cristianvalentin Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Salutare dragi colegi! Ce ar fi mai bun pentru a captusi interiorul unei boxe? Captuseala matlasata sau buretele. Am fost pe la magazinele de tesaturi la metru/kg cu speranta ca voi gasi vatelina insa fara succes, dar in schimb am gasit captuseala matlasata care pare a fii vatelina cu un strat de material textil cusut pe o parte. Este aceasta buna pentru captusirea incintelor acustice?Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Buretele e preferabil fiind mai usor de montat in incinta si avand greutate mica chiar la grosimi mai mari.Pana la urma, daca pui un strat suficient de gros de vatelina, i-si face treaba, dar va fi mai grea. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Auzisem ca buretele nu e indicat. Daca as opta pentru captuseala matlasata ar trebuii sa pun 2 straturi unul peste altul ,deoarece ce am gasi eu este subtire, cam 1 cm grosime . Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Dacă boxa e deschisă, e indicată o căptuşeală ce nu ''zboară'', deci burete sau altceva compact şi bine prins. Dacă e o boxă închisă e mai simplu, se poate umple cu orice, chiar şi cu o pernă veche, dar industrial se folosea vată minerală. Se mai pot face saci din tifon umpluţi cu vată de bumbac, deşeuri textile... etc. Cele mai proaste căptuşeli sînt cele din polistiren expandat sau izolaţie ptr parchet. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Va multumesc mult! O sa cumpar burete si o sa il lipesc pe cei 3 pereti ai incintei:D. La momentul actual am doua straturi de burete pentru parchet de 0,5 mm dar o sa il schimb chiar azi. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Ar fi bine să fie astfel de burete, nu cel drept, de tapiţerie. http://www.proaudiostore.ro/produse/47-burete-cofrat- Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Am auzit de acest burete. Este un buret special tip cofrag de ou, din pacate nu am prea vazut prin Ploiesti. O sa merg pe varianta cu captuseala matlasata ,pusa in doua straturi pe fiecare perete lipita cu prenandez. Dupa calculele mele ar fi un volum de apoximativ 10 l de captuseala Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Captuseala sau umplutura incintelor acustice trebuie neaparat sa fie permeabile la aer (sa se poata respira prin ele). In caz contar reduc volumul incintei. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Să nu-i vină cuiva ideia să bage nasul în vata de sticlă. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Nu pune burete , incearca cu saculeti ( pernite ) din tifon , umplute cu vata bine scamosata , sa nu fie compacta . Totul cit mai " aerisit " , nu indesa nici vata nici saculetii ... . Astfel poti face eventuale " reglaje " , dupa cum suna incinta , o poti goli oricind , faci economie de adeziv etc . , si impiedici ca fragmente din " captuseala " sa ajunga in sistemul mobil al membranei difuzoarelor , cu consecinte de multe ori costisitoare . Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Nu am putut gasi vatelina si nici nu mi-am putut permite sa cumpar captuseala matlasata ,deoarece era prea subtire si imi trebuia foarte multa. In schimb am gasit vatelina intr-o pilota, care a fost suficienta pentru a captusi 2 boxe cu un strat dublu. Primul strat l-am lipit iar pe al doilea l-am prins in tinte.ps:Cum se poate obtine acel bass puternic de la o incinta care nu are captuseala pe interior? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum