Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini hidrocentrala la bloc

Vizitator CLASS

Postări Recomandate

Vizitator CLASS

Desi pare o mare prostie acest proect. Va sfatuiesc sa priviti cu atentie poza atasata acestui topic, pentru a intelege cu exactitate... O sa imi dati dreptate in mare parte dintre voi.Dupa parerea mea este ceea mai buna metoda de a invarti un alternator sau de ce nu!? un generator puternic... Insa debitul de apa trebuie marit si el... Pentru un alternator e deajuns un debit de 0,1l/sec, intr-o ora, bazinul va fi pe jumatate gol, iar in acest timp, pompa de apa va umple la loc in cca. 10 min (depinde de pompa), iar dupa o ora procesul se reia din nou... tinand cont ca in bazinul de o tona, la fund este o presiune ce va inpinge apa cu putere, e ca si cum ar cadea apa in gol, dar din cauza presiuni, oricat de mic ar fi orificiul in care apa va tashni cu putere... Cand am fost in spania, in timpul vacantei de vara, neavand ce face am facut un asemenea sistem, nu doar eu si un electrician spaniol pensionar... in 2 zile totul mergea bine, insa bateria incepea sa fiarba ... sa rezolvat si problema aceia.. aaa cu un debit de 0,1l/secuna reuseam sa invart fulia alternatorului de 1400 de ori pe minut.Din pacate nu am nici o poza cu acel proect pt sunt in Romania in prezent. Oricum aveti atasat proectul chiar dedesupt.

post-1-13982961031_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

2

• one

1

• worker

1

• ggi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nota 10 pentru inventia: al doilea bazin trebuie sa fie foarte lat CA SA NU FORTAM POMPA !!! :aplauze Dar de ce subiectiul asta nu este la bodega ?Foarte probabil ca autorul a realizat aceasta constructie, ma indoiesc insa ca a functionat...Bre.. da' nu este mai simplu sa utilizezi apa de la WC cand trage unul apa generezi energie ? Nici nu mai trebuie sa consumi curent sa o urci inapoi !

Link spre comentariu
Vizitator CLASS

Nota 10 pentru inventia: al doilea bazin trebuie sa fie foarte lat CA SA NU FORTAM POMPA !!! :aplauze Dar de ce subiectiul asta nu este la bodega ?Foarte probabil ca autorul a realizat aceasta constructie, ma indoiesc insa ca a functionat...Bre.. da' nu este mai simplu sa utilizezi apa de la WC cand trage unul apa generezi energie ? Nici nu mai trebuie sa consumi curent sa o urci inapoi !

Link spre comentariu
Vizitator CLASS

Link spre comentariu

fara caterinca.un sfat: primul bazin sa fie inalt nu lat ca sa ai presiune mai mare.Avand in vedere ca ai lucrat cu un electrician spaniol la "preoect" sigur ti-au scapat ceva amanunte.Cum spre exemplu alternatorul pentru marirea randamentului avea montat in interiorul lui pastile de magnet Fe-No-Ba-Rb-It-Al. Asa exista o explicatie a postului tau si de ce a fiert acumulatorul. Felicitari pentru reglajul precis care l-ai facut cu jetul de apa pentru a regla incarcarea.Ai economisit cateva sute de Wati nemaifolosind un releu de incarcare electronic.Ar mai fi multe de spus darHAI PAca am multa treaba azi.P.S. Nota 10 pentru «one» care a propus ca subiectul sa fie incadrat la bodega.E atat de greu sa se introduca un sistem de calificative pentru useri?

Link spre comentariu

Maestre, ai lipsit la orele de fizica din generala unde spune ca energia produsa este mai mica decat energia consumata, pentru ca sistemul are diverse pierderi (frecare, rezistenta, etc).Asa ca pompa aia o sa consume mai mult curent decat produce alternatorul.Un debit de 0.1 litri / secunda inseamna 360 litri / ora, rezervorul ala de 1000 litri nu are cum sa fie pe jumate gol intr-o ora, doar daca undeva ai scris tu gresit.Alta corectie ar fi ca nu greutatea apei din bazin formeaza jetul de apa ci inaltimea coloanei de apa, lucru care se invata tot la fizica din generala.Poate ne lamuresti si pe noi despre pompa care "sfideaza principiul vaselor comunicante"? Cumva sfideaza si gravitatia si apa urca singura fara ca pompa sa mai consume curent? Si cum este pompa "fortata" mai putin din cauza bazinului lat?

Link spre comentariu

Eu zic sa trmitem proiectul la "mitbastars". Bre da' la miniciuni esti de 10+ "Cand am fost in spania, in timpul vacantei de vara, neavand ce face am facut un asemenea sistem, nu doar eu si un electrician spaniol pensionar... in 2 zile totul mergea bine, insa bateria incepea sa fiarba ... sa rezolvat si problema aceia.. aaa cu un debit de 0,1l/secuna reuseam sa invart fulia alternatorului de 1400 de ori pe minut." :rade:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

deci cu 6 litri pe minut obtinem de la un alternator auto 1400 de rotatii si asta in sarcina! waauuu! intradevar sistemul tau va functiona fix pana se va consuma baCteria auto care a si fiert la un moment dat :bataie

Link spre comentariu

eu zic ca mai bn aprind un bec in bucatarie si pun un panou solar ca sa fac curent :))e mai sigur decit la dvs in desenla fel de implauzibila este si ideea domnului cu emergie din tiraj natural, mai ales daca ai vila cu 2nivele :) si centrala cu tiraj fortat :))spor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări