Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator

Dorin007

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

2

• Dorin007

2

• AdR!@N

1

• stefan94stefan

1

Top autori în acest subiect

Mie mi se auzeau inaltele in conzii de 100nF ce-i pusesem in circuitul zobel pe iesiri (efect piezoelectric). Erau niste ceramici mari, de tensiune inalta.I-am schimbat cu alt tip de condensator, si-a disparut fenomenul.Edit:Pentru ca firele sa provoace fenomenul, ar trebui sa fie amplificatorul in sarcina, la fel si bobinele de iesire. Imi imaginez ca e nevoie de curenti seriosi prin ele ptr a se simti vibratiile.Deci, doar pe sarcina pasiva (nu s-a specificat in ce conditii). Pe boxe n-ai cum sa le auzi, deci am presupus ca e vorba de cazul iesirii in gol.

Link spre comentariu

.....Pentru ca firele sa provoace fenomenul, ar trebui sa fie amplificatorul in sarcina, la fel si bobinele de iesire.

La sony circuitul zobel si bobinele de iesire sunt puse pe placa din spate cu bornele. Firele trec prin tot amplificatoru exact pe langa carcasa, cel putin 25 cm de fir pe fiecare canal.. Posibil sa fie si asta o cauza.
Link spre comentariu

Se poate sa se intample ceva?Sa se arda amplificatorul?Intradevar firele merg pe langa carcasa de metal a amplificatorului.Precizez ca amplificatorul este Thomson PA 2016-T 4x110w.Scrie pe el.Si nu il pot folosi la putere maxima ca nu am cu ce...

Link spre comentariu

Din cîte amplifuri am reparat, doar trafo de reţea ''cîntă'' la volum mai mare. Există şi piese care prezintă fenomenul ăsta, cond ceramici cu suprafaţa mare, sau rez bobinate în aer.Mai pot scoate sunete contactele slabe la releele de la ieşire. Nici unul din fenomene nu strică ampliful, doar avertizează asupra calităţii pieselor şi a lucrăturii slabe.Sînt multe mituri pe net.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări