Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marcare tz si dioda

Postări Recomandate

La o sursa , a picat mosfetul , si a luat si doua piese dupa el , un tranzistor si o dioda , pe care scrie asa ;pe tranzistor , 482 34Epe dioda 4G .Nu sant SMD .Mai e si un tz , de data asta , SMD care e nemarcat . Poate avea o semnificatie faptul ca nu e marcat ? La masuratoare cu el demontat de pe placa , jonctiunea B-ec arata pe b/e 480 , pe B/E 1500 (masuratoare facuta pe domeniul diode ) .Va rog sa-mi spuneti , daca se poate , cu ce le-as putea inlocui , sau sa-mi dati ceva date de catalog .Va multumesc anticipat .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

6

• sorinpavel

2

• vio2007

1

• radu ionel

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E de la o sursa de imprimanta Epson , inkjet . Din acea cu cartuse plate , nu ca la HP. Scoate 41v , si 35v .Ar fi buna o schema dar ma indoiesc ca se gaseste .

Link spre comentariu

Am de verificat mai multe rez SMD din aceiasi sursa .E de lucru , asta e .

M-ar interesa un catalog sau un tabel de notare a smd . Am gasit ceva pe net dar nu se potriveste cu ce am eu .

Exemplu , o rez notata cu 122 ce valoare are ? Sau 472 , 115 etc .

Ar fi binevenit un pdf cu asa ceva .

Multumesc .

Dupa ce am scris postul am dat peste o adresa de calculat rez smd dupa codul scris pe ele . Pun adrsa mai jos , poate mai trebuie si la altii . Sper sa nu fie considerata reclama .

http://www.hobby-hour.com/electronics/smdcalc.php

Link spre comentariu

Imprimanta am demontato mai de mult .

Cautand insistent , am gasit tipul . Este vb de imprimanta EPSON STILUS C64 .

Poate are cineva un service msnual sau schema blocului de alimentare .

Multumesc

Link spre comentariu

Multumesc ptr schema . In linii mari se potriveste , mai ales partea primara , chiar si numerotarile .La mine ar fi vb de dioda D2 , care am inlocuito cu FR107 . Nu stiu daca am facut bine . Acum sursa produce numai 10v . In cazul meu , partea secundara este cu tz , aceasta e cu integrat . In schema data de dv , E si C lui tzQ2 , este suntat direct de optocuplor , la mine se face cu un tz .Pun ca atasament numai partea primara .Astept ceva idei .

post-17187-139829611019_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am de verificat mai multe rez SMD din aceiasi sursa .E de lucru , asta e .

M-ar interesa un catalog sau un tabel de notare a smd . Am gasit ceva pe net dar nu se potriveste cu ce am eu .

Exemplu , o rez notata cu 122 ce valoare are ? Sau 472 , 115 etc .

Ar fi binevenit un pdf cu asa ceva .

http://www.hobby-hour.com/electronics/smdcalc.php

_____________________________________________________________Nu este o regula stricta la tranz.SMD >trebuie sa cunosti in special denumirea producatorului si dupa aceea sa-i extragi catalogul de serie ...dar,in general la rezistente sint tipice;122= 1 intreg 2 zeci urmate de ordinul de multiplicare 2 adica 2 zerouri=1,2K.....472=4,7k....115=1,1M...101=1oo 0hmi...333=33k ...etc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări