Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony STR-GX 5 ESII

Postări Recomandate

am si eu acest amplitunersi as avea ceva intrebari legate de el...din cate am inteles ar merge si boxe pe 4 ohm legate la volum mai mare este posibil sa pateasca ceva?si cat scoate per iesire?nu am prea gasit mare lucru despre el pe net si pe spatele lui nu scrie puterea consumate sa aproximez cat ar scoate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Se găseşte manualul gratis pe net:

http://freeservicemanuals.info/en/servicemanuals/viewmanual/Sony/STRGX4/STRGX4ES/STRGX5/STRGX5ESMK2/

Şi datele trz finali, cam anemici, după care se poate deduce că are maxim 50W reali pe canal, sau chiar mai puţin după consumul de 155W din reţea. Problema e că etajul final, după ce că e supravoltat din alimentare, conţine uPC1342V greu de găsit original, ce are prostul obiceiul de a se arde o dată cu trz finali, aşa că trebuie evitată folosirea de sarcini mai mici de 8 Ohmi.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/108293/ETC/2SD1977.html

Link spre comentariu

Îmi pare rău dacă eşti dezamăgit.Manualul nu minte, mai exact acolo unde scrie ''RMS power output 20Hz - 20kHz, 8 Ohms: 50 + 50W, 0,3%'', restul sînt gogoşi. Trz finali au 65W.Legat de trafo, chiar dacă e mai mare nu e folosit la întreaga capacitate, poate şasiul de bază al sculei provine de la un model mai forţos.

Link spre comentariu

@ZAL

L-ai informat gresit pe baiat !! 50+50w 8 ohmi 20hz-20khz o are versiunea mai mica (Sony STR-GX 4 ES)

A lui este versiunea Sony STR-GX 5 ES II si are 80+80w 8 ohmi 20hz-20khz !!! si o putere de varf de 120w+120w 8 ohm sau 180w+180w 4 Ohm, Dovada poza de mai jos.

Asa ca @lucyemy91 ai o statie puternica :rade:

Posted Image

Link spre comentariu

multumesc frumos pentru raspunsuritot 80 intelesesem si eu ca scoate in 8 ohm insa negasind ceva concret pe netsi deci ca si curiozitate finala in 4 ohm folosit la jumatate din puterea pe care o scoate poate patii ceva statia?nu are protectie la temperatura sau ceva de genul dc se incalzeste prea rau sau eu stiu?.....dc am de exemplu 4 boxe a cate 8 ohm fiecare cum este cel mai convenabil sa le leg?in punte 2 cate doua?sau mai bine la statie pe toate 4?,statia avand 4 iesiri...desi practic eu cred ca e aceeasi chestie....sper sa nu ma inselma gandisem sa ii mmontez 2 ventilatoare de 5 cm incap la fix sub ventilator in caz ca s-ar incalzii pe 4 ohm sa mai ajut putin radiatorul sa disipe caldura degajata de finalitoata stima pt cine a vrut sa ma ajute

Link spre comentariu

Amplificatoru are 2 iesiri (Left si Right) dar are posibilitatea sa legi 2 perechi de boxe una la Left si Right de la iesirea A si una pe Left si Right de la iesirea B.

Cand este selectat ambele iesiri A + B cele 2 perechi de boxe trebuei sa fie de minim 8 ohmi in cazu amplificatoarelor care functioneaza de la 4 Ohmi in sus pt ca amplificatoru va lega Left de la iesirea A cu Left de iesirea B in paralel iar amplificatoru vede o impedanta de 4 Ohmi pe canalu respectiv.

Este de evitat functionarea lui la volum mare pe sarcina de 4 Ohmi.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări