relucavnic Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Am nevoie de putin ajutor.Am nevoie de un transformator de 9V dar nu gasesc acasa numai de 12V si ma gandeam ca daca desfac cateva randuri din sarma cu care este bobinat o sa pot ajunge la 9V sau ar mai trebui sa mai pun ceva randuri? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Sunt corecte ambele soluţii. Explicaţie :Vrei să scazi tensiunea din secundar, deci trebuie să măreştiraportul de transformare. Valoarea unui fracţii creşte nu numaidacă micşorezi numitorul, dar şi atunci când creşte numărătorulacesteia ! Este algebră elementară de clasa a VI-a.Îţi mai rămâne de văzut ce-i cu acel raport de transformare.Cred că la numărul tău de postări asemenea întrebări nu ar trebuisă existe. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Daca transformatorul are bobinajele suprapuse si secundarul e deasupra (de obicei asa este) atunci scoti spire, nu intotdeauna trebuie sa desfaci si tolele pentru asta.Scoti cateva spire si masori cu cat a scazut tensiunea, afli astfel cate spire/volt are in secundar.Se poate si invers, daca e spatiu liber, se pot adauga spire suplimentare cu aceeasi grosime a conductorului, care se leaga defazat, astfel incat tensiunea noului bobinaj se scade din 12V, nu se aduna ca la fazarea corecta.Prima varianta e preferabila. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Doar la o cautare pe net am gasit trafuri de 9V de 1,8W de 5,4W si de 18W pe stoc .Iti dau firma pe pm. Link spre comentariu
relucavnic Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Am rezolvat problema.Am scos cateva spire si am ajuns la 9.6V sper sa nu aiba ceva problema daca alimentez un mixer la care ii trebuia 9V il alimentez cu 9.6V. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Depinde daca are stabilizator de tensiune si cum lucreaza. Link spre comentariu
relucavnic Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Mixerul este un numark DM950.Nu stiu daca are sau nu stabilizator.Avea nevoie doar de transormator de 9V si 500mA fara redresare deci s-ar putea sa aiba si stabilizator. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Nu e nicio problema ca nu ai nimerit tensiunea fix 9V, sigur are stabilizare, ca nici reteaua nu are la toti 220V, in secundar poti avea intre 8 si 10V fara probleme. Link spre comentariu
relucavnic Postat Aprilie 2, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Cred ca are si stabilizator pentru ca am vazut ca are 2 tranzistori dar nu am reusit sa vad ce scrie pe ei pentru ca sunt inghesuite toate pe acolo.Tranzistorii sunt pusi cear dupa redresare si filtrare. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Vezi ce tensiuni ai acolo si ai lamurit.Cum arata tranzistorii astia?poate-s doua LMuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum