Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme de reglare icl7101


Vizitator kosza karoly

Postări Recomandate

Vizitator kosza karoly

buna ziua tuturor asi avea o intrebare am facut recent un termometru cu ci icl7101 si cu ci a741, si intrebarea ar fi cum se poate regla termometrul ca cindreglezi pe un anumit temperatura merge perfect pina nul opresc si dupa pornire iarasi numai masoara temperatura iarasi asa cum masura dinainte senzorul de temperatura e din 1n4148 si schema lui asta ar fi multumesc

 

Dr.L: inainte de a posta, trebuie sa cauti

Daca cautai, gaseai asta: viewtopic.php?f=74&t=134186&start=30

Si mai sunt cateva...

Mutat la diy ca la alimentatoare n-are ce cauta

post-65675-139829612438_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gauss

    1

  • Mircea

    1

  • radusa

    1

  • emilberculescu

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asa cum zicea cineva nu demult: nu-i bai sa fii incepator in electronica, dar sa nu fii in stare sa exprimi ce vrei - asta-i chiar un minimum ca sa reusesti in absolut tot ce vrei sa faci. O greseala este scuzabila, dar cand mesajul este o greseala continua... trebuie sa te duci la scoala! Limba Romana nu-i asa de grea! :bataie

Link spre comentariu

Cu toate ca nu am intales nici eu exact problema enuntata (iar numele si localitatea nu sunt o scuza pt asta), tind sa cred ca nu i-ati facut calibrarea corecta. Aceasta se face cu P1 la 100*C in apa care fierbe si cu P2 la 0*C in apa cu cuburi de gheata. Bine ar fi sa aveti un termometru bun cu care sa verificati cele doua temperaturi ale apei (cu gheata si in fierbere) pt a avea precizia necesara.

Link spre comentariu
Vizitator kosza karoly

imi cer scuze ca numam exprimat corect nu sint romin ci ungur si gresesc asta e dar incerc sama exprim mai corect, dar sa inteleg ca dioda care masoara temperatura sa bag in apa clocotita si sa reglez acel p1 la 100-grade, si dupa aia sa pun dioda in cuburi de gheata sisa reglez acel p2 la 0-grade si atunci ar merge bine?

Link spre comentariu

Cam asa ceva ... La 0 grade , scufunda dioda in apa cu gheata , las-o sa se stabilizeze 2-3 minute , fa calibrarea , apoi dupa 2-3 minute treci la 100 grade , e suficient sa stea in aburii fierberii la 2-3 cm de suprafata lichidului . Reia de 2-3 ori procedura , pentru a verifica corectitudinea . Inainte de a trece la calibrare , lasa montajul sa functioneze 10 minute pentru a ajunge la echilibru . Ar fi bine dioda sa fie montata intr-o teaca metalica etansa , umpluta complet cu ulei sau vaselina siliconica . Mai creste un pic timpul de raspuns , dar ai contact mai bun cu mediul de masurat . Daca masori temperaturi numai in aer , ar putea lipsi acest mod de montare . Atentie la izolarea terminalelor diodei , apa o poate influenta prin conductivitate . Inainte de calibrarea termometrului , verifica sa fie calibrat montajul cu 7107 , ( masoara o sursa de tensiune continua , in paralel cu un voltmetru care indica bine , cauta schema de aplicatie sa vezi procedura ) .

 

http://www.intersil.com/content/dam/Int ... /an023.pdf

 

http://electronics-diy.com/pdf/ICL7107_tips.pdf

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

http://www.intersil.com/content/dam/Int ... fn3082.pdf

La fig 18,e o schema de termometru,care nu are nevoie de operational;oricum 741,nu e cel mai indicat pentru asa ceva,avand o deriva termica destul de mare.Schema a fost testata de un coleg de forum,cu ICL7107 si o dioda 1N4148,in locul tranzistorului si functioneaza perfect.

Foarte utile sfaturile in ce priveste calibrarea termometrului,cat si etansarea diodei,oferite de @gauss.Cred totusi ca se pot etansa legaturile la dioda,ceva mai simplu;e suficient putin Poxipol,peste lipituri si capetele diodei.

Apropo de stalcirea limbii romane,sa ne vedem barna din ochiul nostru,nu aschia din ochiul colegului ungur.Sunt pe forum romani get-beget,care se exprima mai rau ca el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări