Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor! construire sistem incalzire aer prin inductie

Vizitator kesemilke

Postări Recomandate

Vizitator kesemilke

hello

nu sunt priceput in ale electronicii, dar doresc sa fac un incalzitor de aer pe sistemul inductiei.

modelul ar fi sa pun ceva tuburi/tevi metalice (prin care ventilez aerul) in interiorul unui "coil".

o ilustrare video a sistemului de inductie ii:

acest sistem nu consuma mai mult de 150W , deci mi se pare mai economic decat unul cu

rezistenta(aeroterma).

ma puteti ajuta cu pareri pro si contra, dar mai ales cu schita si componentele sistemului. merci

Link spre comentariu

E o falsa credinta ca poti scoate mai mult decat bagi dintr-un sistem oarecare. Vrei sa obtii caldura echivalenta cu a unei aeroterme de 1kW, atunci indiferent de sistemul folosit, ca e inductie, ca e panou radiant, calorifer electric, etc, va trebui sa consumi tot 1kW ca sa obtii aceeasi caldura.Din sistemul tau cu inductie nu vei obtine mai mult aer cald decat poate oferi un uscator de par, si acela din cel mai mic model (150 W) Nu vad unde e avantajul metodei.Mai citeste topicuri similare, s-a dezbatut tema asta pe sute de pagini.

Link spre comentariu
Vizitator kesemilke

deci voi ziceti ca la un consum de 150 W ambele sisteme (inductie sau rezistenta)incalzesc un debit de aer la fel.eu tind sa cred ca sistemul pe inductie incalzeste aerul la o anumita temperatura mai repede decat sistemul pe rezistentain video-ul mai sus amintit, cu 150w pe sistemul cu inductie aproape topeste un metal, dar la o rezistenta de 150w nu cred ca ar reusi sa inroseasca metalul

Link spre comentariu

Da, mai repede poate, dar cantitatea de caldura dobandita e aceeasi. Conteaza cum pastrezi acea caldura.E mai bine sa investesti in izolare termica decat in generare termica.

Link spre comentariu
Vizitator kesemilke

Da, mai repede poate, dar cantitatea de caldura dobandita e aceeasi. Conteaza cum pastrezi acea caldura.E mai bine sa investesti in izolare termica decat in generare termica.

deci sa inteleg ca ii mai economica varianta inductiei.
Link spre comentariu

O rezistenta electrica de incalzire transforma direct in caldura energia electrica prin efect Joule.Un sistem cu inductie, transforma mai intai curentul in curent de inalta frecventa, apoi incalzeste o teava de metal, care la randul ei transfera caldura aerului.In tot lantul asta de transferuri mai sunt si niste pierderi care se scad din randamentul final.Deci raspunsul e negativ.Totusi, poti experimenta, in cele din urma te vei lamuri, dar te va costa timp si materiale pierdute.

Link spre comentariu

E aberant ,sa mai credem in oameni limitati la niste legi date de ei si pe care adeptii lor, le cred.Am scapat demult de asa ceva ,acum traim timpul energiei libere, experimentele din spatiu, si descoperirea explozibililor au dovedit ca energia nu poate fi redusa la niste legi ,limite.Energia este perpetua continuu, este eterna, ea in primul rind vine din spatiu ,pe pamint doar ricoseaza! Principiile de conservare sunt expirate de mult , radioactivitatea unor elemente a aratat cum poate fi ,,inmultita,, energia si chiar devenita distrugatoare,haotica.Insasi existenta undelor arata ca ,aceasta se propaga pretutindeni si ea ,energia nu poate fi bagata intr-o conserva !

Link spre comentariu
Vizitator kesemilke

E aberant ,sa mai credem in oameni limitati la niste legi date de ei si pe care adeptii lor, le cred.Am scapat demult de asa ceva ,acum traim timpul energiei libere, experimentele din spatiu, si descoperirea explozibililor au dovedit ca energia nu poate fi redusa la niste legi ,limite.Energia este perpetua continuu, este eterna, ea in primul rind vine din spatiu ,pe pamint doar ricoseaza! Principiile de conservare sunt expirate de mult , radioactivitatea unor elemente a aratat cum poate fi ,,inmultita,, energia si chiar devenita distrugatoare,haotica.Insasi existenta undelor arata ca ,aceasta se propaga pretutindeni si ea ,energia nu poate fi bagata intr-o conserva !

cred ca da, sper sa imi fac acest sistem de incalzire cu generatorul lui Kapanadze
Link spre comentariu

Radioactivitatea si reactiile nucleare respecta strict principiul conservarii energiei. Explozivii respecta si ei conservarea energiei. De asemenea si propagarea undelor. Din pacate tot dai exemple pe care nu le intelegi. Faptul ca tu nici macar principiul conservarii energiei nu-l cunosti nu te indreptateste sa incerci sa dai lectii. Referitor la radioactivitate si la reactii nucleare, ele nu creeaza energie ci doar o transforma. Explozivii la fel. Undele, oricare ar fi ele, doar transporta energia.Toate aceste fenomene respecta legile fizicii...Aceste legi pe care tu nu le iei in considerare au fost creeate prin studierea fenomenelor.Pacat ca vorbesti doar cu "o sa fac daca". Eu zic sa mai vorbesti numai dupa ce ai facut. Doar sectele propovaduiesc anumite lucruri sprijinindu-se numai pe vorbe.
Link spre comentariu

I-as ruga pe 7apte si admiratorii lui Kapanadze sa ia legatura cu respectivul, sa ne lase pe noi astia ,,limitati de legile fizicii" in fizica noastra cea de toate zilele. Ca de legile lui Isaac Newton de exemplu, ne lovim zilnic, de Kapanadze nu a mai auzit nimeni de la Youtube incoace.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări