Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

InfraBass by DNA and LECO

Vizitator

Postări Recomandate

De mult timp mi-am dorit sa pot sa "negociez" cu frecventele sub 25 Hz, cele mai bune prietene ale mele.

Cum acest aspect nu este unu' usor de obtinut, am decis ca pentru acest IDEAL,trebuie ceva SPECIAL , si la PROPRIU, si la figurat.

Pentru acest aspect am vorbit cu Dan Nita alias DNA, cum ca, vreau o incinta de 200 litrii volum intern uzabil, FOAAAAARTA bine RAMFORSATA,care sa "struneasca" un difuzoras MaelstromX Generatia 2, sa fie "comod" ce ceea ce are de facut in regim de COMPRESIE.

Mai departe, tac si va las pe voi.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Si teste...

Faceti-va timp si urmariti filmuletele in intregime pe HD (1080p, preferabil).

Comentariile vor fi ale voastre!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

13

• ahegyes

10

• hpavictor

6

• felixx

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru acest aspect am vorbit cu Dan Nita alias DNA, cum ca, vreau o incinta de 200 litrii volum intern uzabil, FOAAAAARTA bine RAMFORSATA,care sa "struneasca" un difuzoras MaelstromX Generatia 2, sa fie "comod" ce ceea ce are de facut in regim de COMPRESIE.

Mai departe, tac si va las pe voi.

Totul ar putea fi OK , cu conditia ca in viitor sa nu se repete greselile ... viewtopic.php?f=40&t=143369 :) .

Difuzorul si incinta sunt impresionante ...astept ocazia sa ma conving personal .

Sper ca stiti de gluma !

Link spre comentariu

Foarte tare subwoofer-ul,fiind totodata un proiect de exceptie marca Leco.Dar carcasa cu ce este vopsita de are acea textura?(eu presupun ca a fost vopsita cu Line-x)

Link spre comentariu
wally_gatter

aia arata a vopsea poliuretanica. e rezistenta la zgarieturi. Mie imi place ca s-a folosit burete cofrta din belsug ,si fac pariu ca merge impecabil.. As vrea sa ascult un asemenea subwoofer la un film de actiune (mai ales ca Leco l-a bagat in apartament)

Link spre comentariu

200L este un volum cam mare pt compresie,nu ai simulat nimic? adica mi se pare risipa de spatiu(tinand cont ca il tii in casa) atata timp cat diferentele sunt sub 1db fata de o cutie de 120L,sa zicemin volumul ala mergea basreflex acordat pe fs si castigai ceva semnificativ in banda 15-40hz,ca la cat de rigid e si la cita putere inghite nu sarea din locin rest,dpmdv filmuletele sunt in stilul celor cu tunuri' auto in care ar trebui sa vedem cum se umfla caroseria de frica,doar ca aici sunt termopanele...adica pierdere de timp.Nu o lua in nume de rau,la tine cu siguranta se intampla ceva,dar la noi pe iutub ..nu are ce,nici calitativ nici cantitativ

Link spre comentariu
E cat usa de la intrare... in sfarsit, un subwoofer!!! :aplauze

Eu zic sa scrii BRABUS pe el... felicitari! Asteptam un filmulet, cu "cati W ai curaj sa dai in el"... :101

Brabus,,, , hmm...

Posted Image

Diful are 1500W rms, inca NU am cu ce sa "dau" in el.

Va fi folosit EXCLUSIV home use 10Hz-35 Hz,INFRABASS.

@ CBI, prefer compresie pentru ceea ce inseamba <30Hz de folosit, stiu bine ce zic, crede-ma.

Prefer sa am TOATA banda de frecvente posibil uzuala de reprodus din ansamblul difuzor+incinta, exact ce poate ansamblul per total, cu -3db fara de un bass reflex acordat la o anumita frecventa, insa sa SIMT si sub 17,5Hz care este frecventa de rez a difului.

NICIODATA un BR, NU va suna ca un bass comprimat, pe difuzor specializat pe "treaba lui", adica compresie.

Fiind HOME USE, prefer 200% power/home use, adica +3db, insa sa NU FIU LIMITAT, in ceea ce priveste low cut la incinta.

Te invit sa "simti", ceea ce un BR, nu poate face in casa decit intr-o incinta mai mare, acordata la 20Hz, dar imediat dupa acordaj, difuzorul o ia la vale, si spl-ul scade simtitor sub acordaj!

Link spre comentariu

Leco, nota 10 pentru poze. :ras: Cred ca intri in top 5 al oamenilor cu cele mai haioase poze postate pe forum.Sa nu uitam de oscilogramele postate dupa ce ati baut niste finali de struguri. :ras:

Link spre comentariu

Difuzorul acela il ochisem si eu, negociasem la 600RON, da, ati citit bine, dar am renuntat la idee.Nu am timp si nici chef de asemenea proiecte si nici loc de asa monstri. Daca ar fi fost un 10-12" ar mai fi mers.

Link spre comentariu

I-am multumit de atunci!I-a parut rau ca trebuie sa il dea, insa avea o problema financiara, si uite cum amindoi sintem multumiti.Exact 600 lei am platit pe el, parca, 100 euro si ceva lei.Si cu 12" obtii performante foarte bune, boxele din camera mea, facute cu niste Pioneer (Auto), cu FR pe la 18Hz, redau fluent si 20Hz, insa la un spl mult mai mic fata de cel dat cu 18".Deja la sub 16Hz, sunetele le simti, dar prea le mai auzi.Pe generator de frecvente, pe la 8-9Hz, un geam se onduleaza VIZIBIL, de auzit nu auzi nimic, insa "simti" ceva apasator si pe tine si in urechi.Este BESTIAL.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări