romicap Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Un nou proiect de amplificator SE cu tuburile 6L31 (Tesla) si 6J1P ca pilot; http://i45.tinypic.com/25rm5xz.jpg Nu am mai lucrat cu tuburile astea si sper sa comentati (de bine, de rau,...important e sa va spuneti parerea!) De asemenea ,daca Dnul. Lazaroui ar face o simulare ar fi excelent! Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
imreberes Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Nu e pacat sa folositi 6L31 pe post de redresor? Dar D-voastra stiti lotul de tuburi disponibile. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Initial am vrut sa folosesc drept redresor o pentoda 12RV P 2000 (inspiratiedintr-o schema de Piccolette II-radio din anii43-45,sper sa nu ma insel asupra anilor)dar m-am rasgandit! Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Un nou proiect de amplificator SE cu tuburile 6L31 (Tesla) si 6J1P ca pilot;http://i45.tinypic.com/25rm5xz.jpgNu am mai lucrat cu tuburile astea si sper sa comentati (de bine, de rau,...important e sa va spuneti parerea!)De asemenea ,daca Dnul. Lazaroui ar face o simulare ar fi excelent!Va multumesc anticipat. Este mare pacat sa chinuiti un 6L31 pe post de redresor,mai ales ca va fi si monoalternanta.Daca tineti neaparat sa utilizati in tot amplificatorul tuburi heptale,faceti rost de un 6Z31 sau utilizati o punte redresoare banala si apoi un mic regulator serie cu 6L31,daca tineti neaparat la varianta propusa de dv.,dar trebuie avut in vedere ca un singur 6L31,ca redresor/regulator,nu va "tine" doua etaje finale SE cu 6L31 in conditiile in care doriti si ceva fidelitate,ca de putere nici nu poate fi vorba. Va mai propun si eu o schema pentru acest SE,puterea este de 3.5W cu 3.9%THD si 4.5W cu THD>8%. Aveti in atasament schema dar si PSF-ul ales din datele de catalog pentru tubul 6L31[6AQ5]. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Va multumesc domnul Lazaroiu pentru simulare ,sunteti de mare folos (dupa parerea mea)pe Elforum si sunt sigur ca meritati tot respectul.Cred ca voi alege varianta cu tubul propus de Dvs. pentru redresare , chiar daca ,la un moment dat, ma batea gandul sa folosesc doua 6L31 in etajul respectiv! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 ...dar trebuie avut in vedere ca un singur 6L31,ca redresor/regulator,nu va "tine" doua etaje finale SE cu 6L31... ... Cred ca voi alege varianta cu tubul propus de Dvs. pentru redresare , chiar daca , la un moment dat, ma batea gandul sa folosesc doua 6L31 in etajul respectiv! Dacă nu mă înşel Uk/f pentru 6L31 ar fi 90V aşadar trebuie înfăşurare separată Uf-6L31(redresor) urcată la +Ua.Un redresor că aici http://i45.tinypic.com/25rm5xz.jpg pune în pericol tubul 6L31(Uk/f>90V aşa cum reiese din schemă). Circuitul de reacţie negativă-romicap foarte "interesant"(marcat cu verde ,reacţie negativă pentru "infrasunete"...,reacţia negativă-romicap 0db în banda 50Hz-20.000Hz...). Link spre comentariu
carageae Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Poate ar fi bine şi să explicăm ce nu e în regulă cu reacţia negativă, nu doar să criticăm...aşa nu învaţă nimeni nimic... Link spre comentariu
Den Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Condensatorul pune la masa reactia negativa in spectrul audibil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Poate ar fi bine şi să explicăm ce nu e în regulă cu reacţia negativă, nu doar să criticăm...aşa nu învaţă nimeni nimic...Greşit ,nu critic ,constat(explică dumneata/carageae la secţiunea Lectii pentru incepatori/Scheme electronice ...).carageae cam mult tupeu(cauţi să corectezi ce nu trebuie corectat). "Artă rupestră"(schema din carton pentru ambalaj). Link spre comentariu
carageae Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Condensatorul pune la masa reactia negativa in spectrul audibil.Asa este, schema propusa de d-l Lazaroiu rezolva si problema reactiei "suntate" de acel condensator.E interesant acest tub, am facut si eu un amplificator cu el, atacat cu ECC83, dar a ramas doar in faza de experiment din motiv de lipsa trafo out de calitate...exista niste amplificatoare Philips care folosesc asemenea tuburi - de fapt EL90.Daca d-l Lazaroiu va fi dispus sa incerce o simulare si cu 6AU6(A) si se dovedeste mai buna ca 6J1P ma ofer sa-i donez autorului o pereche de asemenea lampi, numai sa vad un proiect concret inceput. Nu sunt noi, dar cred ca sunt inca bune, cine mi le-a dat mi-a spus ca provin dintr-un echipament folosit ocazional. Mai cunosc useri interesati de tuburi mici, heptale, poate ar fi de luat in calcul, daca se doreste un amplificator mic (de ce nu chiar pt. PC?) si tuburile subminiatura de genul 1J29B sau altele...***Cred ca ar trebui marcate cumva topicurile in care e permis accesul incepatorilor; mi-am permis remarca anterioara tocmai pentru ca userul @romicap mi se pare si el incepator si nu cred ca il ajuta asemenea "constatari"...si nici remarcile la adresa mea, editate de 3 ori.Nu inteleg de ce isi mai pierd timpul unii avansati cu amaratii de incepatori si picturile lor rupestre...chiar daca subscriu la ideea ca s-ar putea desena un pic mai clar. Eu ma retrag, vad ca au aparut si aplaudaci...rog pe alti amatori sa nu se mai oboseasca, nu voi da curs altor provocari. Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Greşit ,nu critic ,constat(explică dumneata/carageae la secţiunea Lectii pentru incepatori/Scheme electronice ...).carageae cam mult tupeu(cauţi să corectezi ce nu trebuie corectat)."Artă rupestră"(schema din carton pentru ambalaj).....Valderama ,te dai rotund degeaba!Nu am spus niciodata ca sunt un mare avansat in domeniu si singurul fapt care ma tine la rubrica audio pe tuburi este pasiunea pentru ele.Tot ce stiu despre amplificatoare cu tuburi ,am invatat pe forum in iarna asta ,2-3 luni,ceea ce tu cred, cu atitudinea pe care o abordezi(ceea ce denota lipsuri majore de caracter!) nu cred ca ai fi fost in stare.... Sunt constructor de meserie(zidar) si nu mi-e rusine sa particip la nici un fel de discutii despre ce vrei tu(inclusiv despre desene rupeste ,despre care sunt comvins ca tu nu stii mare lucru!!!!)Daca schemele mele nu-ti plac ,nu te obliga nimeni sa te bagi in seama.... Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Romi , te invit la calm si intelepciune , vei descoperi ca Dnul Valderama nu a intentionat decat sa atentioneze ca undeva este o problema in schema , dar intr-un mod personal . Chiar nu mai stiti de gluma ? Ala vede doar aplaudaci ... Alo , pai aici este forum de electronica , lasati deoparte orgoliul . Pe cat puteti ...daca puteti . Si eu fac eforturi in acest sens . Sper sa nu transformati acesta sectiune Audio pe tuburi , destul de selecta intr-o sectiune asemanatoare cu cea de la amplificatoare cu siliciu , plina de useri incepatori care isi dau sfaturi intre ei dar nu se pot intelege deoarece sunt total analfabeti ( la propriu ) . Dnul Valderama sau Dnul Lazaroiu nu pierd si nu castiga nimic daca scriu sau nu pe forum , dar restul userilor de buna credinta pot pierde multa informatie , pe care evident nu o pot regasi in subiectele incepatorilor . Asa ca fiti siguri ca nu veti mai primi sfaturi daca sunteti putin mai toleranti la exprimarea unor useri veterani , care chiar au ceva de spus in domeniul lampilor . Noi nu putem decat sa invatam de la ei ...cat mai sunt dispusi sa ne invete . Cine nu are chef sa invete , e simplu : apasa butonul LOGOUT / IESIRE si gata ! Eu zic sa mai meditati ...fara orgolii . Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Hpavictor...nu m-am referit la comentariile vis-a-vis de schema(am atata bun simt!)De aia am postat-o si am cerut pareri....Ma refer strict la criza de ,,suficienta " pe care o faceuserul Valderama si nu e prima oara. Link spre comentariu
carageae Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Iata un exemplu din care un incepator cica ar trebui sa invete: Circuitul de reacţie negativă-romicap foarte "interesant"(marcat cu verde ,reacţie negativă pentru "infrasunete"...,reacţia negativă-romicap 0db în banda 50Hz-20.000Hz...). Ca sa inveti pe cineva ceva, trebuie intai sa explici ce nu e in regula si de ce, abia apoi e justificat sa-l ironizezi, daca nu a invatat ce i-ai explicat, desi nici asta nu e constructiv, unii invata mai greu. Nu era mai simplu sa fi zis: vezi ca nu se face asa reactia negativa, condensatorul conduce c.a. si nu va avea efect...sau oricum din care sa se vada ca e desenat gresit circuitul? Eventual un desen cu varianta corecta... Nu contest corectitudinea celor spuse de @valderama, ci doar felul cum o spune, poate pana la urma pricep si alti "contraşi". E un forum public, in care citesc si incepatori, nu un club select in care se intra pe baza de invitatie... Cred ca e mai mic efortul de a-i explica cuiva ce greseste, decat sa-l trimiti sa citeasca un intreg tratat de specialitate; cel putin la nivel de amatori...despre care unii, cu gandul la animatoare, cred ca vine de la "animus". Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Nu vine de la aplaudacii promovati de Adrian Paunescu ? Sper ca stiti de gluma si mai puneti mana pe almanahe ...nea Google va poate lamuri repede . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum