Mircea Bartic Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 In primul rand aveti nevoie de1. un amplificator cam de 100W (nu-i obligatoriu)2. Rezstori3. Bass box pro 6.04. o incinta "sealed"5. un voltmetru, un ohmmetru cat decat precise6. binenteles de difuzor7. era sa uit, e nevoie si de un PC pe care sa ruleze un program generator de tondaca stiti un pic engleza va descurcati mai departe si singuriin bass box pro , in meniu exista optiunea "test", intrati acolo si selectati optiunea "driver", mai departe va descurcati. Traiasca chinezariile :lol: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 25, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2004 daca aveti o pereche de difuzoare in genul asta , chiar daca par identice, va recomand sa le testati pe amandoua, pentru ca am descoperit diferente si intre difuzoare identice ca aspect. Link spre comentariu
Vizitator alectron_iq Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 In primul rand aveti nevoie de 1. un amplificator cam de 100W (nu-i obligatoriu) 2. Rezstori 3. Bass box pro 6.0 4. o incinta "sealed" 5. un voltmetru, un ohmmetru cat decat precise 6. binenteles de difuzor 7. era sa uit, e nevoie si de un PC pe care sa ruleze un program generator de ton daca stiti un pic engleza va descurcati mai departe si singuri in bass box pro , in meniu exista optiunea "test", intrati acolo si selectati optiunea "driver", mai departe va descurcati. Traiasca chinezariile :lol: si inca ceva ... de unde draq iau si eu Bass Box Pro asta ca decat Updateul lui NIMIK altceva nu am gasit despre el ... Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 Intereseaza-te incoace si incolo :wink: mesajul de mai sus editat de mine mai sus era trimiterea spre programul warez si conform regulamentului nu este voie :cry: Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 poti sa calculezi si fara ajutorul calculatorului. uite-te la linkul de mai jos, este un document in word, care iti zice ce si cum sa faci sa masori anumiti parametrii T/S. http://danc.3x.ro/incinte/calcul_parame ... uzoare.doc bafta, dan Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 26, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2004 pune-l in alta parte fisierul, ca nu merge link-ul :? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 Un exemplu de site unde sunt indicatii de calcul pentru parametrii unui difuzor gasiti aici :http://www.kbapps.com/audio/speakerdesign/calculators/Default.htm Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Octombrie 27, 2004 Partajează Postat Octombrie 27, 2004 nu am alt site momentan. Cam iritati astia de la 3x ce sa le fac. puteti sa o luati pe pasi. http://danc.3x.ro apoi dati pe directorul incinte si apoi pe fisierul respectiv. sau daca nu va descurcati imi dati un mail la : [email protected] si va trimit eu fisierul. bafta Link spre comentariu
Vizitator dexo Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 poate ar trebui sa-mi fie rusine ca nu stiu, dar asta e !Ce e aia o incinta "sealed" Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 7, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 incinta inchisa (fara tub de reflex) Link spre comentariu
Vizitator dexo Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 pai si tre' sa construiesc una ca sa masor parametrii difuzorului ?are ceva dimensiuni? Link spre comentariu
Vizitator dexo Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 Am priceput pina la urma! Asa-i cind vrei mura-n gura ! Link spre comentariu
Vizitator seb@s Postat Noiembrie 24, 2004 Partajează Postat Noiembrie 24, 2004 o intrebare ce rezistori trebe??? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 24, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2004 data viitoare citeste mai atent :lol: I N S T R U C T I O N S (Please use the scroll bar to view all the instructions.) The following test equipment is required: 1. Audio signal (sine wave) generator. 2. Accurate frequency counter. 3. Power amplifier (100-200 W) capable of flat power response below 20 Hz. 4. 1000 ohm resistor (2 watt or greater). 5. Voltmeter (accurate at low voltages). 6. Accurate ohmmeter. 7. Hanging apparatus for suspending the driver in mid air away from any surface or obstruction. 8. Test box (see information below): Speaker Diameter Test Box Volume 130 cm 3.5 liters 200 cm 15 liters 250 cm 30 liters 300 cm 60 liters 380 cm 120 liters 460 cm 170 liters The illustration above shows how to wire the test setup. The signal generator should be plugged into an input of the amplifier. The frequency counter should be connected across the output of the signal generator so it can measure the frequency of the signal. The output of the amplifier should be connected to the driver with the 1000 ohm resistor in series with the positive lead. Enter the name of the driver manufacturer (40 characters or less) in the box above the Next button then press the Next button. Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Noiembrie 26, 2004 Partajează Postat Noiembrie 26, 2004 Mdaa... Ia sa va zic alta varianta, mai simpla zic eu. 1. 1 rezistor de precizie (sau un aparat de masura de precizie cu care sa fie masurat) de 10 ohmi (0.25W e suficient). 2. 2 rezistoare de 10K (nu trebuie sa fie de precizie). 3. Placa de sunet "decenta" + PC. 4. Amp, dar nu e obligatoriu, amplificatoarele integrate ale placilor de sunet sint suficiente. 5. Niste sirme si doua jackuri stereo. 6. Soft Liberty Praxis (demo dowloadabil de aici http://www.libinst.com/PraxisInstall.exe). Demo-ul are activate toate facilitatile necesare pt masurarea parametrilor TS. Instructiunile de conectare se gasesc in help-ul de la Praxis. Si inca ceva, difuzorul nu e musai sa fie chinezesc. Nu am vrut sa cred, dar am constatat-o din proprie experienta: specificatiile publicate de firmele producatoare de difuzoare nu trebuie folosite decit orientativ. Edit. 7. Cutie pentru masurat Vas-ul, uitasem. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum