Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa determinam parametrii la difuzoarele chinezesti

Mircea Bartic

Postări Recomandate

In primul rand aveti nevoie de1. un amplificator cam de 100W (nu-i obligatoriu)2. Rezstori3. Bass box pro 6.04. o incinta "sealed"5. un voltmetru, un ohmmetru cat decat precise6. binenteles de difuzor7. era sa uit, e nevoie si de un PC pe care sa ruleze un program generator de tondaca stiti un pic engleza va descurcati mai departe si singuriin bass box pro , in meniu exista optiunea "test", intrati acolo si selectati optiunea "driver", mai departe va descurcati. :d Traiasca chinezariile :lol:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

5

• dcimpoiasu

2

daca aveti o pereche de difuzoare in genul asta , chiar daca par identice, va recomand sa le testati pe amandoua, pentru ca am descoperit diferente si intre difuzoare identice ca aspect.

Link spre comentariu
Vizitator alectron_iq

In primul rand aveti nevoie de

1. un amplificator cam de 100W (nu-i obligatoriu)

2. Rezstori

3. Bass box pro 6.0

4. o incinta "sealed"

5. un voltmetru, un ohmmetru cat decat precise

6. binenteles de difuzor

7. era sa uit, e nevoie si de un PC pe care sa ruleze un program generator de ton

daca stiti un pic engleza va descurcati mai departe si singuri

in bass box pro , in meniu exista optiunea "test", intrati acolo si selectati optiunea "driver", mai departe va descurcati. :d

Traiasca chinezariile :lol:

si inca ceva ... de unde draq iau si eu Bass Box Pro asta ca decat Updateul lui NIMIK altceva nu am gasit despre el ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

data viitoare citeste mai atent :lol:

I N S T R U C T I O N S

(Please use the scroll bar to view all the instructions.)

The following test equipment is required:

1. Audio signal (sine wave) generator.

2. Accurate frequency counter.

3. Power amplifier (100-200 W) capable of flat power response

below 20 Hz.

4. 1000 ohm resistor (2 watt or greater). 5. Voltmeter (accurate at low voltages).

6. Accurate ohmmeter.

7. Hanging apparatus for suspending the driver in mid air

away from any surface or obstruction.

8. Test box (see information below):

Speaker Diameter Test Box Volume

130 cm 3.5 liters

200 cm 15 liters

250 cm 30 liters

300 cm 60 liters

380 cm 120 liters

460 cm 170 liters

The illustration above shows how to wire the test setup. The signal generator should be plugged into an input of the amplifier. The frequency counter should be connected across the output of the signal generator so it can measure the frequency of the signal. The output of the amplifier should be connected to the driver with the 1000 ohm resistor in series with the positive lead.

Enter the name of the driver manufacturer (40 characters or less) in the box above the Next button then press the Next button.

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Mdaa... Ia sa va zic alta varianta, mai simpla zic eu.

1. 1 rezistor de precizie (sau un aparat de masura de precizie cu care sa fie masurat) de 10 ohmi (0.25W e suficient).

2. 2 rezistoare de 10K (nu trebuie sa fie de precizie).

3. Placa de sunet "decenta" + PC.

4. Amp, dar nu e obligatoriu, amplificatoarele integrate ale placilor de sunet sint suficiente.

5. Niste sirme si doua jackuri stereo.

6. Soft Liberty Praxis (demo dowloadabil de aici http://www.libinst.com/PraxisInstall.exe). Demo-ul are activate toate facilitatile necesare pt masurarea parametrilor TS.

Instructiunile de conectare se gasesc in help-ul de la Praxis. Si inca ceva, difuzorul nu e musai sa fie chinezesc. Nu am vrut sa cred, dar am constatat-o din proprie experienta: specificatiile publicate de firmele producatoare de difuzoare nu trebuie folosite decit orientativ.

Edit. 7. Cutie pentru masurat Vas-ul, uitasem.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări