecventa de citiva herti.

Mercic CBI pentru posibilitatea de a pune acest filmulet pentru colegi.

Link spre comentariu

eu eram curios cu melodia de la voltaj,stiind la ce instrumente canta baietii eram in dubii ce ar putea genera asa frecv joase.Intr-adevar intr-un loc sau doua apare un fel de sweep care coboara pana la 18hz,am vazut si eu la mine.Nu stiu ce cauta acolo,de unde provine,cred ca au facut ceva boacane la mastering..

cel mai de bun simt mi se pare testul propus de i_unit ,pt a vedea cate % din ce reda difuzorul este sinusoida curata si cat dist. armonice.Asta pt alta data.Degeaba se masoara semnalul ce se introduce in incinta,conteaza ce iese.

La unele difuzoare de top,f scumpe,tot de subbas,cu fs sub sau in zona 20hz,producatorii dau si un grafic cu dist armonice in fc de frecv(in conditii adecvate,cu instrumente klippel) si daca ne uitam atent lucrurile nu stau chiar atat de roz la frecv f joase

referitor la ultimul filmulet,sharky a intrebat de o caracteristica de curent in fc de cursa(nu de frecv) ,pt a vedea cat de liniar e motorul(cand iese bobina din camp incepe sa se schimbe brusc consumul).

restul discutiilor le-am mutat aici ,daca mai aveti chef de impunsaturi ..

Link spre comentariu

Sunt destule de spus. In primul rand fs nu mai e la 17Hz cand pui difuzorul intr-o incinta inchisa. Apoi sunt 2 chestii care dicteaza cursa membranei : suspensia (sub fr de rezonanta), si inertia peste. Evident in incinta inchisa suspensia difului e combinata cu aerul din incinta. Regula e cam general valabila pt incinte inchise.Doi: am spus cursa vs curent. Adica de cati A e nevoie sa misti membrana 1mm, 2mm, etc, sau invers, cu 1A Imi pare rau ca trebuie sa explic asa de detaliat, dar daca numai asa se intelege n-am ce face.Pentru cine stie matematica de clasa a 7-a avem un sistem 2 formule F=BL*I si X=Cms*F. F- forta, BL - parametrul din catalog, Cms tot asa (1/constanta elastica), X-cursa, I-curentul. BL si Cms in mod ideal sunt constante pe o cursa cat mai mare. Cam asta se urmareste la un subwoofer de calitate.Din cate am masurat (mai mult un prieten, eu eram de ajutor, ca nu pricepeam prea multe la vremea aia) la un dif cu motor xbl2, cursa era mare si liniara cu curentul prin bobina.Asta spre deosebire de alte difuzoare, in special cele de sonorizare care odata depasit xmax-ul (relativ mic) se infraneaza atat de suspensie cat si de bobina care iese din camp, mecanism generator de distorsiuni. Acolo ideea in primul rand e sa nu crape diful si nu falfaielile de sub 40Hz.Alte discutii despre TS/xmax s-au purtat aici:viewtopic.php?f=4&t=14183&start=60Evident ca mai sunt si altele, poate mia elaborate, dar topicul ala e sticky si usor de gasit. Aveti altele, postati.Trei, discutati de frecvente si armonice. Alea se masoara cu aparatele. Urechea nu e deloc precisa in a masura asa ceva! I_unit s-a conformat si a facut un test cat se poate de concludent. Restul doar vorbe de dragul contradictiei.Si evident, cel mia tare, ne laudam cu o cutie facuta de altii si cu un difuzor cumparat. Si aportul personal este? Hai sa discutam la obiect. Vibratoare de genul sunt destule pe lumea asta. Ori discutam despre: cum putem imbunatatii un design, cum estimam cursa, spl maxim, care sunt cauzele distorsiunilor, care e pasul urmator, etc.Adica lucruri de bun simt tehnic. Altfel ne cam bagam picioarele in el forum tehnic ca incepe sa semene a forumul spargatorilor de seminte.

Link spre comentariu

Sharky, imi pare rau, eu unul NU am cautat sa ma laud cu nimic.

Daca imi placea sa ma laud, puteam face ceva, "ia uite frateeeeeeeeeeee, ce au eu, si tu (voi nu aveti)...

Am cautat sa expun si altora, realizarea mea, PE BANII MEI, cerind unui om, sa imi realizeze o incinta dupa placul meu.

Puteam foarte simplu, sa optez pentru un horn, inalt de 2,50m, pe care sa il folosesc si pe post de mobilier totodata, cum au facut baietii de afara, puteam asemeni sa sa optez pentru un bass reflex,acordat la orice frecventa sub 20Hz, sau orice alt design, poate mult mai avantajos in ceea ce priveste SPL, faza, raspuns tranzitoriu, etc.

NU, eu am spus clar, vreau o incinta INCHISA, cu volum intern FINAL de aprox 200 litrii, in care sa pun difuzorul, BOXA care sa imi suplineasca spl-ul sub frecventa de 25Hz, (unde deja boxele mele de casa, scad drastic in presiune acustica), extinzind pe cit posibil limita inferioara.

Daca vroiam un bass reflex pe care sa il acordez la 15-14-13 Hz, aveam nevoie de litraj dublu,poate triplu, fata de bass pe compresie, ca sa pot obtine aceleasi rezultate (nu si la spl, in favoarea BR sau horn, evident).

Da-mi voie ca pe banii mei,in nebunia mea,sau prostia mea sa imi aleg ce fel de incinta doresc sa am in apartament, cu ce difuzor vreau eu, sa ascult frecvente sau distorsiuni ori armonice inferioare, sau orice vreti (considerati) voi, ASTFEL INCIT, eu UNUL sa ma declar multumit.

Daca eu sint MULTUMIT, mai conteaza altceva,sincer acum?

Cred ca nu, si astfel acest thread poate fi sters IN TOTALITATE pina la urma, fara ca altcineva sa aibe curajul sau indrazneala sa INCERCE sa realizeze ceva asemanator.

Usor usor, ajung sa cred, ca strugurii sint acrii, desi urasc aceasta idee.

Dupa teorie sau parerile unora, ar trebui ca nimeni sa nu mai faca nimic.

Sa raminem la stadiul ce e scris pe hirtie este SFINT, si nu e pus in practica, ca e degeaba.

Lasati-ma TOTUSI, VA ROG,sa traiesc in deziluzia mea, repet PE BANII MEI , asa cum sint eu, destept sau prost, cunoscator sau noob, exact ca unii care ar baga inca 10000 euro in un alt amplificator, "mai performant" probabil doar pentru PSHIHOLOGIA BOLNAVA (pe care o pot intelege insa nu o pot justifica) , cum ca ar ca reproduce cu 1db in plus sau in minus, la capete de banda, frecventa 1Hz-100Khz, fata de "precedentul" care avea abaterea de, WOAW, ENORMUL 3db la capete de banda, pentru aceeasi banda de frecvente.

Am deranjat pina la urma pe cineva cu ceva, ca mi-am facut o boxa pe care am denumit-o dupa bunu-mi plac InfraBass?

Puteam sa-i spun simplu "subvufar", sau magaoaie, ori d'ala ce tuna ca cutremuru'...

Cine doreste sa asculte sau sa simta cum "suna" acest infrabass, cu drag putem discuta pe PM, despre un meeting.

Insa puterea nu va depasi 200-300W reali in boxa,ma va ruga explicit sa dau mai incetdupa primele 2-3 minute, cind va considera ca 10W sint suficienti acelei incaperi, Victor, asa a facut, si este om antrenat cu SPL.

Multumesc.

Link spre comentariu

Leco iubire - de ce nu poti tu sa stai linistit in loc sa indrugi numai prostii din nou:- chiar te-ai laudat, odata cu castile DT770, apoi cu CDJ400 fara sa fie nevoie in cazul de fata; chiar asa ai zis: frate, eu din 2004 am DT770, frate, eu am CDJ400; frate, eu sunt DJ din 84 !- daca faceai basreflex si acordai 15 - 14 - 13 hz faceai o mare prostie. Incinta nu se acordeaza sub FS pentru ca la frecvente sub FS difuzorul depaseste urgent Xmax; Evident - tu nu ai de unde sa stii asa ceva, tu stii doar sa pui filmulete cu osciloscopul.In alta ordine de idei, eu chiar ma bucur ca tu esti multumit si iti place rezultatul final. In definitiv asta este cel mai important. Sunt si unii care isi cumpara un home cinema sony din ala de 5mil, pun toate cele 5 boxe sub LCD-u si sunt cei mai fericiti oameni. NU conteaza ca amplasarea boxelor e total defectuoasa, nu conteaza ca boxele redau doar 50% din banda audio - ei sunt fericiti si multumiti. In definitiv asta conteaza. La orice sistem, oricat ar fi el de grozav si bine pus la punct se pot gasi bube, bubite, etc. Eu iti urez sa te bucuri de el - de infrabas - si te asteptam si cu alte proiecte indraznete.

Link spre comentariu

Când a văzut incinta la el în casă, s-a bucurat și nu a mai avut răbdare. Ca orice om normal, nu se gândește că pe net poți da de tot felul de ciudați care îți strică cheful. Scopul lui a fost să facă o incintă care să ajungă în zona infrasonoră. Asta a și postat în filmulețe. A arătat că incinta reproduce infrasunete și că acestea se manifestă prin efectul asupra unor obiecte. Despre asta era vorba și orice om normal la cap nu văd ce ar mai fi avut de comentat.

Din cate stiu eu scopul unei incinte acustice este acela de a canta. Cel putin eu pentru asta mi-am luat, construit echipamente audio. Ceea ce vedem in imaginile lui Leco nu este cantare - mai ales ca boxele le are intr-o camera INFRABAS-ul in alta. Acesta a fost unul din motivele pentru care eu am criticat constructiv proiectul. E drept ca - in anumite conditii - un echipament audio poate fi folosit si la zdruncinarea termopanelor. Daca asta a fost scopul initial asa cum zice DNA mai sus - proiectul este un succes fara drept de apel.
Link spre comentariu

@Leco, inca odata, felicitari voua pentru proiect. Este un subwoofer construit foarte bine, care isi poate gasi locul intr-un context. Vorba aia, nu e zidit in perete... asta considerand unele argumente.Parerea mea e ca, acest sub are nevoie sa fie sustinut de un lant acustic/video foarte serios, si de un spatiu acustic pe masura, ca sa reprezinte un efort justificat, nonetheless, e un sub bestial...

Link spre comentariu

ahegyes , cu tot respectul pe care il am fata de ORCARE dintre colegii de forum, chiar si pentru tine, am sa iti spun drept in fata:95% toate discutiile in contradictoriu de pe acest thread, au plecat din cauza ta.Te-as ruga sa recitesti atent cam TOT ce ai scris pe thread, incepind exact de pa PRIMA ta interventie pe acest thread: 

Felicitari pt realizare. Totusi as avea cateva observatii:1 - nu vad o solutie concreta de amplificare. Cine a incercat sa integreze un Subwoofer intr-un sitem Home Cinema sau Stereo stie foarte bine ca nu e usor sa faci sa cante sub-ul odata cu restul boxelor. In acest sens un amplificator cu cross activ, DSP si toate functiile specifice sunt de mare ajutor. In imagini vad doar un sub care misca mult aer pe niste sinusoide - nu vad sa cante.2 - Cutia respectiva este muuult prea mare pentu a putea fi integrata intr-un apartament sau casa obisnuita.Iarasi - cine a incercat sa integreze un sub intr-un sistem - stie foarte bine ca subwooferul NU poti sa il pui intr-un colt unde ai loc. Pentru a scoate tot din el trebuie sa ii gasesti pozitia optima in casa. Dimensiunile foarte mari il fac foarte greu - as zice imposibil de amplasat intr-o incapere normala fara a deranja.Daca s-a facut doar un exercitiu - da interesant, dar pana la un produs care sa poata fi utilizat mai e mult. Singura utilitate pe care o vad eu ar fi intr-un club.

Hai sa iti raspund la fiecare pe rind, fara sa ne certam sa impungem, macar de data asta...In primul rind un subwoofer (desi eu am facut un InfraBass speaker), nu cinta ci reproduce frecvente foooarte joase sonice sau subsonice (sub 16Hz) , de cintat cinta Maria Dragomiroiu sau orice alt solist vocal.Cutia poate fi CIT DE MARE DORESC EU, este CASA MEA si pun in ea CE DORESC!Am fost in multe cluburi la viata mea, am mixat in multe cluburi la viata mea pe muuuulte tipuri de scule, insa nicaieri nu am auzit vreodata ceva SUB-uri mai jos ca prag de 35-32Hz, la care la unul dintre cluburi,eu setasem low cut la 30Hz, aveau niste subwoofere bass reflex foarte performante si nu le foloseau la adevarata lor valoare, 4 buc cu 2x18" pe incinta, si erau taiate cu 24db/octava LR, pe la 50Hz; evident ca lipsea grasimea din sunet.Asta ca tot ai spus ca singura lui utilitate este in club, GRESIT, utilitatea lui este LA MINE IN CASA!Solutia concreta (si completa, completez eu), nu fusese prezentata pentru ca ceea ce ai vazut era in stadiul de a venit incinta, am pus difuzorul si am testat, fiind foarte curios si nerabdator totodata.Am mai scris, insa poate intentionat tu NU AI VRUT SA CITESTI, ca amplficatorul va fi dotat pe viitor cu un amplificator de 1Kw, sau poate peste sau poate sub 100W (este treaba mea strict personala ce putere ii pun si cu cit atac difuzorul respectiv), un filtru HI CUT pe care am sa-l reglez sa actioneze intre 25Hz si 30Hz, in functie de cum imi place MIE la ureche, cu 24 db pe octava, pentru a limita ABRUPT pragul frecventa superioara pe care o vreau din partea incintei, boxa da foarte bine si intre 30Hz pina pe la 60Hz, chiar cu un spl prea mare fata de ce am eu nevoie din partea acestui proiect.Am mai spus da, ii voi pune un booster de 10-12db cu care sa amplific pe la 14Hz, pentru a compensa caderea de raspuns sub fs a difuzorului pentru a-l face cit mai liniar posibil, in zona 10Hz-25Hz, exact zona ce ma intereseaza sa o redea difuzorul, si sa nu uit, mai puneam si reglaj de faza.Din asta cred ca logic era sa tragi concluzia ca proiectul urma sa fie finalizat in curind, si ca integram in el TOT ce trebuia pentru a-l face complet.Insa tu, ai inceput treptat sa arunci cu vorbe "alese": 

SI ma rog care e diferenta intre INFRABAS si Subwoofer ?Apoi - nu e vorba ca aud sau nu aud ce se petrece acolo din filmuletul yuotube. Daca te ingrijoreaza acest aspect - iti spun ca am si eu subwoofer care e capabil sa coboare sub 20hz fara probleme, adica asta:{C}http://www.diy-audio.ro/boxe/the-cube-subwoofer.html{C}Prin urmare - cred ca stiu cu ce se mananca "infrabasul". Tocmai din acest motiv, filtrul tau pasiv e FRECTIE. Amplasarea in coltul camerei e din nou FRECTIE. Si problema mea cea mai mare e faptul ca nu vad boxele, adica boxele sunt in cealalta camera, sau unde sunt??? Pentru ca INFRABASUL tau sa fie un succes trebuie sa cante impreuna cu boxele principale - boxe care lipsesc din peisaj. Asta e problema mea principala. Asa, nu e mare lucru sa faci o cutie de 200L - bagi in ea un dif de 18" - si.... surpriza...tremura totul in casa. Asta putea sa-ti spuna oricine a iesit in club macar odata in viata, insa scopul nu e acela ca sa zgudui peretii si casa, scopul final e sa cante !!! - si eu nu vad asta la tine - vad doar ca vibreaza geamul si usa - lucruri care - atentie - nu sunt de dorit, sunt distorsiuni !!!Din aceste motive - eu cred ca ai nevoie de un amplif cu cross activ pe care sa ai EQ, corectie de faza, etc. Apoi mai trebuie si o amplasare corecta. Daca intelegi bine, daca nu - succes cu zguduitul termopanelor.PS: - ca sa zgudui termopanele e suficient un dif de 8" intr-o cutie de vreo 30L - pe incercate !!!

Poate intentia mea chiar era sa zgudui termopanele, (TREABA MEA) dar la chestia cu sunt distorsiuni , ai aberat rau, colega, cum ai mai scris in citeva postari pe care le-a sters colegul CBI, unde scriai CLAR ca ce este sub 20Hz sint NUMAI DISTORSIUNI.Eu nu am postat aici ca sa ma dau mare fata de nimeni, iar acolo unde am scris treaba referitoare la boxe incapabile de a reda ce am reprodus eu, ma refer la youtube, si ca o solutie OK ar fi castile beyerdynamic, am spus-o in cunostiinta de cauza, fiind casti INCHISE ce redau cu un spl MODEST dar adevarat de doar 96db/mW,frecvente intre 5Hz si 35Khz.Da am cumparat acele casti prin 2003, dupa ce le-am ascultat, am platit o suma consistanta pe ele, insa de atunci m-am bucurat de orice sunet din orice melodie, fie el infrabass bass, midbass medie(ii) , inalte, superinalte, etc, evident atit cit mai pot urechile mele.Am postat si aici si IN SPECIAL pe site-urile de afara, tocmai pentru a arata ca si la noi se poate , chiar daca sintem mult mai saraci financiar decit altii, care isi permit sa bage mina in buzunar pentru a-si satisface nebuniile..Dar trebuie sa apara unul ca tine, care sa caute sa strice el tot, ca este atotcunoscator cum ca ce este sub 20Hz sint DISTORSIUNI, si toate MIXERIILE pe care le-ai mai scris.As vrea sa contactezi oameni care au facut ceva in viata lor si sa le spui domne, nu face sa ai nimic sub 20Hz ca nu este muzica cu asa ceva, si tot ce auzi(daca auzi) sint NUMAI DISTORSIUNI.Mi-as fi dorit sa am banii acestui OM, fii sigur ca faceam la fel:{C}http://curiousphotos.blogspot.ro/2009/1 ... world.html{C}Insa din pacate, eu ma multumesc sa "ascult distorsiunile date de infrabass...Si ca ideem un difuzor se poate pune in o incinta acordata MAI JOS decit frecventa de rezonanta a difuzorului, cu unele pierderi de SPL, si risc de overexcursion, insa diful meu este capabil de Xmax de 33mm/directie, adica o deplasare totala de 6,6 cm a membranei.Sint proiecte facute cu acest difuzor, chiat am pus link-uri mai sus, unde omul si-a acordat incinta reflex la 14Hz, cu fix 3,5Hz SUB frecventa de rezonanta, insa incinta omului are aproape 1000 litrii, acum poate incelegi (in sfirsit) de ce am preferat incinta inchisa de "doar 200 litrii" desi 130 erau suficienti.Nu vreau sa ajung sa egalez la spl un bass reflex acordat unde vrei tu, nu vreau spl mai mare de 100-103 db la sub 20Hz in casa, insa vreau sa simt, daca exista in melodie sau in testul sinusoidal, cea mai joasa frecventa posibila.

Link spre comentariu

Leco, Adi, va rog nu va mai certati, nu are rost. Sunteti oameni cu cap.Eu sunt convins ca Leco are cu ce sa amplifice acel sub, iar pentru cross sigur gaseste ceva solutie, fie diy, fie gata facuta.Evidnt ca mai e de lucru, dar nu cred ca LEco a spus ca o lasa asa, sau ca ii mai pune un tweeter piezo si gata tot sistemul 0,5.1.Daca sunteti curios de armonici si distorsiuni luati un aparat de masura. PRograme RTA si microfoane se gasesc. Nu sunt ele calibrate, dar tot va puteti face o idee sumara.Cred ca Adi vroia sa spuna altceva cu distorsiunile:Ce auzi, cu urechea, sunt in mare distorsiuni, ce simti cu plamanii si corpul e fundamentala+ distorsiunile, cum sunt ele, mari, mici, inexistente! Sper ca va dati mana si incetati cearta.Si eu am o pereche de senn hd25. De pun 15-20Hz imi scutura urechile de numa numa, dar dupa cum suna cred ca sunt ceva armonici pe acolo, ca prea suna ciudat, mai ales la volum mai mare. Oricum nu ma hazardez sa afirm ceva ca nu e urechea mea analizor de spectru. Ca si senzatie, eu as spune ca sub 40hz sunetul nu prea mai suna, ci mai mult se simte. Iar chestia cu simtitul e o parte importanta, altfel ne-am lua toti casti si rezolvam o groaza de probleme. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări