nelus008 Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Buna dimineata!M-am gandit sa-mi achizitionez un osciloscop si am gasit un SIEMENS Oscillar D1005. Ce stiti despre acest model? Aveti ceva sfaturi in legatura cu el? Merita achizitia?Tin sa precizez ca pana acum nu am mai avut un osciloscop. Multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Nu am asa aceva dar dupa caracteristici pare ok.Depinde pretul.Este destul de vechi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Merita achizitia?Tin sa precizez ca pana acum nu am mai avut un osciloscop. !Daca ai la ce sa-l pui la treaba,merita,dar cum n-ai specificat cam ce vrei tu de la un osciloscop,e cam greu de dat o parere...in functie de gama de proiecte abordate,poti hotara singur care te satisface sau nu,sau mai bine zis,care isi va scoate banii,sau va fi o achizitie de moft.N-ai avut osciloscop,deci nu stii ca un osciloscop performant,implicit scump,te scoate din necaz de multe ori,dar daca nu-l folosesti la posibilitatile lui,vor fi niste bani aruncati aiurea.Ca o parere personala,incepe cu achizitia unuia ieftin,chiar daca nu acopera toate situatiile,te familiarizezi cu lucrul cu asemenea scula,si dupa un timp,cand vei sti ce se cere,vei achizitiona unul pe masura...un osciloscop modest il poti lua si cu 100 lei,si daca stii sa-l folosesti,abia dupa o vreme vei simti nevoia de ceva mai performant(nu te urca intr-un ferrari daca n-ai condus macar un tico,dar daca ferrari e la pret de tico,atunci se schimba datele problemei) Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Pentru majoritatea nevoilor: 2 canale, 10 MHz, sincronizare buna. Link spre comentariu
nelus008 Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Osciloscopul il iau cu 500 ron si intrebam pentru ca nu stiu cat e de bun si daca intr-adevar merita sa investesc atatia bani pentru inceput. Un osciloscop in jur de 100 ron nu am gasit, poate nu am cautat eu unde trebuie.In general l-as folosi pt testarea semnalelor la autovehicul, la surse atx...sunt incepator, pana acum nu am folosit si nici nu stiu prea bine cum se foloseste si cam de ce as avea nevoie, ce caracteristici ii trebuie. Cum as putea verifica functionalitatea aparatului??? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 E cel de pe okazii ? Link spre comentariu
nelus008 Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Da, acela este! Link spre comentariu
nelus008 Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Merita achizitia?Tin sa precizez ca pana acum nu am mai avut un osciloscop. !Daca ai la ce sa-l pui la treaba,merita,dar cum n-ai specificat cam ce vrei tu de la un osciloscop,e cam greu de dat o parere...in functie de gama de proiecte abordate,poti hotara singur care te satisface sau nu,sau mai bine zis,care isi va scoate banii,sau va fi o achizitie de moft.N-ai avut osciloscop,deci nu stii ca un osciloscop performant,implicit scump,te scoate din necaz de multe ori,dar daca nu-l folosesti la posibilitatile lui,vor fi niste bani aruncati aiurea.Ca o parere personala,incepe cu achizitia unuia ieftin,chiar daca nu acopera toate situatiile,te familiarizezi cu lucrul cu asemenea scula,si dupa un timp,cand vei sti ce se cere,vei achizitiona unul pe masura...un osciloscop modest il poti lua si cu 100 lei,si daca stii sa-l folosesti,abia dupa o vreme vei simti nevoia de ceva mai performant(nu te urca intr-un ferrari daca n-ai condus macar un tico,dar daca ferrari e la pret de tico,atunci se schimba datele problemei)De unde l-as putea lua cu 100 lei? Am rasfoit tot bazarul asta si tot netul cred si nu am gasit mai ieftin de 300 ron! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Nu cred ca un 104 sau un 102 se vinde cu 300 lei...de fapt poate se cere,depinde cine da atata pe ele.In tot cazul,cu unul din asta poti (inca) face treaba,daca stii ce sa ii ceri.Normal ca nu se compara cu un dublu spot,sau cu unul care mesteca semnale pana in 100Mhz,dar cred eu ca si cu 10Mhz te poti descurca o perioada buna.Am exclus digitalele,e o chestiune subiectiva,dar desi am si din asta,nu ma impac la fel de bine ca si cu cele analogice...din astea mi-au trecut prin mana cateva,si cum se spune,la vreme de seceta e buna si o grindina,am lucrat in regim de avarie si cu OT01.Chiar daca e de uz didactic,si se duce pana in 3MHz,cand nu ai nimic,e bun si ala,iti faci treaba cu el,mai ales daca ai sonde adecvate.Nu fac aici apologia sculelor de atelier,nici reclama la vechituri,dar pt inceput e bine sa nu te arunci la o scula scumpa si superperformanta,din motivele expuse in cealalta postare,restul e la libera alegere.. Link spre comentariu
nelus008 Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Am gasit un Kenwood CS-2070. Ce tip de sonde as avea nevoie si mi s-ar potrivi la el?Din cate am inteles de pe forumurile straine, Kenwood este o marca foarte buna de osciloscoape! Link spre comentariu
Vizitator osciloscoape Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Am gasit un Kenwood CS-2070. Ce tip de sonde as avea nevoie si mi s-ar potrivi la el?Din cate am inteles de pe forumurile straine, Kenwood este o marca foarte buna de osciloscoape!Salut nelus008, Merg orice sonde cu BNC la osciloscopul mentionat.Cu stima, Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Buna ziua .Ce parere aveti despre acesta : http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=122465 ar fi bun pentru surse ,tv... Link spre comentariu
bogdan546 Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Acesta de la conrad este subesantionat Link spre comentariu
valica_d Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Daca ai la ce sa-l pui la treaba,merita,dar cum n-ai specificat cam ce vrei tu de la un osciloscop,e cam greu de dat o parere...in functie de gama de proiecte abordate,poti hotara singur care te satisface sau nu,sau mai bine zis,care isi va scoate banii,sau va fi o achizitie de moft.N-ai avut osciloscop,deci nu stii ca un osciloscop performant,implicit scump,te scoate din necaz de multe ori,dar daca nu-l folosesti la posibilitatile lui,vor fi niste bani aruncati aiurea.Ca o parere personala,incepe cu achizitia unuia ieftin,chiar daca nu acopera toate situatiile,te familiarizezi cu lucrul cu asemenea scula,si dupa un timp,cand vei sti ce se cere,vei achizitiona unul pe masura...un osciloscop modest il poti lua si cu 100 lei,si daca stii sa-l folosesti,abia dupa o vreme vei simti nevoia de ceva mai performant(nu te urca intr-un ferrari daca n-ai condus macar un tico,dar daca ferrari e la pret de tico,atunci se schimba datele problemei) Salutare la toata lumea! De unde sa iau un osciloscop la 100 lei? Adresa mea: [email protected] Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 9, 2015 Partajează Postat Aprilie 9, 2015 (editat) @valica, uite pe olx un E102 cu 100Ron: http://olx.ro/oferta/osciloscop-e0102-romanesc-ID3gvKH.html#2facc1e448 in anunt zice ca mai trebuie pus la punct, intreaba vanzatorul ce inseamna exact este doar chestie de calibrare sau are si alte probleme... Editat Aprilie 9, 2015 de craciun Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum