a_sorien Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Salutare ! Ra4 de pe portA , cum este in soft "1"? Este " 0 " ca sa fie " 1 " hard sau cum ?!Sau sa folosesc drept driver un tr pnp ..? Da fapt driverul fet din iesire e comandat "1" si are drain ul in gol .? NU am reusit sa inteleg...din datasheet...!! Link spre comentariu
10vid Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Diferenta dintre un port normal si unul open drain e ca portul normal are doi tranzistori la iesire (dinspre Vdd si dinspre GND) iar portul open drain are doar un singur tranzistor la iesire (dinspre GND), astfel ca daca se baga "1" logic din program, pinul nu conduce curent, iar daca se baga "0", pinul conduce curent spre GND. Link spre comentariu
a_sorien Postat Aprilie 3, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Multumesc 10 vid ! Deci de fapt este pe dos, ca si soft sa zic..! Nu ca ar fi greu de modificat , dar as incerca sa-l comand cu un tr pnp si ala la randu-i un tr npn. Am noroc ca mi-a mai ramas un pic neutilizat din portC. Tot nu m-am lamurit daca portul A poate fi pull up cu rezistori interni prin soft..?!Oricum deja am folosit ...rez extern. Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Ba nu este deloc pe dos.Cand ai nevoie de 0 la iesire, scrii RA4 = 0 in program, tranzistorul "e activat" si ai 0 la iesire.Cand ai nevoie de 1 la iesire, scrii RA4 = 1 in program, tranzistorul e blocat si potentialul pinului RA4 e stabilit de circuitul exterior conectat la el (rezistente pull-up...). Din cate stiu eu, pull-up intern au numai RB0..RB7. Link spre comentariu
Kreator Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Ca un port open drain (RA4 in cazul tau) sa functioneze ca output corect, trebuie sa-i legi o rezistenta de 1-10k intre el si Vdd (sau +). Asta deoarece tranzistorul final are drena "in aer". Partea de soft functioneaza la fel ca si la celelalte porturi. Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Depinde de aplicatie, nu-i obligatoriu sa fie o rezistenta la VDD. Link spre comentariu
a_sorien Postat Aprilie 4, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2013 aha, deci pana la urma fet ul driver de iesire din pic merge cumva pe dos..!!Multam! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum