spinach Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Salutam ,Eu am un XP home edition , din 2006. Pina anul acesta ma multumit . Merge perfect in regim individual . Cind intru pe internet , incep problemele ; adica :-unele siteuri de deschid bine-unele se deschid lent , incet , deloc , cu erori gen "win ocupat, inchide win , etc"-nu sint lamurit , actual , ce este bine sa existe ca upgrade ; de la ms , sosesc o multime pe regim de securitate , care le vad inutile . Win este incarcat cu SP3 ; trebuie/nu trebuie sp3 ? IE7 sau IE8 ?-ce se poate face ca sa mearga bine pe internet ? Link spre comentariu
Voltus Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Nu e vina sistemului de operare ci mai degraba animatiile flash din pagina suprasolicita procesorul .Instaleaza in Firefox pluginul NoScript si ai sa vezi cum "zboara" pe internet . Link spre comentariu
elmar Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 eu sunt destul de nemultumit de firefox(e un mare consumator de resurse...mai ales memorie ram) ...pentru mine opera este cel mai bun si rapid browser... iar problema cu sit-urile care nu se deschid ...poate fi si din cauza "sursei" (adica sunt blocate pentru anumiti useri din diferite parti ale lumii...un ex. ar putea fi si romania) deci aceasta problema nu poate fi pusa numai pe seama sistemului de operare(windows)...sper sa aveti macar un antivirus instalat pe calculator ! nu uitati ca acele situri ar putea avea o legatura slaba la internet sau poate ca acele servere sunt suprasolicitate ...legatura cu ele poate fi limitata sau blocata pe o perioada mai scurta sau mai lunga ...(in functie de solicitari) si daca doriti sa "navigati" pe net ...acel calculator nu se va mai folosi pentru fel de fel de jocuri sau programe (mai ales piratate) acestea(jocurile) o data instalate va ingreuna sistemul si unele din ele va cauta sa intre pe internet (parazitindu-va legatura cu netul) Link spre comentariu
spinach Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Nu este o problema de virus .Primul sfat l-am inteles , adica sa schimb browserul .cu firefox+noscript .problema initialala insa este alta ; os se instaleaza cu var din 2006 , adica cu sp2 ; ce este bine si ce nu ar fi , sa upgradez ? Link spre comentariu
Voltus Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Intre SP2 si SP3 nu sunt multe diferente ( legate de peformanta ) ci mai degraba sunt actualizari de securitate . Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Cine nu a avut opera sa il incerce, nu exista comparatie la navigare pe internet intre opera si firefox care este foarte slab insa opera are cateva dezavantaje la compatibilitate ! Link spre comentariu
amassive Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 nu prea ai dat detalii ce ai si hardwere... xp-ul mergea bine pana acum 2-3 ani acum cu ultimele upgradeuri are ceva cerinte si el, orice browser bine setat nu are ce incetiniri sa aduca sistemului, reinstaleaza os-ul baga linistit firefox si la privacy seteaza manual sa sterga history si coockies la inchiderea lui, opera nesetat ajunge sa incarce c-ul cu pana la 20giga in doua sapt pentru habarnagisti. dupa ce ai instalat tot baga si un tuneup utilities si fa ce iti cere el, mai apoi odata pe saptamana va face treaba ta de curatare periodica a sistemului, astfel xp-ul va ajunge sa te tina si 1,5-2 ani (el oricum tinde sa crape de la sine dupa o perioada de timp). daca ai 2 giga de ram iti recomand sa treci pe windows 8, va face minuni la rapiditate (este un os creat pe partea de mobile cu cerinte foarte mici). Link spre comentariu
mastodontu Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 da-ne o configuratie exacta a sistemului. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 nu prea ai dat detalii ce ai si hardwere... xp-ul mergea bine pana acum 2-3 ani acum cu ultimele upgradeuri are ceva cerinte si el, orice browser bine setat nu are ce incetiniri sa aduca sistemului, reinstaleaza os-ul baga linistit firefox si la privacy seteaza manual sa sterga history si coockies la inchiderea lui, opera nesetat ajunge sa incarce c-ul cu pana la 20giga in doua sapt pentru habarnagisti. dupa ce ai instalat tot baga si un tuneup utilities si fa ce iti cere el, mai apoi odata pe saptamana va face treaba ta de curatare periodica a sistemului, astfel xp-ul va ajunge sa te tina si 1,5-2 ani (el oricum tinde sa crape de la sine dupa o perioada de timp). daca ai 2 giga de ram iti recomand sa treci pe windows 8, va face minuni la rapiditate (este un os creat pe partea de mobile cu cerinte foarte mici). toate softurile incluse in windows sunt pt. habarnisti ex. : explorer , mozila , media player etc. sunt cele mai slabe softuri si sunt pt. publicul larg , la cineva care stie ceva despre it nu o sa gasesti asa ceva pt. utilizare deoarece sunt pur si simplu enervante ! Link spre comentariu
spinach Postat Aprilie 2, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Nu stiu daca are importanta configuratia ; marca HP , proc AMD turion x2 2gh , 4 g ram ,disc de 7500 W8 se poate testa ? Am inteles ca are regim de upgrade la xpInca nu sint lamurit daca este util de schimbat softul. Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 sa va spun cum folosesc eu windows xp sp2(sau sp3) ?? imediat dupa instalare am inchis optiunea de update ...instalat antivirus si firewallasa merg de cel putin 6 ani...fara sa am probleme ...dar din cand in cand sistemul de operare trebuie reinstalat...la mine nu mai este o problema ...pe toate calculatoarele(separat) am facut o copie de siguranta (cu windowsul +drivere si programe ,excluzand antivirusul)...restabilirea durand in jur de 10min :dain concluzie ...cred ca dvs. va"legati la cap atunci cand nu va doare" (daca folositi calculatorul pt. divertisment...daca nu ...scuze! e alta treaba...)update pentru siguranta se fac de cei care tin la siguranta datelor (ex.banci ,securitate ) si se fac de cei care au habar despre ce e vorba ...(din ce stiu eu in acele institutii nu se fac update decat "manual"[nu automat] si dupa o analiza minutioasa a lor)trebuie sa va ganditi si altfel ..."microsoft" mai doreste(neoficial si "fara dovezi") sa elimine din utilizare ,calculatoarele mai vechi de 2 ani...nu credeti asta??? Link spre comentariu
Voltus Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Cu "proc AMD turion x2 2gh , 4 g ram ,disc de 7500 " ar fi trebuit sa zboare pe net . Am crezut ca este vorba de un hardware mai vechi gen P4 512M RAM. Cel mai probabil functionarea defectoasa este cauzata de multitudinea de programe , pluginuri si eventual antivirusi care ruleaza in background . Cea mai simpla si eficenta solutie ar fi reinstalarea WINXp cu drivere si soft testate anterior care nu introduc bloat-ware. Varianta de update din windows nu este cea mai optima modalitate de instalare . Link spre comentariu
spinach Postat Aprilie 3, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Xp este reinstalat si la fel merge .Am instalat google chrom si parca merge mai bine. Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 ati putea numi care sit-uri nu vi se deschid ? sau se deschid incet ...poate le accesam si noi si va putem da o parere?mai depinde de cit de mari sunt pretentiile dvs legat de viteza de operare...fata de ce sisteme(calculator) si ce lagatura de internet va raportati?daca aveti o legatura mobila la internet si doriti ca sa "mearga" la fel cu cea de pe fibra optica ...nu o sa fiti multumit ...cel putin nu in urmatorii 5 ani(dupa parerea mea niciodata!dar ,nu se stie!)... Link spre comentariu
spinach Postat Aprilie 3, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Mersul lent , este din motivul ca procesorul sta incarcat la maxim si calculeaza ..ce o calcula . Varianta cu google chrom , este cam de 5 ori mai rapida decit IE8. exemplu de site lent http://www.viata-libera.ro/ Acesta http://forum.softpedia.com/ , pe IE8 , nu se deschide . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum