Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft schite - desing circuite

nuambenzina

Postări Recomandate

Am vazut pe youtube ceva schema facuta cu un soft pe nume "livewire" ce soft-uri de electronica mai exista, ce tipuri, care ar fi cel mai complex si care ar fi cel mai usor (adobe photoshop vs. paint)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nuambenzina

2

• yo9hnf

1

• Marian

1

• xragon

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Photoshop nu se poate compara cu Paint. Este ca si cum ai compara o masina de 1000$ cu una de 100000$.

Fiecare e bun la ceva, dar nu se pot compara.

Pentru electronica eu ti-as recomanda DESIGN SPARK PCB, care este complet gratis si foarte simplu de folosit.

Ce-i drept, pana acum cateva luni era si mai usor de folosit....si acum este, dar libraria (default) de componente este data de distribuitorul american RS. Oricum, piesele pe care nu le gasesti in librariile date se pot realiza extrem de usor.

Link spre comentariu

Daca mai stie cineva soft-uri pentru electronica, as fi incantat daca ar mai posta, consider ca ar fi cool daca am avea o lista in genul celei de mai jos si un pool de votare pentru cel care este cel mai folosit.

Intrucat nu stiu exact cu ce se mananca electronica si softurile ma exprim la modelul de lista in termeni foto:

1. (gratis, closed source)

Microsoft Paint - vine cu windows-ul preinstalat, usor de folosit se pot face desene simple in el

2. (gratis, propretary source)

Paint.NET - este necesara platforma .NET, usor de folosit, desene simple, editare foto simpla

3. (gratis, closed source)

FastStone Image Viewer - vizualizare foto, editare simpla, complexitate medie de folosire

4. (trial/platit, closed source)

Acdsee - vizualizare foto, editare simpla, complexitate medie de folosire

5. (gratis, opensource)

Gimp - editare complexa foto, se pot face desene complexe in el

6. (trial-platit, closed source)

AdobePhotoshop - editare complexa foto, se pot face desene complexe in el

7. (trial - colsed source)

AdobeLightroom - editare in masa foto, postprocesare, nu se poate desena in el

8. (opensource-gratis)

Darktable - Alternativa la Lightroom, merge doar in linux

9. (platit, colsed source)

SnapSeed - editare foto simpla, suporta androit, windows, mac os

10. (closed source, trial)

DxOOpticsPro - post procesare foto in masa, alternativa lightroom, lens correction

etc. :rade:

Eu personal am nevoie de un soft simplu, care sa faca urmatoarea chestie:

Sunt curios sa inteleg diverse scenarii -> eficienta de desing, unde sunt pierderi mai mari intre diverse scenarii in care am un consumatori si un alimentator cu diverse piese-circutie intre ele exemplu:

Scenari:

1. Sursa de curent 24 V, circuit, consumatori

2. Sursa de curent 12 V, circuit, consumatori

3. Sursa de curent 6 V, circuit, consumatori

4. Sursa de curent 4 sau 3.7 V, circuit consumatori

Ei, in scenariile de mai sus am urmatoarele circuite:

1. Diverse diode (siliciu, germaniu, schotty), diverse rezistente, regulatoare de tensiune, invertor, transformator etc.

Mai pe scurt:

---Cum este mai optim si mai eficient sa alimentez un led de 4 volti, direct cu 4 volti sau sa il alimentez cu 12 volti la care pun o rezistenta care scade la 4 volt? Avand in vedere ca intre sursa de curent si consumator am o distanta intre 10 si 100 metrii, ce fel de sarma ar trebuii sa folosesc (diamteru, din accea rosie cred k e din cupru sau din accea argintie - o fi zinc?)

---Care este cea mai optima combinatie de incarcare la niste pachete de acumulatori, in cazul in care un pachet de acumulatori ar avea 1.2 V alt pachet ar avea 3.7 V, legati in paralel sau in serie dat fiind faptul ca incarcatorul poate sa scoata ori voltaj mai mic si multi amperi ori voltaj mai mare si amperaj mai mic

:jytuiyu

Link spre comentariu

Nu cred ca exista un singur soft care sa satisfaca suficient toate cerintele tale ( sau cel putin nu cunosc eu ), de multe ori este nevoie de compromis, faci in unul ce nu poti cu celalalt, eu folosesc paint-ul banal al windows pentru editarea de grafice, uneori acdse ( o versiune ceva mai "dotata" ) pentru desene pe imagini, Eagle pentru design scheme si cablaje si multisim pentru diverse simulari de circuite atunci cand este nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări