Vizitator Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Victor, te astept saptamina asta pe la mine "sa-l timti"! Cred ca stii de gluma, si nu te gindesti la prostii! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Astazi,a fost Victor pe la mine, sper sa va "impartaseasca" curind, parerile lui. Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Felicitari pt realizare. Totusi as avea cateva observatii:1 - nu vad o solutie concreta de amplificare. Cine a incercat sa integreze un Subwoofer intr-un sitem Home Cinema sau Stereo stie foarte bine ca nu e usor sa faci sa cante sub-ul odata cu restul boxelor. In acest sens un amplificator cu cross activ, DSP si toate functiile specifice sunt de mare ajutor. In imagini vad doar un sub care misca mult aer pe niste sinusoide - nu vad sa cante.2 - Cutia respectiva este muuult prea mare pentu a putea fi integrata intr-un apartament sau casa obisnuita. Iarasi - cine a incercat sa integreze un sub intr-un sistem - stie foarte bine ca subwooferul NU poti sa il pui intr-un colt unde ai loc. Pentru a scoate tot din el trebuie sa ii gasesti pozitia optima in casa. Dimensiunile foarte mari il fac foarte greu - as zice imposibil de amplasat intr-o incapere normala fara a deranja.Daca s-a facut doar un exercitiu - da interesant, dar pana la un produs care sa poata fi utilizat mai e mult. Singura utilitate pe care o vad eu ar fi intr-un club. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Sincer sa fiu nu vad ce ai putea face cu asa ceva intr-un club.Spl nu are, putere cere la greu, zona de eficienta e cu o octava mai jos decat se cere. Abia ar putea concura cu niste difuzoare ieftine de sonorizare de aceeasi dimensiune.ASta e clar solutia suprema de falfait pantalonii si scuturat canapeaua la un film cu frecvente de la 30Hz in jos.Sunt convins ca LEco ii va face un egalizator + cross pe masura. Difuzorul e capabil de multe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Este un INFRABASS, nu subwoofer. Banda lui de frecventa este 7Hz-35Hz, si este menit sa compenseze orice fel de boxe de apartament,inclusiv subwoofere al caror raspuns scade mult de la 30-35Hz in jos. Ma intereseaza in mod special frecventele sub 25Hz, din partea lui Trebuie sa-l asculti (simti) pe muzica, ca sa iti faci o idee, (si un anumit tip de muzica, deoarece multe din piese nu au frecvente sub 30Hz, in compozitia lor) una este ce NU auzi de pe youtube, ca nu ai boxe cu ce sa redai acele frecvente, poate doar sa ai niste casti Beyerdynamic DT770 Pro, inchise, http://europe.beyerdynamic.com/shop/med ... _EN_A5.pdf si urechi antrenate sa auda sub 20Hz , si alta este sa fi prezent la locul faptei, sa te miste valul de aer pus in miscare de membrana difuzorului. Victor poate confirma, ii astept interventia aici, l-a ascultat si simtit ieri. Momentan, infrabass-ul este "filtrat" pasiv cu o bobina de 12-14mH, urmata de 2 condensatori nepolarizati de 165uF/220Vac, pusi in paralel. Urmeaza o amplificare de 1Kw rms pe el (Leco smps + o viitoare clasaD Leco) , cu filtru activ selectabil Hi cut 20-45Hz, cu un boost de +10db la 16-20Hz, si cu reglaj de faza, insa asta in viitor. Momentan nu am nevoie de mai mult de 20-30W in el pentru casa, cind ascult Bassotronics sau ma uit la filme gen Jurassic Park (sint frecvente sub 20Hz in film), ori filme ce contin infrasunete pe sunet. Datorita litrajului foarte mare (special ales pentru un randament marit la frecvente sub 25Hz) , cit si a filtrului integrat in el,nu prea exista spl de la 40Hz in sus, cum coboara sub 35Hz, deja SE umple casa la 2-5-10W rms (citiva volti la iesirea amp-ului), si din nou astept aici parerea lui Victor care a spus cu gura lui, FRATE ai sub 1W acum (1,xx Vrms masuratri de osciloscop la frecventa de vre-o 12-14Hz), si vibreaza tot, mai ales usa de la intrare(fier masiv). Victor, ai cuvintul! Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 SI ma rog care e diferenta intre INFRABAS si Subwoofer ? Apoi - nu e vorba ca aud sau nu aud ce se petrece acolo din filmuletul yuotube. Daca te ingrijoreaza acest aspect - iti spun ca am si eu subwoofer care e capabil sa coboare sub 20hz fara probleme, adica asta: http://www.diy-audio.ro/boxe/the-cube-subwoofer.html Prin urmare - cred ca stiu cu ce se mananca "infrabasul". Tocmai din acest motiv, filtrul tau pasiv e FRECTIE. Amplasarea in coltul camerei e din nou FRECTIE. Si problema mea cea mai mare e faptul ca nu vad boxele, adica boxele sunt in cealalta camera, sau unde sunt??? Pentru ca INFRABASUL tau sa fie un succes trebuie sa cante impreuna cu boxele principale - boxe care lipsesc din peisaj. Asta e problema mea principala. Asa, nu e mare lucru sa faci o cutie de 200L - bagi in ea un dif de 18" - si.... surpriza...tremura totul in casa. Asta putea sa-ti spuna oricine a iesit in club macar odata in viata, insa scopul nu e acela ca sa zgudui peretii si casa, scopul final e sa cante !!! - si eu nu vad asta la tine - vad doar ca vibreaza geamul si usa - lucruri care - atentie - nu sunt de dorit, sunt distorsiuni !!! Din aceste motive - eu cred ca ai nevoie de un amplif cu cross activ pe care sa ai EQ, corectie de faza, etc. Apoi mai trebuie si o amplasare corecta. Daca intelegi bine, daca nu - succes cu zguduitul termopanelor. PS: - ca sa zgudui termopanele e suficient un dif de 8" intr-o cutie de vreo 30L - pe incercate !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Ai putina rabdare sa iti raspunda Victor, cred ca mai pe seara. Ieri am facut o auditie pe cele 2 boxe ale mele + infrabass-ul, in aceeasi camera, rezultatul a fost ceva . Daca nu stii care este diferenta intre un infrabass si subwoofer, este clar, discutam degeaba, subwooferul lucreaza preponderent 35-38Hz pina pe la 75-90Hz, pe urma este kickbass-ul, INFRABASSUL fiind de la 25Hz catre sub 10Hz. Este diferenta de la cer la pamint intre un 12 inch cu fs 27Hz si altul cu 17,5Hz de 18 inch, care inghite 1500W, baietii dind afara si cu 2500W in el. Dupa cum arata graficul in link-ul dat de tine, cu 200W la borne, subwooferul tau isi face treaba de la 28Hz in sus cu un spl aprox de 108db la fix 28Hz, iar la 15Hz, "mai ai" doar 82db SPL, ceea ce este MUCI. Prefer sa nu mai discutam, mai ales ca afirmi, ca oscilatiile termopanului la 16Hz sint "distorsiuni". Parerea mea este sa te retragi finut, din discutie, sincer nu cred ca are sens sa intram in amanunte, insa inainte de asta, vizioneaza inca odata atent primul filmulet, care este "pe muzica". Maelstrom X Gen 2.pdf Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Interesanta definitia subwooferului - pana acum nu am mai vazut definitia asta. Probabil nu stiu eu. Dupa cum arata graficul in link-ul dat de tine, cu 200W la borne, subwooferul tau isi face treaba de la 28Hz in sus cu un spl aprox de 108db la fix 28Hz, iar la 15Hz, "mai ai" doar 82db SPL, ceea ce este MUCI.Daca asta e concluzia ta din ce ai vazut in articolul respectiv.... asta e - fiecare face ce stie mai bine. Nu degeaba am amintit crossoverul activ cu EQ si DSP in interventiile anterioare. Acesta are un impact ENORM asupra rezultatului final. Dar de unde sa stii tu, nu ai pus mana pe asa ceva. Apoi amplasarea in camera iarasi are un impact ENORM - nu stiu daca ai auzit de Room Gain. Daca plimbi INFRABASUL tau putin prin casa vei fi surprins sa constati ca suna diferit.Ceea ce e pe un grafic simulat reprezinta SPL-ul teoretic. In realitate intervin alte probleme si SPL-ul e cu totul altul.Cam asta e - eu nu mai am nimic de comentat. Pt. mine e clar ca mai ai de invatat in ceea ce priveste reproducerea frecventelor joase DE CALITATE. Sa sti ca nu e mare lucru sa zgudui termopanele sau usa de fier masiv (care de fapt este tabla). Succes in activitati. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Rezultatul muncii lui Leco si DNA este absolut spectaculos . Teoria cunoscuta de antevorbitori ( de fapt antescriitori ) este incompletă !Senzatia acustica la nivel mic ( câțiva watti ) este incredibila , iar la nivel mare poate fi considerată terorism . Efectul se poate măsura lejer cu un seismograf !Am făcut câteva masuratori , folosind un osciloscop digital , care afiseaza valori discrete ale semnalului ( nivelul si frecventa ) de la bornele amplificatorului folosit de Leco ( Denon pma 1060 ) .Voi reveni cu precizari , momentan nu am timp . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Tot ce ai vazut in filmulete, este pus astfel incit sa fie luat in considerare CEL MAI PROST CAZ posibil.Este un setup, doar asa ca sa imi dau seama de ce si cum.Am specificat si REPET, inca NU ESTE GATA, urmeaza filtru activ reglabil, amplificare activa, boost reglabil, faza reglabila, dar daca nu reusiti sa cititi, nu este vina mea.Mai este nevoie sa REPET ca sint interesat NUMAI de la sub 30Hz in jos din partea lui, boxele mele pe compresie (12 inch dif cu Fs la 18Hz) lucrind de la 25Hz in sus??Nu sint piese cu bass si sub 20Hz?V-as recomanda sa va documentati bine in acest sens!Dau citeva exemple de bass sub 30Hz:Camouflage - Pedestrians adventures (la sfirsit) spre piesa CrimeSimple Minds - DolphinsPink Floyd - Dark side of the moon (cam singura trupa ce a cintat acum multi ani cu difuzoare de 24 inch)Bass Launch - Mars (low and slow mix)Dj Billy E - Tesla bass beats (low and slow mix)Celine Dion - All by myself (pian sau sintetizator nefiltrat low cut, aprox 8Hz)Baltimora -Tarzan boy (versiunea din banda magnetica, nu cea de pe net)Jam & Spoon - Garden of eden (16Hz cea mai joasa frecv, sintetizator) http://www.discogs.com/Jam-Spoon-Kaleid ... ster/92427Trebuie sa aveti totusi si sursa de semnal care sa fie capabila de la 5Hz in sus, si evident amplificator cu ce sa le redati.Manelele NU au nimic sub 40Hz-50Hz , asemeni muzica electronica actuala (marea majoritate, mai ales house si techno ori minimal) NIMIC sub 35Hz, mai putin R&B-ul, unde am mai auzit si sub 30Hz.Ca sa redai corect frecventa de 20Hz, iti trebuiesc aproape 15-20 metrii sa o poti reproduce.Prefer sa nu discutam de "gainul incaperii", de "amortizari" sau rezonante ale camerei, mobilierului, incaperilor auxiliare, ale apartamentului, etc.Cel mai bine se auzeau si simteau 16Hz la usa de la intrare, si pe scari la 1 etaj mai sus, unde doar vibrai odata cu bass-ul, culmea la 3-5W rms, Victor va poate confirma.Stiu ca este greu de crezut, pina nu esti prezent. Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Din lista de mai sus cunosc doar formatia Pink Floyd - si evident Albumul Dark Side of the Moon. Singura melodie de pe acel album care are bass jos este - Speak to Me - bataile de inima de la inceputul melodiei. Tin sa te anunt ca fundamentala la acele batai de inima este undeva la 30-35hz !!! E drept ca armonici sunt si mai jos (si mai sus - evident).Restul formatiilor - nu cunosc, nu stiu - dar banuiesc ca e muzica de club.Scuze - am mai auzit de Celine Dion - dar nu ascult genul respectiv de muzica.Si daca tot a venit vorba de Pink Floyd - mai au o melodie in care regasim bas jos - este vorba de melodia Sorrow - de pe albumul "A Momentary Lapse of Reason". Si in acest caz fundamentala e tot undeva la 30-35Hz. Cel mai bine se poate evidentia acel bas jos pe albumul live P.U.L.S.E. - pe DVD. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Fiecare cu muzica lui, fiecare este liber sa asculte ce gen ii place, insa exista multe trupe, formatii, cintareti sau cintarete, care au in spate MUZICIENI, si SUNETISTI, si oamenii ce MASTERIZEAZA piesele, care stiu ca unele instrumente genereaza si frecvente sub 20Hz, si ca atare NU LE TAIE DIN FILTRUL LOW CUT.Evident trupele respective trebuiesc ascultate de pe cd originale preferabil,sau vazute concerte pe blu ray sau dvd, unde sunetul este de calitate.Am 2 concerte ale Patriciei Kass pe dvd originale, sunet 5.1. unde toba mare , chitara bass si clapa, NU sint procesate LOW CUT, nici la preluarea pe mixer, nici la masterizare.Sunetul este nemaipomenit.Am auzit si multe inregistrari, unde varianta de studio, suna si cu bass sub 30Hz, iar varianta finala de album sau single, era cu low cut, deoarece vreunui "martalog" i s-a sculat sa "cenzureze" ce este sub 30Hz.Cind o sa am timp, o sa fa o lista cit mai amanuntita cu trupe sau piese, ce au in muzica lor , sub 25Hz.De la noi, singurii pe care ii stiu sint Voltaj, unde piesa "20", coboara pina pe la 16Hz. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Un difuzor cu rezonanta la 17,5Hz, la 17,5 Hz are randamentul maxim, are rezistenta interna a bobinei, maxima, si daca este acordata incinta la aceeasi frecventa(bass reflex) obtii ceva db in plus, in idee cam 3.Mai invata.Mda, deci serios, pana sa va certati pe tot felul de teme demne de niste incepatori Restul ce ai scris e partial corect, complet lipsit de vreo argumentare tehnica/empirica (formule, calcule, teste, etc), iar ce e scris in quote nu e corect decat dpdv al eficientei.Deci ultima parte te vizeaza si pe tine.Eu sa fiu CBI as fi inchis demult acest subiect, fiind ca altceva decat un lung sir de aberatii si discutii de nivel tehnic scazut nu poate produce la fel ca si topicul cu modulele tale care 5% sa zicem ca ar contine informatii utile, pt cei de nivel incepator / mediu, restul fiind transpiratie, orgolii si certuri inutile.Si ca sa fac si eu o mica glumita: mai ramane sa scrii ca schema subwooferului va ramane secreta si sunt ascunse in el ceva tehnologii/metode secrete de proiectare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Sper ca puteti trece peste orgolii si sa acceptati ca se poate face un radiator de infrasunete absolut functional si in Romania . Puteti evalua boxele de acasa cu teste audio online : Altii pot obtine infrasunete la un nivel profesional cu modelul TRW-17 produs de : http://www.eminent-tech.com/main.html , noi de ce nu am putea obtine cu difuzoare dedicate ? Desigur ca discutam de alte performante , dar ... Link spre comentariu
Vizitator bibu Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Am asistat şi eu la nişte teste cu acest subwoofer, pot să confirm că "semne de viaţă" au fost până pe la 15 hertzi, dar deja sub 25 Hz se "auzea" mai mult camera şi mobila decât de bass propriu-zis. În concluzie: da, există viaţă şi sub 20Hz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum