Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inseriere Led-uri de 1W

Vizitator aerosv

Postări Recomandate

Vizitator aerosv

Va salut!Sunt nou pe forum si dupa ce am rasfoit acest subiect discutat, nu am gasit nimic concret cu o schema sau ceva foarte clar care sa ma lamureasca.Pe scurt vreau sa alimentez 6 led-uri de 1W (110lm, consum 370mA, 3-3,5V) de la un traf de rooter care furnizeaza 12V si 1Amp.Am realizat o schema simpla cu rezistente insa am inteles ca nu este recomandata la led-uri de putere si risc sa le ard.M-am gandit la o schema cu un LM 317, sa grupez doua led-uri si cate un stabilizator.Ma poate ajuta cineva cu o schema , ce rezistoare sa folosesc si cum sa le leg?Acelasi traf poate duce si alimentarea a 4 module cu led-uri albastre de 0.9W ? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

• lorik199

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ar fi mai bine cu doua grupuri de cate trei leduri fiecare grup fiind inseriat cu o rezistenta de 5 ohm?Daca alimentatorul de router este electronic atunci scoate fix 12V si 3x3,5V=10,5V asa ca, la o cadere de 1,5V pe rezistenta de 5 ohm puterea este sub 1W. Daca alimentatorul este cu transformator, metoda cu lm317 este mai buna in locul acelei rezistente pentru ca acela are 12V la 1A si cam 14V-15V la un consum mai mic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări