radusa Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Eu ti-as recomanda schema de mai jos. Am realizat-o si stiu ca-i foarte buna pentru laboratorul oricarui electronist. Citeste topicul de aici viewtopic.php?f=41&t=57204Gasesti schema aceasta si aici http://www.quasarelectronics.co.uk/Item ... 0-30vdc-3aSpor la mesterit!!! Nu am intales niciodata, la schema de aici, cum e cu alimentarea lui U2 si U3.Daca alimentam cu un traf de 24Vac, precum dau ei in schema, redresat ajunge la vreo 32-33Vcc. Daca mai adaugam si cei 5.6V de pe bara de minus, depasim tensiunea maxima admisa de IC de 36V. Cum poate functiona asa ceva? Link spre comentariu
Cosmyn Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 momentan este alimentata dintro sursa de monitor de calculatorvroiam sa mai adaug inca un 2n pe fiecare ramura dar nu am mai avut de undestie cineva o schema de sursa in comutatie pe care sa o pot face ??? Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 @radusa Nu am fost foarte atent, recunosc, dar unde scrie că operaționalele alea au 36V tensiunea maximă? Dacă au 44V? Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Din ce am vazut eu in schemele vehiculate, se folosesc AO de tip TL081, care conform datasheet au maxim 36V.Dar poate am vazut eu gresit si o fi un alt tip de operational. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Eu m-am referit la schema kit-ului din quasar... . Dar , poate ai dreptate, R10 este mai degrabă specifică reglajului de offset la TL071/081 decât la 741. Și , la urma urmelor, ce , EI nu pot să facă greșeli? Numai noi? Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 La kitul Quasar ma refeream si eu. Am mai dat niste cautari pe net si am ajuns aici, unde este descris kitul. http://electronics-lab.com/projects/power/001/ Pt operational el zice ca foloseste TL081, dar la finalul articolului, un alt comentariu specifica ca nu rezista. M-am dus pe linkul dat , catre forumul de discutie pt aceasta schema si se pare ca in original kitul vine cu MC34071, care intradevar este la 44V. Totodata spre finalul discutiilor, avand in vedere ca MC34071 nu se mai gaseste, s-a trecut la TLE2141, care este bineintales tot la 44V. Deci aviz amatorilor care doresc sa construiasca montajul Amplificatoarele operationale TREBUIE SA FIE DE 44V si TRAFO SA NU DEPASEASCA 27V in gol. Tot pe acel forum mai sunt discutate su alte puncte slabe ale schemei, printre care: - cu traf de 24V nu obtii 30V pe iesire in sarcina maxima, cel mult 25V - pt cei 3A care se doresc, un singur TZ stabilizator este insuficient. Cu alimentare de 24Vac, inseamna ca la regimul cel mai greu pt el, va trebui sa disipe 32Vx3A=96W - IMPOSIBIL - etc Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Da, o analiză corectă a schemei. Și dacă mai cauți, mai găsești . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum