Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 200w probleme

Postări Recomandate

Am realizat amplificatorul postat de Scormonel in subforumul "scheme amplificatoare" si intimpin ceva probleme: nu pot regla curentul de repaos, am schimbat semireglabilul de 1k din superdioda cu unul de 5k, constatasem ca semiregabilul a ajuns la maxim si nu puteam scade sub 150mA, curentul creste continuu, mi se incalzesc foarte tare VT5 si VT6 (am banuit ca e vorba de autooscilatii si am schimbat c-urile de 33p cu 100p) parca e ceva mai bine dar... in mare e aceeasi problema. R5 si R6 le-am pus de 5k1/3w. Am reverificat cablajul, am verificat componentele...Care poate fi problema?

post-25260-139829613143_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema este un fel de copie dupa MOTOROLA AMPLIFIER, castrata de protectia la supracurent si reglaj de offset.Pina si schema motorola, avea aceeasi greseala, cred INTENTIONAT PUSA...Mareste valoarea rezistentelor R16 si R18 , pe la 68-82-100 ohm/0,5W (ambele egale ca valoare) si neaparat tranzistorii VT5 si VT6, sa aibe radiatoare de citiva cm2 fiecare, vor lucra calde pe la 60-70 grade, este regim normal de lucru pentru trz VAS.Poti vedea aici, cam ce poate schema ORIGINALA, din care a fost derivata schema ta, si acolo vezi si radiatoarele pt trz VAS:viewtopic.php?f=59&t=144254Succes!

Link spre comentariu

Multumesc mult dl. Leco, am schimbat rezistentele cu unele de 56 ohmi tranzistorii T5-T6 nu se mai incalzesc decat putin, (oricum o sa le pun niste radiatoare), am reglat curentul la cca 55mA per final (12 mV pe rezistenta de 0,22), vad ca e stabil, cresterea necontrolata banuiesc ca era din cauza incalzirii T5, T6. Cred ca o sa mai schimb si R14, o sa pun una de 47k si R11 (o sa incerc ceva intre 560 - 680 ohmi), pentru ca sensibilitatea e destul de mica. In rest, asa, la prima auditie de vreo 20 minute sunt destul de multumit. Radiatorul este de 1100 cm2, iar finalii s-au incalzit la maxim sa zic 30 grade. Offsetul este de 45 mV. Alimentare +/-40V. Filtraj 2x20000uF. Inca o data, multumiri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări