Vizitator aerosv Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Va salut!Sunt nou pe forum si dupa ce am rasfoit acest subiect discutat, nu am gasit nimic concret cu o schema sau ceva foarte clar care sa ma lamureasca.Pe scurt vreau sa alimentez 6 led-uri de 1W (110lm, consum 370mA, 3-3,5V) de la un traf de rooter care furnizeaza 12V si 1Amp.Am realizat o schema simpla cu rezistente insa am inteles ca nu este recomandata la led-uri de putere si risc sa le ard.M-am gandit la o schema cu un LM 317, sa grupez doua led-uri si cate un stabilizator.Ma poate ajuta cineva cu o schema , ce rezistoare sa folosesc si cum sa le leg?Acelasi traf poate duce si alimentarea a 4 module cu led-uri albastre de 0.9W ? Multumesc. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Foloseste calculatorul de aici si cumpara 3 buc lm317 si 3 rezistente ce iti rezulta din calcul, ar trebui sa coste sub 10 lei. http://www.reuk.co.uk/LM317-Current-Calculator.htm Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Nu ar fi mai bine cu doua grupuri de cate trei leduri fiecare grup fiind inseriat cu o rezistenta de 5 ohm?Daca alimentatorul de router este electronic atunci scoate fix 12V si 3x3,5V=10,5V asa ca, la o cadere de 1,5V pe rezistenta de 5 ohm puterea este sub 1W. Daca alimentatorul este cu transformator, metoda cu lm317 este mai buna in locul acelei rezistente pentru ca acela are 12V la 1A si cam 14V-15V la un consum mai mic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum