Vizitator Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 In cutia metalica se afla un motor DC, care genereaza un zgomot..destul de suparator. Fiind lipit de cutia metalica care la randul ei, este prinsa prin interior cu suruburi de panou sandwith, in interior-ul camerei (nu cutiei) se amplifica zgomotul in asa fel incat e deranjant. Cum as putea sa reduc sau izolez aceasta vibratie, zgomot ? Sa pun intre cutie si panou sandwith o bucata de cauciuc sau pasla sau pluta ori spuma poliuretanica ? Are vre-un efect daca pe urma voi strange cu suruburi piesele astea ? PS: e urgent. rog o parere. Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 daca ii faci 2-3 picioare la cutia aia sa stea pe pamant sa nu mai fie lipita de casa ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 daca ii faci 2-3 picioare la cutia aia sa stea pe pamant sa nu mai fie lipita de casa ?nu pot din pacate sa-i fac picioare..pot doar sa o prind de peretele ala metalic (panou). Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Metodele pe care chiar dvs. le-aţi enumerat ar trebuisă contribuie la reducerea semnificativă a zgomotelor.Dacă e posibil, aplicaţi acelaşi gen de măsuri chiar şiasupra motorului electric, eventual nişte tampoane dincauciuc (asemănătoare constructiv cu cele utilizate lafixarea motoarelor pe şasiul autoturismelor). Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 nu pot face interventii decat asupra la ce-am spus... si as vrea o parere asupra la care din variante enumerate de mine s-ar preta mai bine.. intre timp m-am mai gandit la o varianta. slabesc suruburile aproximativ 1,5cm, pun distantieri, si apoi introduc spuma poliuretanica. dupa aproximativ 12 ore strang suruburile, care au pe partea cealalta cauciuc+saiba+piulita..ce ziceti ?... mentionez ca vibratiile sunt doar ale unui motoras 12V DC dar nu am idee cum se pot amplifica in asa hal.. dar asta nu mai conteaza deja, nu e de discutat de ce. Link spre comentariu
E-1 Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Ba conteaza in ultimul hal.Peretele de panouri termoizolante se comporta in cazul de fata precum membrana unui difuzor. Continuand analogia, "bobina" ce-o pune in miscare ar fi reprezentata de motoras. Poate intervine si o rezonanta potrivita "numai bine" si amplificarea vibratiilor de la motoras devine semnificativa.Varianta preferabila - o decuplare mecanica intre motoras si perete. Orice legatura rigida intre ele va transmite vibratia. Asta inseamna ca fie gasesti o solutie pentru a sprijini cutia pe picioare (si a o desprinde de perete), fie montezi motorasul (sau chiar cutia) intr-o suspensie foarte elastica. Elastica in sensul ca sa aiba loc sa balangane, daca e strans in suruburi e degeaba - vibratia se transmite.Varianta din topor, dar care poate functiona cu putin noroc, ar fi sa adaugi greutate (multa) in sau pe cutie. Asta ar trebui sa amortizeze vibratiile si sa modifice caracteristicile de rezonanta ale cutiei si peretelui.Poate merge, poate nu . .si in orice caz, asigura-te ca structura rezista. E vorba de zeci de kile .. saci cu nisip, bidoane cu apa, mai putin recomandabil greutati rigide gen bucati de beton da' bune si alea in lipsa de altceva. Link spre comentariu
Vizitator aliency Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 poti incerca sa AGATI cutia de suruburile deja existente,folosind suporti de cauciuc de genul celor folosite la tobele de esapament ale autoturismelor,asigurind un minim spatiu intre cutie si perete(10~15mm)Succes Link spre comentariu
E-1 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Din film capat impresia ca zgomotul se aude mai puternic la evacuare. Si ca ar fi sunetul produs de niste turbulente intr-un gaz in niste tevi.Poti da mai multe detalii ? Ce e dracovenia, ce contine .. trece ceva tevaraie la interior ? Ce invarte motorul ala de curent continuu ?Imi pare un generator pe combustibil lichid in caz de cadere a retelei electrice, dar nu-s de meseria cui a montat-o si nu stiu cu ce se mananca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Din film capat impresia ca zgomotul se aude mai puternic la evacuare. Si ca ar fi sunetul produs de niste turbulente intr-un gaz in niste tevi.Poti da mai multe detalii ? Ce e dracovenia, ce contine .. trece ceva tevaraie la interior ? Ce invarte motorul ala de curent continuu ?Imi pare un generator pe combustibil lichid in caz de cadere a retelei electrice, dar nu-s de meseria cui a montat-o si nu stiu cu ce se mananca.Dracovenia se vede mai bine . Am montat-o eu. Este o microcentrala diesel. Problema am rezolvat-o, am creeat niste fire din silicon, si acum sta in "suspensie" Nu se mai transmite vibratia, iar zgomotul este doar afara acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum