mecaboy Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Buna seara.Am cumparat receptorul UNIDEN BC895XLT de care sunt foarte multumit dar pentru care as vrea sa fac o conversie a benzii de 11m in 10m. Acest receptor functioneaza de la banda de 10 m in sus si caut o posibilitate de a face o conversie pentru a putea receptiona si banda de CB. Exista vrre-o posibilitate sa fac acest lucru?Va multumesc. Link spre comentariu
yo7but Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Cred ca-i complicat sa faci o conversie, cred ca o extensie a benzii receptionate este mai la indemina, trebuie studiata putin schema. Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Ma gandesc ca nu este asa de complicat tinand seama de faptul ca frecventele sunt apropiate. Sper sa mai apara sugestii. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Recomand construirea unui transverter folosind cip ul SO42. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Este posibila si realizarea unui convertor 11m --> 10m cu SA/NE602, cu conditia realizarii unor filtre trece-banda de intrare/iesire cu atenuare mare in afara benzii de trecere. Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Cred ca se poate; in site-ul lui SM0VPO gasesti o varianta cu un mosfet dublu poarta. Succes! Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 6, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Ma voi uite pe site-ul lui SM0VPO, din pacate fara ajutor nu il pot construi (ma refer la scheme). Si eu ma gandeam la NE602 dar nu sunt capabil sa proiectez asa ceva fara o schema si formulele aferente. Ma descurc sa calculez un filtru simplu, dar am nevoie si de o schema pentru a il integra in circuit cu NE.Va multumesc Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Ma voi uite pe site-ul lui SM0VPO, din pacate fara ajutor nu il pot construi (ma refer la scheme). Si eu ma gandeam la NE602 dar nu sunt capabil sa proiectez asa ceva fara o schema si formulele aferente. Ma descurc sa calculez un filtru simplu, dar am nevoie si de o schema pentru a il integra in circuit cu NE.Va multumescDa-mi MP cu o adresa de email Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Ma voi uite pe site-ul lui SM0VPO, din pacate fara ajutor nu il pot construi (ma refer la scheme). Si eu ma gandeam la NE602 dar nu sunt capabil sa proiectez asa ceva fara o schema si formulele aferente. Ma descurc sa calculez un filtru simplu, dar am nevoie si de o schema pentru a il integra in circuit cu NE.Va multumesc+Acum ca schema a fost trimisa, o voi posta si aici, impreuna cu simularea filtrelor de intrare si respectiv de iesire.Sper sa fie de folos si altora.Mai este de mentionat ca banda de trecere a filtrului de intrare (27MHz) a fost stabilita la 445kHz, frecventa centrala fiind 27.18MHz, iar banda de trecere a filtrului de iesire (29MHz) a fost stabilita la 2MHz, frecventa centrala fiind de 29MHz. Din trimmerul de 10k se regleaza frecventa oscilatorului local.Convertor 27-29MHz.pdf Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Late edit: In situatia in care oscilatorul nu produce oscilatii cu frecventa de 2.5MHz, incercati sa micsorati condensatorii de 100p...220p pana in jurul valorii de 82pF. Inspiratia poate veni si de aici: http://www.interalia.plus.com/q_tech7.htm Link spre comentariu
mecaboy Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Exceptional, va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum