Dorin007 Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 De ce mi se aude muzica in amplificator mi se aud inaltele in el cand ii dar doar la 20% si dupa ce il dau mai tare se aude mai tare in el...Oare de ce? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Si la mine se aud niste sunete in condensatorii mari de filtraj .....dar nu am descoperit de ce Link spre comentariu
AdR!@N Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 @Dorin007 posibil se auda din rezistentele bobinate din etajul final. Link spre comentariu
George Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Poate iti tiuie sursa in comutatie. Link spre comentariu
Luca Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Tot asa imi facea si mie la un sony ta-f220.Cred ca firele sunt de vina, trec pe langa sasiu de metal. Link spre comentariu
nustiunimic Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Mie mi se auzeau inaltele in conzii de 100nF ce-i pusesem in circuitul zobel pe iesiri (efect piezoelectric). Erau niste ceramici mari, de tensiune inalta.I-am schimbat cu alt tip de condensator, si-a disparut fenomenul.Edit:Pentru ca firele sa provoace fenomenul, ar trebui sa fie amplificatorul in sarcina, la fel si bobinele de iesire. Imi imaginez ca e nevoie de curenti seriosi prin ele ptr a se simti vibratiile.Deci, doar pe sarcina pasiva (nu s-a specificat in ce conditii). Pe boxe n-ai cum sa le auzi, deci am presupus ca e vorba de cazul iesirii in gol. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 http://www.linearaudio.nl/linearaudio.n ... citors.pdf Bineînteles ca si în electrolitici. Cu cât e electrolitul mai fluid, cu atât sunt mai pronuntate efectele (comparati cu o cuva de spalat cu ultrasunete). Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 .....Pentru ca firele sa provoace fenomenul, ar trebui sa fie amplificatorul in sarcina, la fel si bobinele de iesire.La sony circuitul zobel si bobinele de iesire sunt puse pe placa din spate cu bornele. Firele trec prin tot amplificatoru exact pe langa carcasa, cel putin 25 cm de fir pe fiecare canal.. Posibil sa fie si asta o cauza. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Aprilie 3, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Se poate sa se intample ceva?Sa se arda amplificatorul?Intradevar firele merg pe langa carcasa de metal a amplificatorului.Precizez ca amplificatorul este Thomson PA 2016-T 4x110w.Scrie pe el.Si nu il pot folosi la putere maxima ca nu am cu ce... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Din cîte amplifuri am reparat, doar trafo de reţea ''cîntă'' la volum mai mare. Există şi piese care prezintă fenomenul ăsta, cond ceramici cu suprafaţa mare, sau rez bobinate în aer.Mai pot scoate sunete contactele slabe la releele de la ieşire. Nici unul din fenomene nu strică ampliful, doar avertizează asupra calităţii pieselor şi a lucrăturii slabe.Sînt multe mituri pe net. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum