Vizitator viobio Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 In acest topic o sa descriu ce am vazut eu in acest amplificator,e cotat ca un amplificator audiofil.Magaoaia e foarte grea ,32kg,e construit cu 6XE88CC&4XKT88,putere 50W pe canalA ajuns la mine pentru ca tensiunea de negativare a unei finale varia din cauza unui potentiometru de biasParerea mea despre acest ampConstructia interioara este fara pic de cap,pentru reparatie trebuie sa faci bucati ampul!!Nu are potentiometru de volum,esti obligat sa folosesti un preu sau sa pui pe cablul de semnal un potentiometru de volumAlta ciudatenie,are o singura iesire ,pt incinte,de 4..8 ohmi!?Nu am chef sa demontez ampul pentru schimbarea acelor potentiometri,altfel nu am acces la ei,astept unda verde dela proprietar sa fac alt circuit de biasDaca mai intilniti astfel de amplificatoare,incercati sa nu reglati biasul de fiecare data cind doriti sa ascultati muzica.Concluzia finalaAmpul are un sunet comun,nu e cu nimic "oaaaau" Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 alte pozecine doreste poate sa ma intrebe si alte detalii Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Las' ca nici monoblocurile Jadis 300B nu-s departe....In SUA au costat 13000 $ si tipul le-a luat cu aprox 6000$ crezand ca e un chilipir si are nirvana in casa dar...- componente ...2 x 5U4, 2 x 300B, 1 x 6SN7-foarte multe greseli de design si cablari....a trebuit recablat in intregime-transformatoarele de iesire nu au intrefier,miezul se satureaza la doar un Lp de 1H cu un THD de speriat si nu pot face mai mult de 1W la 50Hz.-transformatoarele de iesire nu au priza centrala (ar fi fost o posibila cablare pentru PP)...ceea ce ar fi fost foarte bine.-au fost inlocuite cu Hammond SEA 1627 care sunt mai grele cu 1kg decat cele originale care probabil trag la cantar datorita pastei epoxy pusa fara mila.....nu se putea face nimic pentru a incerca un intrefier. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 viobio niste oscilograme se poate sa faci la UNISON RESEARCH? (la Jadis 300B vad ca se gasesc si pe net) felixx daca mai ai trafurile originale si proprietarul este dispus sa te lase sa faci niste masuratori, vezi daca masuratorile tale se "pupa" cu cele de aici: http://www.stereophile.com/content/jadis-se300b-monoblock-amplifier-measurements La semnal dreptunghiular nu sta chiar prapastios de rau dar este adevarat ca este la sub 1W: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Ampul a fost livrat azi proprietarului,cu circuitul de bias modificatNu am facut masuratori ,nu ma interesa in nici un fel ampul,nu am avut nici un fel de curiozitateEream cam nervos pe aceasta "jumba" scumpa,nu inteleg ce este in capul celor care concep asa cevaInca odata am observat ca brandul vinde!!! Daca din intimplare mai apare asa ceva la reparat e de rau,fara 300de euro nu pun miina pe surubelnita,e groaznic de umblat in acest amp Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Neavand intrefier,THD-ul sare inacceptabil peste 1W la 50Hz.Stereofilii au facut masuratoarea foarte jos,de aceea nici nu pare rea.Daca ar fi facut-o la modul clasic,adica un test de intermodulatie unde ai 2 semnale de intrare sinus,cu frecvente diferite (80Hz si 5Khz),cu rapoarte de iesire in tensiune sa spunem 4:1 atunci situatia ar fi fost si mai rea.....probabil nu mai publicau nimic.Cred ca cel putin transformatorul de iesire si bobina serie din sursa au fost facute in China unde controlul calitatii a fost zero.Bobina deasemenea avea un intrefier mult prea mare.Daca citesti atent in linkul tau zice ca:"Fig.6 shows the spectrum of the Jadis's output in response to a 50Hz input, taken at a 1.6W output into a 4 ohm load. The distortion here is very high. The distortion here is at –14.3dB (about 20%) at 100Hz (2nd harmonic) and –23.4dB (about 7%) at 150Hz (third harmonic). Into our simulated real load (not shown), the distortion was very slightly lower, but not significantly so. "Asta inseamna ca toate seriile sunt cam la fel la transformatoarele de iesire (cu o foarte mica inductanta atunci cand cc este aplicat) si nu a fost doar o intamplare din moment ce si acest "sample" de la ei masoara asa. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 felixx la graficul cu spectrul nu m-am uitat atent pentru ca "treaba cu armonicile pare care plac urechii" nu imi este prea clara. Chiar indraznesc sa te intreb pentru ca ai fost si prin vest ( si ai avut ocazia sa asculti lanturi audio care nu sunt facute in China sau daca sunt facute in China nu au controlul calitatii = 0) : astazi amplificatorul trebuie sa redea fidel semnalul aplicat pe intrare sau se cauta sa fie "colorat prin diferite trucuri" ca sa placa mai mult urechii? Ma intereseaza opinia ta personala in urma auditiilor. Prima data am fost neplacut surprins cand am vazut ce traf a castigat concursul organizat la European Triode Festival in 2009. Erau trafuri care la masuratori dadeau ceata la acel AudioNote dar in final cei de acolo l-au ales invingator. Link spre comentariu
Vizitator audiom Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Fara sa vreau am vazut ca amplificatorul meu a generat ceva discutii pe internet . Nu m-am gandit nici o clipa ca lasand un amplificator pentru o revizie voi gasi postate poze si comentarii pe forumuri. Mai ales ca din punctul meu de vedere nu toate comentariile sunt reale.Nu ma intereseaza sa intru intr-o discutie in contradictoriu dar postul de aici a fost preluat ca atare si prin alte parti si de aceea am vrut sa clarific cateva aspecte. 1. Nu vreau sa ma leg de partea tehnica si contructie pentru ca nu ma pricep dar am mai avut amplificatoare mai vechi, modele scumpe la vremea lor. Am avut acelasi tip de problema cu potentiometrele si butoanele pentru ca era foarte greu de ajuns la ele. Dar pana la urma s-a rezolvat. Asa ca la achizitionarea lui mi-am asumat si eventualele probleme ce pot sa apara. Oricum nu mi se pare un capat de tara mai ales cand aparatul iti ofera ce vrei ca sunet.2. Fiind un amplificator de putere este normal sa nu aiba buton de volum. Daca avea buton de volum era un amplificator integrat.3. Chiar daca are o singura pereche de borne pentru boxe a functionat foarte bine cu boxe de 4 sau 8 ohmi, boxe de podea sau de raft.4. Sunetul este exact "oaaaau". Din toate amplificatoarele pe care le-am probat in sistemul meu in ultimul timp, puterea asta este de foarte departe cea mai reusita. Din cate am inteles proba s-a facut avand ca sursa un laptop. Nu stiu nici daca restul sistemului era capabil sa evidentieze calitatile acestui amplificator. Chiar nu mi se pare un test relevant. Un preamplificator bun este obligatoriu pentru a-l pune in valoare.5. Nimbly este primul amplificator de putere pe lampi conceput de Unison Research. La vremea respectiva nu era o marca cunoscuta. De aceea m-a si interesat. Ca este un amplificator construit manual si probabil cu mai multa pasiune decat ce a urmat dupa ce au devenit o firma mare. Deci nu cred ca observatia cu "marca vinde" se poate aplica aici. Prin acest model, preamplificatorul si amplificatorul din serie au reusit sa se faca cunoscuti. Mai ales pe piata din Japonia unde au avut foarte mare succes.Repet. Nu vreau sa intru intr-o discutie in contradictoriu. Probabil sunt 2 viziuni diferite. Una este a electronistului si cealalta a pasionatului de sunet. Am observat ca de obicei nu coincid. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Repet. Nu vreau sa intru intr-o discutie in contradictoriu. Probabil sunt 2 viziuni diferite. Una este a electronistului si cealalta a pasionatului de sunet. Am observat ca de obicei nu coincid.Uneori pasionatul de sunet poate fi total întâmplător sau nu şi electronist(constructor de amplificatoare audio...)...,electronică nu exclude musai pasiunea pentru sunet(cred). Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Cind cineva cumpara o scula de la magazinul de scule nu poate cere vinzatorului sa rupa sigiliul si sa ceara sa desmonteze aparatul pentru a vedea daca se desmonteaza usor. Asta cu desmontarea usoara sau grea e o loterie. Daca e mai mult de lucru din acest motiv la reparatie atunci va fi mai multa manopera si un pret mai mare. De multe ori se sacrifica ergonomia pentru compactizare.Important e sunetul. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Fara sa vreau am vazut ca amplificatorul meu a generat ceva discutii pe internet . Nu m-am gandit nici o clipa ca lasand un amplificator pentru o revizie voi gasi postate poze si comentarii pe forumuri. Mai ales ca din punctul meu de vedere nu toate comentariile sunt reale.Nu ma intereseaza sa intru intr-o discutie in contradictoriu dar postul de aici a fost preluat ca atare si prin alte parti si de aceea am vrut sa clarific cateva aspecte. 1. Nu vreau sa ma leg de partea tehnica si contructie pentru ca nu ma pricep dar am mai avut amplificatoare mai vechi, modele scumpe la vremea lor. Am avut acelasi tip de problema cu potentiometrele si butoanele pentru ca era foarte greu de ajuns la ele. Dar pana la urma s-a rezolvat. Asa ca la achizitionarea lui mi-am asumat si eventualele probleme ce pot sa apara. Oricum nu mi se pare un capat de tara mai ales cand aparatul iti ofera ce vrei ca sunet.2. Fiind un amplificator de putere este normal sa nu aiba buton de volum. Daca avea buton de volum era un amplificator integrat.3. Chiar daca are o singura pereche de borne pentru boxe a functionat foarte bine cu boxe de 4 sau 8 ohmi, boxe de podea sau de raft.4. Sunetul este exact "oaaaau". Din toate amplificatoarele pe care le-am probat in sistemul meu in ultimul timp, puterea asta este de foarte departe cea mai reusita. Din cate am inteles proba s-a facut avand ca sursa un laptop. Nu stiu nici daca restul sistemului era capabil sa evidentieze calitatile acestui amplificator. Chiar nu mi se pare un test relevant. Un preamplificator bun este obligatoriu pentru a-l pune in valoare.5. Nimbly este primul amplificator de putere pe lampi conceput de Unison Research. La vremea respectiva nu era o marca cunoscuta. De aceea m-a si interesat. Ca este un amplificator construit manual si probabil cu mai multa pasiune decat ce a urmat dupa ce au devenit o firma mare. Deci nu cred ca observatia cu "marca vinde" se poate aplica aici. Prin acest model, preamplificatorul si amplificatorul din serie au reusit sa se faca cunoscuti. Mai ales pe piata din Japonia unde au avut foarte mare succes.Repet. Nu vreau sa intru intr-o discutie in contradictoriu. Probabil sunt 2 viziuni diferite. Una este a electronistului si cealalta a pasionatului de sunet. Am observat ca de obicei nu coincid.Sper ca nu ai fost deranjat de ce am scris,e parerea mea de electronist si ascultator de muzica,e bine ca esti multumit de sunet,doar e empul tau,oricum gusturile nu se discuta.Amplificator integrat inseamna altceva,nu un amp cu potentiometru de volum.Proba de sunet a fost facuta pe cd nu pe calculator,eu mai am o sala usa in usa cu atelierul meu.Pentru mine cel mai bun sunet este cel amplificat de ampurile McIntosh.Eu am un cui cu modul cum e realizat in interior! Nu am reclamat componentele ,finisajul,executia.Am pus acest amp aici pentru a vedea si alti pasionati ce se afla in "burta ampului",pe multi de aici ne pasioneaza sisecarea diferitelor sculeTe rog sa ma crezi un lucru,au trecut multe ampuri pe la mine,e de departe cel mai inghesuit in interior,doamne fereste sa se defecteze partea de alimentare a preului sau defazorului, atunci trebuie facut bucati ampul Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 audiom nu ai avea de ce sa te deranjeze cele scrie de viobio. Sa stii ca pentru mine un fisier furat dintr-un studio de inregustrari pus pe un laptop cu un DAC pe 32 de biti / 192Khz sau 384KHz este peste orice CD + CD Player (fidelitatea este sub jummatate la informatia scrisa pe CD fata de ce se obtine in format digital in studiouri). Deci si un laptop poate da ceata la un CD player de firma daca este folosit cum trebuie. Legat de parerea lui viobio eu pot sa iti spun ceva: nu stiu ce ureche muzicala are dar construind multe amplificatoare pentru chitara si "pierzand" timpul cu ei a ajuns vrand nevrand sa aiba o idee despre cum "suna" muzica. Deci nu pot sa neglijez parerea lui. Bine se scapa un pic din vedere ca daca se inregistreaza si se reda pe un amplificator HI-FI cu boxele aferente HI-FI un pasaj al unui chitarist care canta pe un amplificator facut de viobio si boxa aferenta lui cu difuzoare PRO se va observa o diferenta si diferenta -> 0 cu cat calitatea lantului de redare HI-FI este mai performant (deci implicit mai scump, pentru ca nu-i asa usor sa redai cu un difuzor de 6-8" ce reda unul de 15"). Oricum viobio am vazut ca a folosit un CD player deci "a fost mai baland in ceea ce priveste reperul" fata de care a comparat. La el s-au adunat destul de recent niste useri de aici si s-au ascultat niste amplificatoare, deci i-ar sustin ideea ca a avut cu ce compara. Totusi stiu foarte bine ca de la un anumit nivel in sus conteaza intradevar si imperecherea in lantul audio. Stiu bine ca la SS se spunea clar ca fara Power conditioner caliatea este la 50%. Da, si eu pe moment am zis: BULLSHIT! Dar pe atunci eu credeam ca am sinus la priza si doar atat! Mai recent am vazut la user-ul vlad_34 (el are niste monoblocuri cu GM70)... ce nu a vazut Paris-ul!! Am crezut ca este o gluma, dar ... este realitatea de la E-ON din Iasi! intr-o zisinusul arata asa: in alta zi era un pic mai bun: si am zis sa vedem ce solutii exista si am ajuns cam la asa ceva pentru moment: Oricum totul a plecat de la faptul ca fluctua valoarea tensiunii la priza. Din pacate la lampi daca este mai mult un pic decat valoarea nominala nu-i asa mare bai, dar daca este mai putin (in loc de 230V sa fie 205-210V) se pare ca bai-ul este cam mare. Este adevarat ca cel mai corect este sa se analizeze un pic situatia in care un amplificator este analizat. audiom tu nu ai spus conditiile de la tine de acasa si ce boxe folosesti, dar conditiile de la viobio le-am vazut din pozele puse de la ultima intalnire. Poate ca cel mai bine ar fi fost ca atunci cand l-ai recuperat de la viobio sa il fi ascultat pe setup-ul lui viobio. Atunci puteai clar sa descrii diferentele fata de cum se aude la tine acasa. In trecut cu greu as fi acceptat ca daca intr-un lant acustic schimb amplificatorul sunetul sa fie foarte diferit. De obicei asta se intampla cand se schimba boxele dar .... am vazut ca si prin schimbarea doar a amplificatorului intr-un lant acustic, sunetul s-a schimbat foarte mult. In viata nu trebuie sa ne suparam pentru ca nu castigam nimic, mai bine ramanem amici si testam anumite lucruri pentru a intelege anumite aspecte si apoi profitam de ele ca sa nu platim scump ceva de calitate. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 audiom nu ai avea de ce sa te deranjeze cele scrie de viobio. Sa stii ca pentru mine un fisier furat dintr-un studio de inregustrari pus pe un laptop cu un DAC pe 32 de biti / 192Khz sau 384KHz este peste orice CD + CD Player (fidelitatea este sub jummatate la informatia scrisa pe CD fata de ce se obtine in format digital in studiouri). Deci si un laptop poate da ceata la un CD player de firma daca este folosit cum trebuie. Legat de parerea lui viobio eu pot sa iti spun ceva: nu stiu ce ureche muzicala are dar construind multe amplificatoare pentru chitara si "pierzand" timpul cu ei a ajuns vrand nevrand sa aiba o idee despre cum "suna" muzica. Deci nu pot sa neglijez parerea lui. Bine se scapa un pic din vedere ca daca se inregistreaza si se reda pe un amplificator HI-FI cu boxele aferente HI-FI un pasaj al unui chitarist care canta pe un amplificator facut de viobio si boxa aferenta lui cu difuzoare PRO se va observa o diferenta si diferenta -> 0 cu cat calitatea lantului de redare HI-FI este mai performant (deci implicit mai scump, pentru ca nu-i asa usor sa redai cu un difuzor de 6-8" ce reda unul de 15"). Oricum viobio am vazut ca a folosit un CD player deci "a fost mai baland in ceea ce priveste reperul" fata de care a comparat. La el s-au adunat destul de recent niste useri de aici si s-au ascultat niste amplificatoare, deci i-ar sustin ideea ca a avut cu ce compara. Totusi stiu foarte bine ca de la un anumit nivel in sus conteaza intradevar si imperecherea in lantul audio. Stiu bine ca la SS se spunea clar ca fara Power conditioner caliatea este la 50%. Da, si eu pe moment am zis: BULLSHIT! Dar pe atunci eu credeam ca am sinus la priza si doar atat! Mai recent am vazut la user-ul vlad_34 (el are niste monoblocuri cu GM70)... ce nu a vazut Paris-ul!! Am crezut ca este o gluma, dar ... este realitatea de la E-ON din Iasi! intr-o zisinusul arata asa: in alta zi era un pic mai bun: si am zis sa vedem ce solutii exista si am ajuns cam la asa ceva pentru moment: Oricum totul a plecat de la faptul ca fluctua valoarea tensiunii la priza. Din pacate la lampi daca este mai mult un pic decat valoarea nominala nu-i asa mare bai, dar daca este mai putin (in loc de 230V sa fie 205-210V) se pare ca bai-ul este cam mare. Este adevarat ca cel mai corect este sa se analizeze un pic situatia in care un amplificator este analizat. audiom tu nu ai spus conditiile de la tine de acasa si ce boxe folosesti, dar conditiile de la viobio le-am vazut din pozele puse de la ultima intalnire. Poate ca cel mai bine ar fi fost ca atunci cand l-ai recuperat de la viobio sa il fi ascultat pe setup-ul lui viobio. Atunci puteai clar sa descrii diferentele fata de cum se aude la tine acasa. In trecut cu greu as fi acceptat ca daca intr-un lant acustic schimb amplificatorul sunetul sa fie foarte diferit. De obicei asta se intampla cand se schimba boxele dar .... am vazut ca si prin schimbarea doar a amplificatorului intr-un lant acustic, sunetul s-a schimbat foarte mult. In viata nu trebuie sa ne suparam pentru ca nu castigam nimic, mai bine ramanem amici si testam anumite lucruri pentru a intelege anumite aspecte si apoi profitam de ele ca sa nu platim scump ceva de calitate. " Concluzia finalaAmpul are un sunet comun,nu e cu nimic "oaaaau" " Asta nu inseamna ca ampul nu este hi-fi ,citisem si eu chestii despre amp pe net,am vrut sa aud de ce este asa de laudat,poate exagerez eu,ascultind prea multe ampuri caut acul in carul cu fin,adica un super amp,ramin la McIntosh ca referinta pt urechea mea.Consider ca am o ureche foarte antrenata ,in sala unde se repeta se fac si inregistrari si stau destul de des la butoane,daca eu nu aud bine nu se aude bine nici ce se inregistreaza.Ma repet CONTEAZA GUSTUL FIECARUIA!!!! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 ramin la McIntosh ca referinta pt urechea mea da daca iti permite buzunarul nu-i rau o asemenea referinta, dar cand ne trezim dimineata si .... suntem in Romania cautam referinte cu mai putine zerouri in coada. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Cu tot acest background nu pot sa inteleg de ce amplificatorul mentionat nu are intrefier pe trafurile de iesire. Nu va mai pierdeti cu alte amanunte, va rog sa-mi explicati de ce n-au transformatoarele acelea intrefier... ca mie imi scapa...Pai noi de unde sa stim ? Pune si tu o intrebare la care sa stim raspunsul ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum