molioa Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 ...in timp se coace izolatia, si se exfoliaza, de aici apar probleme la aprindere. Ati refacut izolatia, ce si cum ati folosit? Ar merge izolarea cu panza din bumbac, lac, urmata de uscare in etuva?Este bun lacul pentru lemn? La ce temperatura / timp se face recoacerea? Izolarea cu banda teflon n`ar merge? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 salut, mai bine schimbi bobina ca sa nu ai surprize......... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Cand a aparut descarcarea la suprafata,poti fi sigur ca la interior ai cel putin cateva straturi din bobinaj carbonizate,deci asemenea operatiune nu prea are la ce ajuta,pt ca sa zicem nu va mai conturna la suprafata(desi ma indoiesc sa reusesti o asemenea izolare,fie si pt ca trebuie inlaturat stratul de carbon deja format),dar in interior tot va conturna intre spire,deci baza mare pe asemenea bobina nu vei mai avea. Link spre comentariu
alfabit Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Merge refacuta Dorule, vorbim de o bobina care preia semnal de la un magnet care se roteste in fata ei pentru a da impulsuri spre modulul de aprindere electronica > merge la tensiune de max 1V, se defecteaza datorita conditiilor termice - condens grele in care lucreaza, nu datorita tensiunii sau curentului care trece prin ea. Eu asa am inteles, fiind plasata in delcou, pozitia vorbeste de la sine. ( GM > Opel - Daewoo, VW vechi au asa aprinderea )In nici un caz nu e vorba de o bobina de inductie, pentru care e valabil tot ce ai spus tu mai sus ! Bobina de inductie se schimba nu se repara . Link spre comentariu
molioa Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Exact! denumirea ei, parca e "bobina indus". Izolatia se coace de la temperatura motoruli. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Greseala mea,am dedus ca e vorba de bobina de inductie,nu senzorul inductiv din delco...aia se poate intr-adevar reface izolatia,si cel mai bine am lucrat cu rasina epoxi(tip bison),in loc de lac.Rezista bine si la temperatura,rigidizeaza toata tarasenia si cu greu mai poate face necazuri.Am interpretat gresit din neatentie despre ce e vorba,si recent mi-a adus un prieten o bobina de renault,care se monteaza pe fiecare bujie,si tot asa,conturna de la interior la partea metalica...a crezut ca o poate salva,dar fara nici o sansa,cand am decopertat portiunea carbonizata si i-am aratat ce e la interior. Link spre comentariu
alfabit Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Da, la unele Reno-uri sint bobine de inductie pe fiecare bujie, se numesc bobine "creion", boala Reno veche, trebuie sa ai in permanenta in portbagaj 1-2 "creioane" de-alea, de bune ce sint... noroc ca sint ieftine, 100-120 lei /buc, daca asta poate fi numit ieftin... :jytuiyuAvantaj ca au suprimat fisele de bujii... Link spre comentariu
molioa Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Greseala mea,am dedus ca e vorba de bobina de inductie,nu senzorul inductiv din delco...aia se poate intr-adevar reface izolatia,si cel mai bine am lucrat cu rasina epoxi(tip bison),in loc de lac.Rezista bine si la temperatura,rigidizeaza toata tarasenia si cu greu mai poate face necazuri.Am interpretat gresit din neatentie despre ce e vorba,si recent mi-a adus un prieten o bobina de renault,care se monteaza pe fiecare bujie,si tot asa,conturna de la interior la partea metalica...a crezut ca o poate salva,dar fara nici o sansa,cand am decopertat portiunea carbonizata si i-am aratat ce e la interior.Posteaza te rog o imagine daca se poate cu rasina aia, s-o pot cauta si eu prin magazine. Si cum se procedeaza, dai cu pensula? Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Cam asa arata,nu mai am tuburile ca le-am terminat de mult si am folosit poxipol pt alte nevoi,dar asta se comporta bine pt ce ai nevoie.De manjit,poti maji cu ce vrei,ori cu penson si pe urma il arunci sau cu orice altceva cu care poti pune adezivul,si ca sa ai certitudinea ca intra in toate locasurile,poti incalzi putin piesa...eu de regula puneam pe abajurul lampii de birou,si ce avea de curs ca era in exces,curgea,dar ce ramanea,se impregna bine intre spire(puneam totul pe o bucatica de hartie,ca sa nu manjesc totul pe acolo).Poti folosi si un uscator de par sau price sursa de caldura ai la indemana(nu depasesti 60 grade pe cat posibil). Link spre comentariu
molioa Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 .........ok. mersi! Link spre comentariu
molioa Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Asa am facut:-Dupa curatarea bobinei (cu atentie) cu o pensula si alcool tehnic, am uscato, am cufundato in nitrolac, dupa care i-am tras 2 straturi panza de bumbac, peste care lac cu pensula cat a cuprins, inca o cufundare, intins lacul cu pensula, apoi uscare in cuptor 2 ore la 35 grade. Functioneaza ca noua....sa stie si altii interesati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Asa am facut:-Dupa curatarea bobinei (cu atentie) cu o pensula si alcool tehnic, am uscato, am cufundato in nitrolac, dupa care i-am tras 2 straturi panza de bumbac, peste care lac cu pensula cat a cuprins, inca o cufundare, intins lacul cu pensula, apoi uscare in cuptor 2 ore la 35 grade. Functioneaza ca noua....sa stie si altii interesati.Asa am facut si eu, dar dupa cateva zile la mine no mai vrut deloc...as fi curios la tine cat o sa tina.Am montat una noua si e ok acum...n-am idee de ce nu o tinut,mai ales ca am desfacut bobina veche si nu am gasit nimic suspect. viewtopic.php?f=21&t=139070 Link spre comentariu
molioa Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Are vreo 3 saptamani de lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum