Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transmisie date pic pe usb, laser de lumina ..

Vizitator mla

Postări Recomandate

Vizitator mla

helloMi-am propus si eu sa invat sa progamez un pic si sa fac o aplicatie.Cum am zis si in topic in final vreau sa fac transmisie de date intre 2 calc .. un chat sa zicem.Am sa folosesc un pic care stie usb,PIC18F4550, de programat am sa-l programez pe serial ..Ca transmisie am sa folosesc lumina de la un laser de ala normal de taraba ..Receptor va fi o dioda fotoelectrica.E prima mea incercare :rolleyes: asa ca orice sfat e f binevenit.Ce probleme as putea intampina .. lumina - dioda - usb ? Ce sa am in vedere ?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pot sa-ti spun ca eu tocmai am lucrat cu un 2550 pe USB si nu a fost deloc amuzant, mi-a luat doua saptamani sa-l fac sa miste ceva cu firmware-ul de la Microchip. Daca folosesti acest firmware, e foarte posibil sa ai si probleme de timing, pentru ca e polled, nu foloseste nici un fel de intreruperi, ceea ce ti-ar putea afecta rutinele de comunicare prin laser. Ca proiect de inceput, nu stiu daca e cea mai buna alegere, mai ales partea cu USB-ul.

Link spre comentariu
Vizitator mla

:( not helping speram la ceva idei constructive.eu nu zic ca e usor. dar asta vreau sa fac si o sa iasa .. speroricum.. nu o sa scapati de mine :axe: destul de curand am sa vreau sa aflu cat pot de multe din tainele (pt mine) programarii pic-urilor si sa nu va suparati cand am sa va cer celor mai deschisi sfatul :naughty:@bogdanm : si care era problema la pic-ul ala ?.. eu am sa folosesc ceva mai avansat sa zicem 4550

Link spre comentariu

Constructive ... no, daca tii neaparat, da jos firmware-u de USB de la microchip, baga un board (fii atent insa ca PIC-urile astea pe usb par a fi foarte pretentioase dpdv electric, al meu n-a vrut sa mearga pana nu i-am tras PCB, dupa ce am incercat pe doua protoboards), gandeste-te la un protocol pentru transmisia aia pe laser, fa sa mearga cele doua chestii (USB si transmisia pe laser) separat, dupa aia fa-le sa se pupe, si experimenteaza la greu :d

Link spre comentariu
Vizitator Gicutzu

Eu zic sa uiti de USB avand in vedere ca esti incepator...Daca cineva vrea sa faca un device pe USB care sa mearga pe full-speed, ar trebui sa evite Microchip. Au un bug in siliciu, introduce niste byti in plus daca ai un host mai rapid (interogheaza repede in timpul initializarii). Bug-ul este recunoscut de cei de la Microchip, si este prezentat in Silicon Errata Rev3 (80220b.pdf). Compilatorul este destul de slab (codul ruleaza f lent) si accentueaza efectele bug-ului. Am munit vre-o 2 saptamani sa fac un program pt un PIC-uri(18F2550) pe USB, iar in final ruleaza cu succes pe circa 50% din PC-uri.

Link spre comentariu
Vizitator mla

Punct de vedere personal.Transmisia este prin dioda laser sau de fapt se vrea o transmisie in infrarosu? De regula dioda laser este folosita la fibra optica.

este cam impropriu zis laserla asa ce ma refer : laser
Link spre comentariu

Eu zic ca pentru chat sa incerci un serial si radio. In asa fel nu trebuie sa pozitionezi emitatorul si receptorul, si obtii distante mari.Plus - poti folosii un uc mai slab. USB-ul - forget it!!!!!Dar pentru usb - incearca mikroelektronika si mikroc.Daca iti faci probleme de viteza de transmisie - pai si cu laser-ul o sa ai ceva probleme.Eu m-am jucat putin cu radio si poti obtine un 10kbps sau mai mult. Adica un net prin telefon (modem) chior - atunci cand iti merge prost.Plus - ca utilitare pentru serial se fac mai usor (programare soft pc).Dar iti dau alta idee - pentru chat.Un terminal complet independent de pc - afisaj lcd, intrare de tastatura PC, transmitator/receptor si serial pentru posibilitatea cuplarii la pc pentru download discutie - asta zic ca se poate face.Cu un laser de cumparat n-am incercat dar iti dau 10% sanse de reusita sa realizezi o comunicatie capabila sa elimine erorile si sa fie acceptabila (ca timp de transmisie) pentru un sir de 128 caractere.(asta fara sa te cunosc, sau sa stiu cat de bine te pricepi la asta)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări