Taraxacus Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Am un vas de WC care e conectat la un rezervor de semiinaltime de plastic. Apa vine pe conducta si este distribuita in laterale de o sicana. astfel apa are viteza mica insa se roteste in vas creind un fel de vartej. Datorita faptului ca debitul este relativ mic, viteza vartejului este mica si nu evacueaza cum trebuie. La alte vase de wc nu este sicana aia si vine apa cu debit mare, astfel evacuarea se face cu viteza pt ca sifonarea are loc mai rapid.Intrebarea mea este: daca sparg sicana respectiva rezolv problema? Sicana aia este proiectata sa fie acolo sau e un defect de fabricatie, o bavura ramasa? Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 La vasele WC sunt 2 sicane, astfel incat ele se "anuleaza" reciproc creand un jet cu presiune mai mare. Solutia 1 - rezervor la inaltime pentru viteza mai mare, solutia 2 - este posibila infundarea unei sicane, solutia 3 cea prezentata de dvs., dezavantaj nu se mai curata vasul wc pe laterale. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 La modelele mai vechi jetul este dirijat prin constructia vasului ceramic; la modelele mai noi, am vazut o piesa din plastic pentru dirijarea apei. La ce am eu, cu vas "fara inaltime"? E fixat pe perete, nu pe tron, insa e racordat printr-un cot de vreo 15 cm inaltime, jetul de spalare nu ajunge bine la partea din fata (exact unde cade jetul de urina cand persoana e asezata!). Vasele cu inaltime mai mare asigura viteza mai mare, insa sunt pe teava de 32, in timp ce cele joase (cum am si eu actualmente), pleaca cu 50 si se reduc la 40, asigurand debit mai mare (relativul avantaj la vasele joase e ca deasupra spatiul ramane liber, pentru polite sau dulapior, dezavantajul fiind un posibil consum marit de apa).Pentru evacuare e importanta si forma zonei de evacuare (am intalnit vase prea largi, zona ingusta promovand o viteza de curgere mai mare, care antreneaza mai bine....materiile in cauza).Din pacate nici schimbarea nu e intotdeauna o solutie prea atragatoare (costuri, precum si costuri suplimentare, cauzate de necesitatea inlocuirii SI a altor elemente (de ex. nu se mai potriveste bazinul si racordul lui).Iacata ca si banala "buda" devine o marfa chioara, cu capcane!Spor! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Nu sparge/modifica vasul fiindca de vina e presiunea scazuta de la rezervorul aflat prea jos.Vei inrautati functionarea spargand sicana aceea.Ridica mai degraba rezervorul mai sus. In cel mai rau caz, schimba vasul cu unul bine proiectat, cu fante multiple de evacuare.Daca nu se creeaza vartej in vas, evacuarea va fi extrem de proasta. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Subscriu la ideea lui Vali: vasul mai sus = energie potentiala (cadere) mai mare. Insa sfatul meu e sa utilizezi si teava cat mai groasa (probabil 40, nu 32!), pentru a avea debit mare si pierderi prin frecare cat mai mici! Cotul in spatele tronului sa nu fie strangulat si preferabil cu raza cat mai mare. (Vezi cum te descurci cu persoanele cu simt estetic...)Succes! Link spre comentariu
worker Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 interesanta discutia.Aveam impresia ca eu sunt prea carcotas cand m-am uitat la vasele de WC dintr-un magazin de bricolaj.Baietasul de la raion mi-a zis ca trebuie sa stiu doar cum vine evacuarea ca in rest toate sunt la fel si difera doar dimensiunea si finisarea.Cu siguranta nu este asa. Acum urmaresc pe unde ma duc toate toaletele pentru a alege un vas (de fapt doua) care sa imi satisfaca pretentiile si sa nu fie nevoie a se folosi peria de curatare. Astia care vand vase de WC nu au pic de imaginatie.Ar putea prezenta un WC complet echipat cu circuit inchis sa vada clientul circuitul apei in vas cum se formeaza "vartejul"Scuze de off-topic. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Pe vremea cand (mai) exista in grila de program a unui (mare?) operator de tv un program "Discovery Science" sau chiar "Discovery" simplu, la un program "How it's made" (parca) am vazut cum fac unii niste vase "turbo", care evacueaza "TOT". De-alea (bineinteles, la pret rezonabil), as cumpara si eu!Sigur ca nu sunt toate la fel!! Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 A trecut ceva timp si acum o luna am decis ca trebuie sa-mi iau liber o zi sa ma ocup de vasul de wc. L-am demontat si am umblat la sicanele atea din spate, le-am spart pur si simplu, avand grija ca sa nu distrug buza care se vede sub colac. Reusita a fost deplina, apa venea cu forta nu gatuit ca inainte, vasul se umplea un pic iar evacuarea se facea tot lent deci nu se facea total. Daca aruncam o galeata, umplerea era mai mare, se facea amorsarea sifonului si evacuarea era completa. Am decis sa iau un vas nou. Am luat unul la oferta cu reducere... Surpriza, teava de evacuare din spate era prea lunga si nu incapea sa mai bag furtunul ala gros ce tine loc de cot (racord gofrat). Daca-l mutam mai in fatza trebuia sa prelungesc teava de la rezervorinsa era prea aproape de usa.... Dupa cateva incercari am reusit sa-l sparg... M-am dus la magazin si am luat altul care se numeste Menuet. Are o zona de admiisie a apei care are trei orificii, pe laterala ovale si in centru circular. Toate modelele erau cam la fel. Pt ca nu puteam sta asa l-am luat pe ala sa-l montez si fie ce-o fi, nupoti sta mai mult de o jumatate de zi fara WC. L-am montat, evacueaza excelent, se curata bine, evacuarea este rapida. Nu am fost atent la un mic detaliu dar important. Gura de evacuare avea pe generatoare in partea inferioara o mica nervura, un fel de defect de turnare sau de matritza mai degraba. Din aceasta cauza racordul gofrat picura, aveam pierdere. L-am scos, l-am uscat si l-am sigilat cu silicon din abundentza. Sper sa va fie de folos cele patzite de mine. Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Felicitari Link spre comentariu
Vizitator sesamcave Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) Ciao, La un raport calitate / pret IMBATABIl, va recomand sa cumparati urmatoarele rezervoare de WC produse de firma LIV Slovenia : --marca VISION ---este mai ieftin , are un design mai "patratotos" sa zicem. Pret parac undeva intre 75-90 lei. --marca LAGUNA --este varianta mai scumpa, cu un design " mai indulcit" . Pret parca intre 95--100 si ceva de lei. Diferenta de pret dintre ele e reflectata doar in partea de DESIGN, la interior au acelasi mecanism !!!! Mai multe detalii in link-ul de mai jos: http://ro.liv.si/produs/piese-de-schimb/piese-de-schimb-pentru-rezervoare/piese-de-schimb-pentru-rezervoare-la-semi-inaltime/laguna-duo-vision-duo-rezervoare-la-semi-inaltime-cu-dubla-actionare/ CEEA ce este interesant este ca , in INTERIOR, ambele au ACELASI tip de mecanism !!!! Daca vi se intampla, cu timpul, sa vi se strice mecanismul ( caz RAR la modelele de mai sus ) , apoi producatorul s-a gandit sa le faca si separat, ca si "spare-parts" / piese de schimb. De mai bine de 10 ani am tot montat modelelele de mai sus, de fiecare data cu "succesuri " chiar de la primul....flush . ======================================================================================================= Ca si "tron", va recomand pe cele clasice, ori Mondial ori Cersanit . Eu am montat Mondial-uri de cele mai multe ori, NU au nici o problema in timp, apa este distribuita CORECT si ....viata merge inainte ! MENTIONEZ ca NU sunt agent de vanzare, dealer sau eu stiu mai ce al firmei de mai sus. Sunt doar un umil instalator ce incearca sa faca o munca de calitate cu materiale de calitate la un pret decent !!! Marius. PS: Uitati de rezervoarele GEBERIT , or fi ele produse in Germany, dar is PRAF la folosinta indelungata !!!! La fel, uitati si de rezervoarele made in Turkey....numai probleme , atat la montaj cat si dupa. Dar deh...clientul hotaraste, clientul plateste....si clientul trage ponoasele DUPA !!! Editat Iunie 7, 2014 de sesamcave Link spre comentariu
area51 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Ciao, La un raport calitate / pret IMBATABIl, va recomand sa cumparati urmatoarele rezervoare de WC produse de firma LIV Slovenia : --marca VISION ---este mai ieftin , are un design mai "patratotos" sa zicem. Pret parac undeva intre 75-90 lei. --marca LAGUNA --este varianta mai scumpa, cu un design " mai indulcit" . Pret parca intre 95--100 si ceva de lei. Diferenta de pret dintre ele e reflectata doar in partea de DESIGN, la interior au acelasi mecanism !!!! Mai multe detalii in link-ul de mai jos: http://ro.liv.si/produs/piese-de-schimb/piese-de-schimb-pentru-rezervoare/piese-de-schimb-pentru-rezervoare-la-semi-inaltime/laguna-duo-vision-duo-rezervoare-la-semi-inaltime-cu-dubla-actionare/ CEEA ce este interesant este ca , in INTERIOR, ambele au ACELASI tip de mecanism !!!! Daca vi se intampla, cu timpul, sa vi se strice mecanismul ( caz RAR la modelele de mai sus ) , apoi producatorul s-a gandit sa le faca si separat, ca si "spare-parts" / piese de schimb. De mai bine de 10 ani am tot montat modelelele de mai sus, de fiecare data cu "succesuri " chiar de la primul....flush . ======================================================================================================= Ca si "tron", va recomand pe cele clasice, ori Mondial ori Cersanit . Eu am montat Mondial-uri de cele mai multe ori, NU au nici o problema in timp, apa este distribuita CORECT si ....viata merge inainte ! MENTIONEZ ca NU sunt agent de vanzare, dealer sau eu stiu mai ce al firmei de mai sus. Sunt doar un umil instalator ce incearca sa faca o munca de calitate cu materiale de calitate la un pret decent !!! Marius. PS: Uitati de rezervoarele GEBERIT , or fi ele produse in Germany, dar is PRAF la folosinta indelungata !!!! La fel, uitati si de rezervoarele made in Turkey....numai probleme , atat la montaj cat si dupa. Dar deh...clientul hotaraste, clientul plateste....si clientul trage ponoasele DUPA !!! Foarte adevarat: cuplul vas wc Mondial+ rezervor Vision (simplu, nu Duo) este cel mai raspandit. Avantajele sunt clare: siguranta in exploatare si pret convenabil. Un criteriu primordial al instalatiilor de evacuare: SIMPLITATEA!!! Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Si noi avem doua WC-uri Mondial cu rezervoare Laguna, care functioneaza impecabil. Initial ma gandeam la rezervoare Geberit, dar instalatorul (un prieten bun) ne-a recomandat sa luam rezervoare Laguna. Se pare ca rezervoarele Geberit, care sunt mai scumpe decat Laguna, intr-adevar sunt mai slabe la fiabilitate, chiar daca au design-ul mai modern si sunt "Made in Germany". La WC am ales Mondial in loc de Cersanit deoarece acelasi instalator a spus ca la Mondial spalarea este parca un pic mai buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum