PL500 Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 "Hai sa revenim la avantajele impedantelor anodice cât mai mici "Ne vor ajuta probabil si la un circuit cu sarcina distribuita, nu?Avantajul pe care il vad eu (parere de novice) ar fi simplificarea constructiei OT-ului,insa este f. probabil sa gresesc. Oricum viata m-a invatat ca de multe ori actioneaza "legea compensatiei", in sensul ca reducerea rezistentei de iesire ar fi posibil sa provoace alte inconveniente.Nu am vazut constructii pe forum, sau nu am fost suficient de atent, de amplificatoarecu etajul final PP cu sarcina distribuita anod-catod. Imi face impresia ca totusi Victor cocheta cu aceasta idee, insa nu stiu daca a fost construit sau macar experimentat.Care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de arhitecturi ? (ma refer la cele legate de sunet, nu neaparat de dificultatea constructiei). Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Habar n-am!Hai sa facem macar unul si sa vedem...Cel mai nasol e ca sunt montaje care , din cate s-ar parea, nu prea merg prin incercari.Sarcina distribuita e unul din ele...Altfel, vorba lui Victor, mai bine ne intoarcem la clasici, dar cand ma gandesc cat de multi ani in urma a aparut Mackintosh-ul 275 cu al sau trf de iesire, iar noi nu suntem in stare sa construim nici acum unul, daramite sa-i mai cautam in coarne...chiar imi vine sa cant Miorita la solz de peste pe-un piciorus...de play Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 @. . Conform studiului facut de mine pe structura unui amplificator cu sarcina distribuita 50% anod si 50% catod rezultatele pot fi excelente doar in PP . In SE apar anumite asimetrii care nu pot fi compensate , dar in PP rezultanta va fi o linie dreapta , deci PP reprezinta reteta succesului . Chiar si raspunsul armonic indica acest lucru , nivelul armonicelor pare fiind egal sau putin mai mari decat cel al armonicelor impare , comportament asemanator doar cu amplificatorele clasice SE de foarte buna calitate ce folosesc lampi audiofile ! Am studiat si varianta cu 12.5% catod ( o alta varianta comerciala in afara de clasicul Mcintosh cu 50% catod ) adica Quad2 ( evident cu 6J9 si GU50 ! aici gasiti cateva detalii viewtopic.php?f=28&t=130638&start=0 ) sau Revox S52 ( aici schema viewtopic.php?p=894074#p894074 , detalii constructive aici viewtopic.php?f=28&t=50338 si restul comentariilor aici viewtopic.php?f=28&t=54377 , este realizat practic cu rezultate exceptionale de @Viobio )In cazul particular al sarcinii distribuite 50% / 50% aproape toate problemele etajului final pot fi compensate , dar implica un etaj de atac al lampilor finale care sa permita o excursie in tensiune foarte mare , cu distorsiuni mici . De altfel , doar acele distorsiuni ale etajului de atac se vor regasi preponderent ( 99 % , evident este o exagerare fortata ) in sarcina ....Aici viewtopic.php?p=451925#p451925 aveti un detaliu de constructie al trafo McIntosh , dezvaluit de zal in vremurile bune , pacat ca s-au pierdut multe informatii atasate pe forum ... Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Am reusit sa dau doar de schema electrica de care discutam la inceput, dar nu stiu la ce capitol s-o incadrez si pana oi fi in stare sa gasesc si paginile cu explicatiile constructive(slabe sperante) o postez (foto) in speranta ca cineva o va recunoaste si ne va posta restul.... http://tinypic.com/r/5048if/6 http://i49.tinypic.com/166gdp4.jpg http://tinypic.com/r/349aog6/6 Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Nu prea vad nimic interesant la schema de mai sus , poate cel mult folosirea reactiei de catod si driver incrucisate , prezentata pe forum cu lux de amanunte acum cativa ani de @Valderama .Dar cred ca va trebui sa studiezi foarte mult ...presimt eu .Felicitarile si icon_jook dupa ...Spor la treaba ! Link spre comentariu
imreberes Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Deja am cerut informatii despre acest amplif . Sper ca voi primi, iar cand primesc o sa pun si aici. Link spre comentariu
imreberes Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Deja am si primit raspuns. E in almanahul radiótechnika din 1971 paginile 73-83.Acum ori iti trimit tot almanahul in format pdf(50mega), ori imi dati vreo idee cum sa scot doar paginile respective, pe care insa pot si sa le traduc. Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Sa stiti ca nici eu nu ma pricep la partea cu scosul paginilor din pdf...Dar m-as bucura macar sa mi-l trimiteti pe mail ([email protected]) sau cum puteti dvs.Macar sa-l am asa cum este el si om vedea mai departe cu traducerea... Link spre comentariu
PL500 Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Folositi un program de tip split, online, exemplu: http://www.splitpdf.com/ Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Merci monsieur! Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Prin anii de inceput si nu numai al revistelor din link se gasesc scheme dragute: http://www.diagram.com.ua/english/libra ... -magazine/ Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Multumesc mult!Nu puteti pune si paginile cu articolul respectiv in maghiara? Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Din link-ul de mai sus descarcati ori care almanah radiotehnika (si nu numai). Link spre comentariu
imreberes Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Deja uploadez 3 carti diferite ca sa fie accesibil tuturor. Numai ca netul meu e cam slabut si cartile sunt cam mari. Cand termina , va pun linkul. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Multumesc mult!Nu puteti pune si paginile cu articolul respectiv in maghiara?Atasate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum