Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio - nelamuriri

Postări Recomandate

Postez alaturat un link catre un amplificator pe care l-am realizat mai mult de curiozitate.

http://www.diyaudiotr.com/proje/darling ... lifikator/

Montajul este functional, se aude ok, dar nu am avut de unde sa-l alimentez corespunzator (a fost alimentat la +/- 30Vcc), si intreb: legat de cei 100/150W cat scrie ca "scoate" - alimentat corespunzator chiar poate debita acea putere sau...?

Mentionez ca am folosit MJ 4032/4035 in loc de tip142/147.

post-59304-139829610477_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna!Topologia acestui amplificator a starnit discutii aprinse pe forum acu multi ani. Este...topologia de baza a unui amplificator audio, adica chel, diferential intrare, VAS si etaj final. In loc de sursa de curent are un banal rezistor, nu are oglinda de curent in diferential, nici o sursa de curent decenta pentru VAS. Functioneaza fara probleme. Noi folosisem BDX66/67 ca finali in capsula TO3. Alimentat la +/-30V scoti 70W/4 ohmi maxim. La +/-45V se duce linistit in 100W in 8 ohmi, insa nu se recomanda sarcinile de 4 ohmi la tensiunea aia, finalii nu vor reusi sa disipe caldura.Din pura curiozitate: la volum foarte mic nu distorsioneaza? Cele doua diode nu reusesc sa deschida Darlington-urile suficient.Mare atentie cu scurturile pe iesire! Nu are protectie. Si, sa nu-l legi niciodata direct la iesirea placii de sunet! Vei plange dupa placa. Foloseste macar un potentiomentru inaintea intrarii amplificatorului.Bafta!

Link spre comentariu

Ai o intarziere de cel putin 20 de ani !Acum 20 ... 30 de ani pasionatii/constructorii de la Casa Pionierului acest amplificator il "manufacturau" cand vroiau sa faca un amplificator home made.Cauta si vei gasi tone de discutii despre acest amplificator , asa cum a zis si colegul de mai sus .....On topic : s-a discutat mult cat poti scoate cu doar o pereche de tranzistori finali , chiar DJLECO a avut la un moment dat un thread cu diferite teste .Din motive de siguranta , SOA , fiabilitate , nu chiar crede ce se spune pe internet .Sau fa teste singur si vei constata cat scoate si cat tine in timp la putere maxima .O regula de bun simt spune ca pe termen indelungat sa nu depasesti jumatete din puterea maxima disipata de capsula la 25de grade Celsius....dar esti liber sa incerci , de ce nu ....

Link spre comentariu

Salut, nu mai am schema, dar gasesti ceva pe linkul ala.Am ales schema in functie de ce am avut prin casa, in functie de posib. materiale etc etc...am intrebat ca na...de-aia e forum, sa intrebi, sa discuti, si daca cei care stiu mai mult decat altii (eventual asa au "iesit") isi folosesc talentul in alte discutii decat cele la subiect, n-au decat sa ma scuipe in c..r de la 2 mm, cu "bunavointa dansilor cu tot".PS Se aude clar la volum redusPS 2 Daca aveam treaba cu circuitul LM 3886 intrebam ceva de el...:)

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări