justMe Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 va salut.am cumparat un incarcator universal pt laptop de 100W (made in China).....nu am avut unde sa-l probez.... si cand am ajuns acasa am alimentat de la 220vca si nu s-a intamplat nimic.l-am desfacut si langa mufa de alimentare de 220vca am gasit o rezistenta sau dioda de sticla care era sparta.am desfacut-o si pe placa nu este decat un dreptunghi in stanga scrie AC1 si in dreapta BS1.are cineva idee ce este ? rezistenta sau dioda?stie cineva ce valoare are?AC/DC AdapterInput 220v AC/9-12VDCOutput 12/15/16/18v - 5.5A 19/20/22/24v - 4AUSB 5v - 1Ape placa sper sa fie asta seria JZY-429-ABmultumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 SalutPune si tu o poza clara... Link spre comentariu
AdR!@N Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Mai mult ca sigur este siguranta fuzibila, valoare este scrisa pe una din capetele metalice, pe undeva intre 0.7 si 1.5A.Aceasta constructie este folosita in alimentatoarele capsulate pentru ca ocupa putin spatiu, cam cat un rezistor montat vertical. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 @AdR!@N -nu atasa chestii destul de inutile, cum ar fi poza asta cu siguranta. Puteai sa pui un link catre eaSpatiul formului e limitat, asa ca nu trebuie abuzat! Link spre comentariu
AdR!@N Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Ok... am inteles ideea, doar ca link-ul trimitea catre un magazin online de piese.Macar sper ca ii este util initiatorului topicului.Pe viitor o sa fiu mai atent la astfel de detalii. Link spre comentariu
justMe Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 nu nu este siguranta.nu are capetele metalice si nici suport.in poza este cea de sub mufa de alimentare de 220v.pe ia nu se mai vedea nimic era neagra si crapata jumatate. http://imageshack.us/a/img845/3307/20130331225217.jpg Link spre comentariu
justMe Postat Aprilie 3, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2013 nu stie nimeni nimic? Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Exista si sigurante fuzibile ceva mai mici, cam ca asta a ta, eu cred ca e o siguranta. Vezi ce scrie pe cablaj sub ea.Cel mai bine ar fi sa urmaresti circuitul sa vezi unde este situata dpdv electric, banuiesc ca este intre mufa de alimentare si unul din pinii din mijloc ai puntii redresoare.Oricum poti sa o dai afara din circuit, mai faci o poza, etcDaca pana la urma este vorba de o siguranta fuzibila atunci aceasta cel mai probabil s-a ars din alte motive, nu cred ca inlocuirea ei va rezolva problema. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Deasemenea ai probleme cu rezistenta aceea mare de langa R7,R1,R13 (SMD) care din gri a devenit neagra, vezi si componentele acelea doua mari si negre (diode?). Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum