Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Single Ended 2xEL84 /canal

liteon2005

Postări Recomandate

Intentionez sa ma apuc de un nou proiect folosind schema atasata.La origine schema era prevazuta cu un singur tub final/canal, eu am mai adaugat unul..O pot lasa asa sau sunt necesare alte modificari?

post-31744-139829613151_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liteon2005

10

• zal

1

• carageae

1

• mila

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Intentionez sa ma apuc de un nou proiect folosind schema atasata.La origine schema era prevazuta cu un singur tub final/canal, eu am mai adaugat unul..O pot lasa asa sau sunt necesare alte modificari?

Vezi ca g2 finala de jos e legat aiurea pe schema,trebuie conectat ca g2 finala de sus,e o gresala in desenul schemei
Link spre comentariu

Eu as lua alimentarea G2 pt. tubul de jos tot din punctul comun al rezistentelor de 22K, 1K si 100 ohmi, dar rezistenta de 1K ar fi in acest caz de 510 ohmi. Asa cum e vei avea tensiune usor diferita, ca din prima rezistenta de 1K trage si etajul cu ECC, din a doua nu.Condensatoarele de cuplaj le-as pune mai mari, macar 100nF, iar condensatorul din catod l-as alege la tensiune mai mare de 16V, pentru fiabilitate...nu e vorba de tensiune, dar un condensator de 63V e fizic mai mare si mai fiabil in timp...nu costa mult mai mult...

post-13620-139829613196_thumb.jpg

Link spre comentariu

In primul rand ce transformator de iesire ai?In catod pune un condensator de 470uF la 35V.Poti lega ambele G2 printr-o singura rezistenta de 100Ohm la Ua.Pune intre fiecare anod si traful de iesire cate o rezistenta de 10-22Ohm

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu as lua alimentarea G2 pt. tubul de jos tot din punctul comun al rezistentelor de 22K, 1K si 100 ohmi, dar rezistenta de 1K ar fi in acest caz de 510 ohmi. Asa cum e vei avea tensiune usor diferita, ca din prima rezistenta de 1K trage si etajul cu ECC, din a doua nu.Condensatoarele de cuplaj le-as pune mai mari, macar 100nF, iar condensatorul din catod l-as alege la tensiune mai mare de 16V, pentru fiabilitate...nu e vorba de tensiune, dar un condensator de 63V e fizic mai mare si mai fiabil in timp...nu costa mult mai mult...

schema corecta e cea desenata de -carageae- eu as scoate si gondensatorul din anodele finalelor,cel de 1nF,poate diminua raspunsul la frecvente inalte
Link spre comentariu

Transformatoarele le-am achizitionat deja, urmeaza cel de retea (Petra) si tuburile inlocuite cu unele noi la finalul proiectului..

https://picasaweb.google.com/1128295326 ... directlink

Acum lucrez la circuitul imprimat... ma gandesc sa trec toate componentele pe o singura placa....

Am sa fac modificarile recomandate de dvs , iar la sfarsit postez schema...

Inca ceva...poate pare aberant dar ma tot bate gandul sa alimentez filamentul prefinalei cu doi acumulatori( destul de micuti) de 12 v/ 1,3 A pusi in paralel..problema ramane la reincarcare sau...ma complic degeaba?

Link spre comentariu

eu as scoate si condensatorul din anodele finalelor,cel de 1nF,poate diminua raspunsul la frecvente inalte

De schema m-am folosit la primul meu amplificator cu tuburi ( in varianta originala..un singur tub final/canal) si este asa cum spune "viobio", acel condensator de 1nF diminueaza frecventele inalte..

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Transformatoarele le-am achizitionat deja, urmeaza cel de retea (Petra) si tuburile inlocuite cu unele noi la finalul proiectului..https://picasaweb.google.com/1128295326 ... directlinkAcum lucrez la circuitul imprimat... ma gandesc sa trec toate componentele pe o singura placa....Am sa fac modificarile recomandate de dvs , iar la sfarsit postez schema... Inca ceva...poate pare aberant dar ma tot bate gandul sa alimentez filamentul prefinalei cu doi acumulatori( destul de micuti) de 12 v/ 1,3 A pusi in paralel..problema ramane la reincarcare sau...ma complic degeaba?

Trafuri LMO-Lazaroiu,succes garantate aberant sa alimentezi filamentele din acumulatori,daca faci un circuit de masa bun NU AI BRUM,cam exagerata este si stabilizarea filamentelor,sunt fabricate milioame de aparate cu filamentele in CA si nu au brum,CEL MAI LULT COMTEAZA REALIZAREA MONTAJULUI SI IN SPECIAL CABLAREA.Pentru o mina de piese nu merita sa faci cablaj imprimat,te complici si poti avea si neplaceri din cauza traseelor de masa.Ai aici un amp care in preu are trei triode amplificatoare in cascada,deci o amplificare foarte mare,ampul are filamentele in CA,are un humm perceptibil doar daca pui urechea in difuzor,ampul are 100wdownload/file.php?id=40163&mode=view
Link spre comentariu

Nu am o experienta in proiectarea placilor circuit dar pe ideea asta am plecat cand mi-am propus sa incep acest amp..In mare este aproape gata (fara sursa de alimentare)....nu-l pot inca posta pentru ca nu merge extras din program, doar scos la imprimanta..(nedisponibila momentan)Referitor la masa....am urmat exemplul din poza atasata......" una singura pe toata placa"

post-31744-139829613281_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am facut o captura de imagine.. inca mai am ceva la schema de baza...Intrebarea mea este...daca masa este corect desenata?Imagina este de slaba calitate ...punctele de legatura pentru minusul condensatoarelor nu se vad....inclusiv legatura intre rezistente si masa

post-31744-139829613283_thumb.jpg

Link spre comentariu

O greseala pe care am facut-o si eu candva....planul de masa...prea apropiat de trasee. Ghici ce s-a intamplat? Arc electric intre 300V si GND! Renunta la el si fa masa in stea cu un singur traseu!

Link spre comentariu

O greseala pe care am facut-o si eu candva....planul de masa...prea apropiat de trasee. Ghici ce s-a intamplat? Arc electric intre 300V si GND! Renunta la el si fa masa in stea cu un singur traseu!

Ai dreptate "electron",la un moment dat am pus sub tensiune un amplif alimentat la 450V,era sa faca infarct sotia. :speriat Am "distantat" traseele cu inca 2 mm si s-a rezolvat.Dar vorba lui "viobio",pentru asa putine componente nu-si are rostul cablajul.Spor tuturor Alex
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări