Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schemă pentru daytime running lights

Vizitator adaniel69

Postări Recomandate

Cu siguranta comanda deficitara a bipolarului este cauza, deoarece daca acesta s-ar bloca in mod corect atunci poarta IRF ar fi dusa catre 12V de catre rezistenta de 10k si evident P-mos se blocheaza in atare conditii. Trebuie acea rezistenta intre baza si emitor la bipolar si cum ea dimpreuna cu cealalta dinspre semnalul de comanda, formeaza un divizor, valorile lor trebuiesc dimensionate astfel incat comanda sa corespunda cerintelor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

30

• ratza

15

• Mikrosha

11

• danielliviu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator hremus

Montajul este conectat la iesirea din modulul care comanda lumina de la plafoniere, deci este in paralel cu becurile de la plafoniere (normale cu filament). Ce am omis in desenul de mai sus este ca pe conectorul 2 am si o dioda. Ce am pus acolo este doar jumatate din montaj, mai este un bipolar. Refac desenul si repostez schema completa.

Am revenit cu schema completa. Pe partea de jos, am intrare de la contact cheie(am tensiune pana scot cheia din contact). Condensatorul nu mai stiu exact ce valoare are (nu am montajul in fata), l-am pus sa am o intarziere de aprox 2-3 secunde, pana scot cheia din contact, si primesc comanda pe intrarea C. Sa fie de la condensator ? Daca as folosi varianta cu N-MOS, rezolv ceva?

LE: Bipolarii sunt BC846A.

post-175244-0-93276700-1421163239_thumb.jpg

Editat de hremus
Link spre comentariu
Vizitator hremus

Dupa cateva masuratori pe masina, am pe sursa P-MOs-ului 12,41V, in poarta 11,72V, la iesire 5V. Se pare ca PMOS-ul e busit. L-am schimbat, cu IRF4905(tot asta era si inainte doar pe schema am scris 9540). Am inlocuit si rezistorii de la bipolari cu 10K si inca 10K intre baza si emitori. Acum merge, nu mai am tensiune pe iesire, nu se incalzeste.

Editat de hremus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări