Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie RECEPTIE 11m - 10m

mecaboy

Postări Recomandate

Buna seara.Am cumparat receptorul UNIDEN BC895XLT de care sunt foarte multumit dar pentru care as vrea sa fac o conversie a benzii de 11m in 10m. Acest receptor functioneaza de la banda de 10 m in sus si caut o posibilitate de a face o conversie pentru a putea receptiona si banda de CB. Exista vrre-o posibilitate sa fac acest lucru?Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

4

• nico_2010

4

• yo7but

1

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

Este posibila si realizarea unui convertor 11m --> 10m cu SA/NE602, cu conditia realizarii unor filtre trece-banda de intrare/iesire cu atenuare mare in afara benzii de trecere.

Link spre comentariu

Ma voi uite pe site-ul lui SM0VPO, din pacate fara ajutor nu il pot construi (ma refer la scheme). Si eu ma gandeam la NE602 dar nu sunt capabil sa proiectez asa ceva fara o schema si formulele aferente. Ma descurc sa calculez un filtru simplu, dar am nevoie si de o schema pentru a il integra in circuit cu NE.Va multumesc

Link spre comentariu

Ma voi uite pe site-ul lui SM0VPO, din pacate fara ajutor nu il pot construi (ma refer la scheme). Si eu ma gandeam la NE602 dar nu sunt capabil sa proiectez asa ceva fara o schema si formulele aferente. Ma descurc sa calculez un filtru simplu, dar am nevoie si de o schema pentru a il integra in circuit cu NE.Va multumesc

Da-mi MP cu o adresa de email
Link spre comentariu

+Acum ca schema a fost trimisa, o voi posta si aici, impreuna cu simularea filtrelor de intrare si respectiv de iesire.Sper sa fie de folos si altora.Mai este de mentionat ca banda de trecere a filtrului de intrare (27MHz) a fost stabilita la 445kHz, frecventa centrala fiind 27.18MHz, iar banda de trecere a filtrului de iesire (29MHz) a fost stabilita la 2MHz, frecventa centrala fiind de 29MHz. Din trimmerul de 10k se regleaza frecventa oscilatorului local.

Convertor 27-29MHz.pdf

post-40487-139829614457_thumb.jpg

post-40487-139829614463_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări