Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Fs la un difuzor

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Am luat buretele jos...zilele astea o sa pun vatelina si va spun daca se schumba ceva.Oricum si vatelina e scumpa...mi-a zis cineva de aici din Cluj ca este pe la 10-15 Ron 1* 1.5*0.03(metri - ltime,lungime,grosime).Deci nu este ieftina..si am nevoie de 2 bucati din astea cred...Din pacate in subincinta 1 nu pot pune vatelina decat pe fund si 2 laterale iar in subincinta 2 doar pe fund..poate partial pe laterale..ma lovesc de porturi...Cum e mai bine sa pun..multa pe un perete sau mai putina pe mai multi pereti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

15

• radue

7

• Sharky

5

• LUCI

2

Top autori în acest subiect

M-am jucat cu winamp-ul nu cu decisoft ..cu altele..Oricum vreau ca wooferul sa merga corect si din surse nefiltrate(sa fie suficient filtrul trece jos incorporat)...deci varianta asta cade..

Link spre comentariu

poti sa incerci si un egalizator software. Pt winamp poti folosi DECISOFT configurabil pe 31 de canale. Joacate un pic cu el si poate reusesti sa atenuezi mid basul

Link spre comentariu

Pt winamp poti folosi DECISOFT configurabil pe 31 de canale.

daca nu reusesti cu asta ..... zi-mi ca iti dau eu un eq pe 250 de canale ...... care l-am folosit eu ca sa scot kick-bass-ul de la hp15w in bp4
Link spre comentariu

Multumesc adi :smt001 .Stati mai intai sa pun vatelina si va spun apoi daca se imbunatateste ceva...trebuie sa astept sa aduca la magazin inca vreo saptamana... :smt009

Link spre comentariu

voi sunteti obsedati de undele stationareSa va intre in cap odata pt totdeauna.Pentru a se forma unde stationare distanta dintre obstacole (pereti)trebuie sa fie 1/2 din lungimea de unda.Nu cred ca cpx si-a facut un subwoofer cat casa ca sa aiba in el unde stationare de 60-150Hz (kick bas)

Link spre comentariu

se pare ca eu am luat primul softul.. sa vedem de ce e in stare :rock: eu nu prea respect incintele pt difuzoare .. fac simulari si vad cum imi place mie... deci nu sunt adeptul calculelor fixe doarece difurile nu sunt fixe in parametrii.. :partyman:

Link spre comentariu

@cipa_maria: si nici simularile nu sunt exacte :rolleyes: @Sharky eu nu stiu ce marime are incinta lui, deci...habar n-am la ce frecventa are el unde stationare... :rolleyes: totusi cel mai ieftin ar fi intr-adevar sa incerci un egalizator...nu stiu ce frecventa de taiere ai folosit, dar se mai intampla ca daca frecventa de taiere sa fie de exemplu de 100 Hz, ambele filtre sunt facut la 100 Hz...nu zic ca ai facut asa, dar am mai vazu cazuri si atunci inttr-adevar frecventa de 100 Hz a fi mai ridicata destul de sesizabil fata de restul celorlalte frecvente si atunci apare ipsa de subbas si restul lucrurillor neplacute... :smt006

Link spre comentariu

Interesant egalizatorul..o sa-l incerc curand..din pacate nu-l pot folosi ca solutie finala chiar daca ajuta..Frecventa de taiere este la 23 de hzOricum suna rau cu mai multe frecvente de taiere/surse audio..Pun vatelina sau nu?...nu vreau sa dau banii iarasi degeaba.. :smt022

Link spre comentariu

Hai sa-ti dau un exemplu: unda stationara apare intre 2 pereti si se fomeaza la o anumita frecventa, frecventa data de dublul lungimii dintre cele 2 suprafata paralele. de ex dca ai o distanta intre fata boxei, unde montezi difuzorul si si pana la partea opusa a boxei de jumate de metru o sa ai o lungime de unda de 1m, de aici calculam frecventa la care aparundele stationre: f=c/l unde f=frecventa, c=viteza sunetului in aer ( am luat la 20 grade C ) si l=lungimea de unda si atunci f=344/1 = 344 Hz... deci undele stationare apar la 344 Hz in cazul nostru...Acuma este detul de recomandat sa se foloseasca si material fonoabsorbant, dar in cantitate minima, asta inseamna ca trebuie sa pui un strat destul de subtire, dar atentie sa nu fie prea subtire, pe una dintre 2 suprafete paralele.Totui daca ma gandesc bine, in cazul in care filtrarea pe subwoofer e facut cu un filtru de ordin mic ( ma refer la filtru de oridinul 1: 6 dB/octava ) ar putea influenta destul de mult astfel incat sa apara un peak in jurul frecventei cup intre 300-400 Hz in cazul nostru, pt ca raspunsul subwooferului nu ar fi liniar, cu mai degraba liniar cu un peak la 344 Hz...totusi nu asta ar influenta kickbasuk, dar ar fi deranjant...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări