Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Fs la un difuzor

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Am scris si mai sus ca nu undele stationare sunt problema.Nu mai postati doar in legatura cu ultimul mesaj scris fara sa cititi tot topicul.suburile se taie jos in general.O incinta care are sbx3040 in ea nu poate fi prea mare.Frecventele la care apar undele stationare sunt deja puternic atenuate de filtru.Daca nu ma crezi ia o placa de sunet cu iesire de sub, pune crossoverulla 70Hz si vezi ca tot la fel suna.CPX, daca vrei ti-o imprumut pe a mea.Problema nu sunt undele stationare ci probabil o amortizare slaba a incintei. Timpii de raspuns si de stabilizare sunt mari si atunci wooferul nu apuca sa iasa din regimul tranzitoriu pana cand semnalul isi schimba forma.Eu asta cred ca e problema.Oricum solutia e sa foloseasca material absorbant ca sa creasca amortizarea.A doua ipoteza ar fi camera.cpx, daca vrei te ajut cu subwooferul, numai sa termin de zugravit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

15

• radue

7

• Sharky

5

• LUCI

2

Top autori în acest subiect

Am gasit 4 feluri de vatelina :rolleyes: dupa cum urmeaza:vatelina neagra latime 2.1 metri,lungime =1 metru ,grosime=3 cm pret 13 Ronvatelina alba latime 2 metri,lungime =1 metru,grosime=2 cm pret 14 Ronvatelina alba latime 2.1 metri,lungime =1 metru ,grosime=1 cm pret 08 Ronvatelina alba latime 0.5 metri,lungime = 1 metru,grosime= 3 cm pret 06 Ron-ultima este de la un magazin de electronice ,celelte de la un magazin de tesaturi.Diferitele tipuri de vatelina au aspecte diferite legate de consistenta si culoare.Din pacate ultimul tip se gaseste doar peste o saptamana.Conteaza tipul sau sa cumpar ce gasesc mai ieftin...?

Oricum solutia e sa foloseasca material absorbant ca sa creasca amortizarea. A doua ipoteza ar fi camera. cpx, daca vrei te ajut cu subwooferul, numai sa termin de zugravit.

Imediat ce ma decid ce vatelina cumpar o sa pun sa vad cum merge.Legat de camera..acum testez in bucatarie..n-am mutat inca in camera finala...oricum mai mut subwooferul prin camera sa vad cum suna...dar rar..e cam greu :smt003 ....legat de asta...la 2 metri suna mult mai bine foarte adanc ...iar apoi mai prost in functie de pozitia mea..sigur se formeaza unde stationare in hol..Multumesc mult pentru oferta..daca nu reusesc sa rezolv iti spun si ne intalnim ,spor la zugravit :smt001 .
Link spre comentariu

Vatelina ar trebui sa fie cat mai netasata.Sa stea umflata, dar fara sa se destrame...cam greu de gasit asa ceva.Daca toate arata la fel atunci ia-o pe cea mai ieftina.Daca vrei sa iesi ieftin vezi cu vata minerala.Poti sa tragi de ea sa se umfle si ajunge sa o ancorezi in cateva holtsuruburi.Ai grija sa nu cumperi vata sticlata ca apoi o sa te apuci de tusit in ritmul basului. :supz: Daca zici ca iti place cum suna doar intr-o anume pozitie atunci de acum inainte ar trebui sa tunezi subul in pozitia finala in care vrei sa il lasi.Sau sa ii cauti un loc in care sa sune pe placul tau.Poti incerca sa reglezi subul pe balcon/afara, unde il vei asculta in mare parte pe el, reflexiile de la blocurile vecine mai blande fata de ce se intampla intr-o camera.Asa poti sa vezi daca subul in sine e bun.Incearca si plug0in-ul atasat Iti face sunetul pe gustul tau (cred)

Link spre comentariu

Incearca si plug0in-ul atasat Iti face sunetul pe gustul tau (cred)

Pluginul acesta e nelipsit de 2 ani de la mine din winamp :smt003 ..oricum multumesc pentru el :smt001 ...iar filtrul care l-am facut are bass si mai adanc ..(comparatie in casti..)

Daca zici ca iti place cum suna doar intr-o anume pozitie atunci de acum inainte ar trebui sa tunezi subul in pozitia finala in care vrei sa il lasi. Sau sa ii cauti un loc in care sa sune pe placul tau.

Pai suna bine cand sunt la distanta de el...si pozitia lui finala e batuta in cuie.....la mijlocul sufrageriei langa geam... :smt009 ..nu incape oriunde altundeva..Am sa cumpar si vatelina neagra si vatelina alba ..sper sa aiba efect cat de cat....
Link spre comentariu

Am pus vatelina..parca suna mai bine..nu stiu..deja is foarte confuz..si sunt obosit acuma....in schimb ma doare iarasi capul de la bas...dar nu am legat filtrul sobsonic...Vatelina este de 2 feluri una alba asemnatoare cu vata in interior si cu o vata mai tare in exterior si una inchisa la culoare facuta din lana si resturi de haine..am pus din amandoua pe toti pereti exceptand cei cu difuzoarele..Deocamdata doar subincinta 2 am testat-o ,subincinta 1 o fac maine,difuzoarele srp1620 au ramas cu monezi in ele...

Link spre comentariu

Am pus si in subincinta 1 vatelina..nu prea se simte..in schimb s-a simtit ca am scurtat porturile de reflex cu jumate de centimetru fiecare . :smt087 ..o sa le lungesc maine la loc.. :smt003 .Cred ca la subincinta 2 mai mult a contribuit la inbunatatirea sunetului adaugarea de monezi la difuzoare decat adaugarea vatelinei.Sper ca nu este proasta vatelina..caci am muncit mult sa o pun... : :smt011.Deocamdata nu mai am vatelina..sa mai cumpar si adaug???...subincinta 1 e plina mai putin de jumatate .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări