Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cat de rentabila este meseria de depanator in ziua de azi

Postări Recomandate

iubesc reînvierea posturilor vechi!!! :rade: io cât am fost la cfr mai "depanam" din când în când... începuse nu doar nebunia tv sh, ci ?i a "casetofoanelor cu leduri", ?i la alea m? descurcam ?i f?r? schem?...ba?ca, la depou ne c?utau mecanicii s? le repar?m "tranzistorul"... la alea chiar nu luam nik... mai aveam un amic care lucra la radiprogres, când era prea prins de chestii, la audio îi mai d?deam o mân? de ajutor, ?i el lucra la tv-uri... cam a?a am f?cut eu "experien??"...singurul meu regret în ce prive?te "perioada cfr" a fost c? n-am reu?it s? m? "lipesc" de un osciloscop din cele vre-o 50 (parc?, d'alea române?ti, un pic mai de?tepte ca E-urile alea didactice...) scoase la casare... ce bine mi-ar fi prins!!!dar erau al?ii cu pile mai tari... ?i alea au ajuns la magazinele "de ?mecheri" de prin bucure?ti ?i ardeal...dup? disponibilizare ('94), m? gândeam serios s? trec la depanat, ?i nu ca angajat, dar am renun?at din 2 motive:- tevelele nu se mai puteau regla "cu ochiu' ?i timpanu'", f?r? osciloscop deja f?ceai o laie- îi f?cusem unui l?utar un amplificator de putere, avea ?la ni?te difuzoare nem?e?ti, parc?, de 100 de wa?i "pe bune" nu chineze?ti, ?i ?la a fost a?a de mul?umit c? mi-a mai adus vre-o 3-4 colegi de-ai lui, s? le fac ?i lor... le-am zis s? îmi aduc? difuzoare serioase, nu cu pocnitori de la dioda, ?i doi chiar au venit cu ni?te difuri de-mi plânge inima ?i-acum dup? ele... nu v? spun scorurile, chit c? la ora aia dac? voiai putere mare, tranzistoare-?i scria pe frunte....acum, când citesc discu?iile culte de la audio, m? ?i mir cum naiba am reu?it s? pun la punct amplificatoare cu tranzistoare f?r? frecven?metru, f?r? oscilo, doar cu multimetrul... :rade: îns? alea au mers bine-mersi... nici unul nu m-a c?utat s?-mi dea omor c? l-am tras în piept cu "puterile" :rade: al motiv a fost c? piesele române?ti cam disp?ruser? in magazine, alea str?ine se g?seau greu, ?i la scoruri fenomenale, plus c? deja începuse s? se r?spândeasc? aparatura tip "purcelu? de r??in? cu 2 condensatoare ?i 3 rezisten?e", la care chiar n-aveai ce dracu repara...dup? aia mi-am g?sit de lucru la Tulcea, ?i n-am mai avut vreme... ?i nici chef.acum, nu sunt dispus s? bag bani în scule, ?i f?r? scule, ?i mai ales f?r? aparate de m?sur? "serioase" nu mai po?i regla nimic "inginere?te", cum trebuie, ca s? ?in?... m?car pân? uit? clientul la cine l-a dat la reparat :rade: ... dar dac? ai tupeu, o po?i face tot "ochiul ?i timpanul", dar s? nu te miri c? vine omul furios la tine dup? 2-3 zile!!!plus c? nu-?i prea vine, cum spunea cineva mai înainte (acu vre-o 2-3 ani :rade: ), s? ceri 150-200 de lei pe repara?ie, când poate lua unul nou cu 300 de lei... chiar ?i dac? nu-i spui tu, tot vede reclame la "carfururi" peste tot ?ipând chestia asta pe toate gardurile...plus povestea cu autoriz?rile... e cu cântec treaba asta, cu muuuult "cântec"...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 201
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

51

• kostel

24

• PETRE66

19

• lulu07

14

Top autori în acest subiect

ba se castiga,cel putin in bucuresti.iar acu vine criza pe noi si nu se mai cumpara nimic.fac pariu.eu am inchiriat un atelier stradal si mi-am facut vad in 4 ani.nu sunt mare expert in electronica dar din 100 de bucati repar90.si le fac bine pt ca garantiile sunt de mx 1 pe luna,si ala cu alt defect :speriat .conteaza si cum te porti cu clientul ,sa fi simpatic :da ,etc.in4 ani cu ce am pus deoparte mi-am luat jumate de mondeo.jumate credit :cry: .in continuare sunt sigur ca romanu o sa plateasca 100lei decat sa dea 400 pe unul nou.va cantari mult fiecare 100 lei .dezastru in economie o sa se vada incepand de la toamna. :limb:

Link spre comentariu

Je repara tv. de o gramada de timp si n-am simtit decit foarte rar lipsa unui osciloscop, nu ca n-as avea iar de frecventmetru nici atita. Un multimetru normal, unul analogic, esr-metru si programator de memorii sint suficiente in majoritatea cazurilor. Si multa, cit mai multa documentatie. Succesuri, Emil

Link spre comentariu

Totusi s-ar putea sa nu mai vina cu ele la reparat pentru ca clientul este incantat de pacaleala cu "reducerea de 15 % din pretul unuia nou" , pentru ca il aduce p-ala vechi de acasa , si ala vechi s-ar putea sa fie mai bun ca ala nou... :bataie oricum magazinul a adaugat 15% la pretul real al aparatului ca sa nu iasa in pierdere... :rade: stiu ei cum sa faca socotelile :da

Link spre comentariu

Da, merge bine depanarea si vanzarea de tv inclusiv in Bucuresti. Atatia clienti n-am mai avut de ani buni, fac coada sa intre pe masa de lucru. Explicatia: tv-urile CRT s-au scumpit cu cel putin 20% din toamna si sunt si ff greu de gasit. Rar gasesti un 54 cm acceptabil sub 370-400 ron. Cum majoritatea au 2-3 tv-uri prin casa e mult mai simplu sa le repare cu 80-100 ron serviciu complet: venit acasa la om, insfacat tv, pus in masina, dus acasa, reparat si retur la om. Plus garantie de 1 an. Cu rare exceptii e vorba de electrolitici care costa o nimica toata si in multe cazuri pot fi recuperate de pe placi vechi de monitoare (calitate ff buna masurat cu ESR-metru) si lipituri reci. In cazuri mai grave am "donatoare de organe", aparat profesional de regenerat TK, etc. Preturi OK si clienti multumiti.P.S. Promotia cu 15% reducere sau 150 RON reducere contra tv vechi e valabila DOAR pentru UNELE tv LCD de minim 1000 lei. Iar clientii mei sunt oameni care nu au NEVOIE de asa ceva chiar daca poate au banii necesari. Sa fim seriosi, talk-showuri si telenovele se vad perfect pe un CRT bun atat pe cablu analogic cat si pe tv digitala (cablu sau satelit). Nu discut aici de fanii HD, ei sunt alta categorie dar nu cred ca sunt mai mult de 20% din populatie pentru restul de 80% CRT rules.

Link spre comentariu

Multumesc lui Dumnezeu, inca mai supravietuiesc cu atelierul. Mai o reparatie, mai o vanzare de TV-uri, etc, dar pana cand, nu stiu. Vom trai si vom vedea. Astazi de-exemplu am reparat 3 televizoare.Robeert

Link spre comentariu

pe vreme de criza depanarea e relanseaza , asa ca nu va faceti problemenu se mai dau credite asa usor , nu se mai cumpara tv noise vor repara televizoare crt inca 5ani de acum inainte

Link spre comentariu

Numai sa mai gasim piese.Uite ca deja transformatoarele de linii ori nu prea se mai gasesc, ori sant foarte scumpe. Trebuie sa adaptam ,sa modificam.......Dar peste 2,3 ani?

Link spre comentariu

Good point ,Mr Mircea ,deja vad ca nu mai e de gasit banalul traf 7503???Meseria de depanator mai este rentabila daca o completezi cu:-un servici normal ,depanarea fiind exclusiv pentru "ciubucuri"-reparatii universale,gen scule grele,masini industriale ,adica orice are cat de cat o valoare , ca tv urile nu prea mai au

Link spre comentariu

salut!sunt un electronist care a lucrat service electronica 7 ani.Am inceput de la o firma mica care facea service sony autorizat(intodeauna mi-am propus sa lucrez pe aparate serioase si piese de la mama lor),care mi-a oferit sansa sa invat si sa ma dezvolt.Asta prin 2001 cand electonica era inca la putere.Pot sa afir cu mana pe inima ca bani se faceau abia pt supravituire in pofida faptului ca era plin de clienti(garanti si post-garanti).Apoi am lucrat in alte doua firme tot service sony unde ieseau mai multi bani dar totusi destul de limitat chiar daca tarifele erau maricele pe alocuri.Salariile tehnicienilor fiind foarte modeste in pofida faptului ca cerintele erau extrem de mari.In prezent m-am reprofilat pt ca nu aveam nici un viitor in depanare electronice de uz casnic.Daca activitatea de service nu e sustinuta de alte afaceri adiacente(vanzari),abia daca poate sa te tina in viata,doar daca nu esti foarte alunecos sa faci diverse smecherii,furtisaguri,sau pile care le faciliteaza contracte.In aceste randuri incerc sa fiu obiectiv si si sa descriu elegant ce stiu eu ,pt ca altfel sunt destul de furios pt faptul ca cei mai multi patron trag pe tine pana iti cad ochii in gura de la atatea lipituri (mai ales c.i.)si te lauda fara a face cel mai mic efort sa te pastreze in firma.Intodeauna v-a fi un sclav la usa cre sa iti ia locul,spune un patron arab pe care il stiu eu.

Link spre comentariu

Multumesc lui Dumnezeu, inca mai functionez cu atelierul. Mai cade ba o reparatie, ba o vanzare de televizoare. Cat o mai tine, vom trai si vom vedea.Bafta tuturor colegilor de breasla.

Link spre comentariu

Fratilor,vreti meserii rentabile?Va spun io :verificat apometre ,mie mi-au luat 120 de ron pentru verificat 4 bucati,daca le schimbam tot acolo ajungeam.Merg,nu merg,trebuie verificate.In ro daca nu exista cerere ea trebuie creata :101 De asemenea chestiile periodice legate de hartzoage o sa mearga ever ,trece timpul,hartia expira (buletin,permis) ,dai banu ( o hartie pentru care tu muncesti ) iei hartia (care e doar o hartie .Tot din categoria dai banu iei hartia ar mai fi notarii,asigurarile si mai ziceti si voi :sparge:IA HARTIA NEAMULEEEH :nebun:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări