Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator (riscuri)

Vizitator lyvyutzu20

Postări Recomandate

Vizitator lyvyutzu20

Salutare tuturor , sunt nou pe aici si sper sa fiu bine primit in comunitatea voastra . :bere:

Pentru inceput as avea o intrebare .

Am avut o placa video cu 5 condensatori umflati ... modelul condensatorilor este urmatorul FZ7C/1500/6.3v

Link : http://img521.imageshack.us/img521/4248/dscn5777.jpg

Ok , eu i-am schimbat cu urmatorii condensatori ce ii am de pe o placa de baza si anume 3 dintre ei sunt 1000mF/6.3v , iar 2 1800mF/6.3v acestia fiind marca Rubycon.

Link : http://media.digikey.com/Photos/Rubycon ... 0M8X16.JPG

Dupa schimbarea condensatorilor placa a inviat , de 2 zile functioneaza perfect fara nici o problema insa intrebarea mea este urmatoare , care sunt riscurile din moment ce microfarazii nu corespund cu FZ-urile , ce sar putea intampla cu placa pe parcurs sau cat de curand ?

Am cumparat condensatori noi 1500mF 6.3v de marca SAMWHA (nu cunosc marca...) dupa ce am vazut ca placa functioneaza cu Rubycon-urile insa nu i-am schimbat ... Ce sa fac sa las Rubycon despre care am auzit ca ar fi printre cele mai bune sau sa le schimb cu SAMWHA ?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• dan cod

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti sa-i schimbi cu cei noi, dar si daca o lasi cu cei recuperati Rubicon o sa mearga destul de bine.Ar fi fost bine sa poti masura cu un ESR-metru si pe cei noi si pe cei Rubicon, te lamureai care sunt mai buni.In lipsa ESR-metrului, dupa un timp de functionare mai indelungat, verifica temperatura condensatorilor schimbati, daca se incalzesc puternic ar trebui inlocuiti cu cei noi.Ar fi bine ca cei noi sa aiba si temperatura de functionare de 105*C.

Link spre comentariu

Vezi ca sunt scheme de ESR-metre pe forum, avem useri care vand ESR-capacimetre, merita cu prisosinta sa investesti in acest aparat, acum ca mai toate sursele sunt in comutatie si condensatorii cad pe capete. Poti incerca schema de mai jos, am facut-o in doua exemplare cu cheltuieli minime, cel mai important e instrumentul de masura de 50uA cu scala cat mai larga preferabil.Cele vechi rusesti sunt excelente, se gasesc ieftin din recuperari. http://members.shaw.ca/swstuff/esrschematic.png

Link spre comentariu

Daca te referi la voltmetrele sau ampermetrele analogice, nu pot sa ma pronunt, nu stiu ce sensibilitate au instrumentele acelea, oricum cred ca au mai mult de 100uA cat e maximul acceptabil pentru ESR-metrul analogic. Ai MP.

Link spre comentariu

Condensatoarele electrolitice se incalzesc din cauza pierderilor la frecvente mari si a curentului alternativ prin sarcina. Mai ales cei de dimensiune mica. Temperatura de 105 grade e valabila pentru toti, fiind sub punctul de fierbere al electrolitului. Ca sa nu se incalzeasca ar trebui condensatoare cu aceiasi parametri, dar de dimensiune mai mare. Au alta tehnologie, pierderi mai mici si suprafata de racire mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări