Lonerider Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Am luat de la cineva acest tip de radioreceptor. Aparatul a rămas la starea originală, de-a lungul timpului, inclusiv tuburile, originale, VALVO şi este complet. Aparatul a prezentat un defect la punerea în funcţiune. O rezistenţă din circuitul anodic al triodei tubului ECL86 am găsit-o întreruptă, pe care am înlocuit-o şi acum funcţionează perfect. Este singura intervenţie asupra aparatului. Defectul l-am remediat fără schemă, buchisind cu aparatul de măsură printre tuburile din interior, motiv pentru care vă solicit ajutorul pentru a o obţine. Modelul este cel din link: http://www.radiomuseum.org/r/philips_ph ... 32a_b.html O fotografie cu aparatul... Am avut la dispoziţie schema modelului B2D23A, de calitate jalnică, dar mi s-a părut asemănătoare cu ce am gasit în montaj. O altă problemă este legată de funcţionarea potenţiometrilor din dreapta aparatului. Sunt doi pe un ax şi ambii au influenţă asupra volumului. Unul se manifestă ca reglaj brut şi celălalt ca reglaj fin. Este normal aşa? Schema după care m-am inspirat: Link spre comentariu
nicolae57 Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Am manualul service pentru acest aparat.O adresa de e-mail, aici nu-l pot incarca.Legat de cei doi potentiometrii, de regula unul este pentru volum, celalalt pentru ton. Link spre comentariu
Lonerider Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 Pe unde se mai gasesc becuri de 6V (6,3V) cu glob sferic, mic. Mi s-au ars ambele, la scala, iar cele din piata, de la fratii ucrainieni (sau ce or fi), se ard instant si au glob cilindric. Pe ele srie tot 6V.Problema cu potentiometrii nu am reusit sa o rezolv. Valoarea ohmica, masurata cu mai multe aparate de masura, este in regula, si nu prezinta intreruperi, pe toata cursa potentiometrelor. Partea de volum este perfect functionala, deranjant este pentru reglajul de ton (pentru simplul fapt ca nu lucreaza corect). Am verificat toate componentele pasive, ce au legatura cu tubul ECL86 si nu prezinta diferente ale valorilor, fata de schema. Link spre comentariu
kripton Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Partea de volum este perfect functionala, deranjant este pentru reglajul de ton (pentru simplul fapt ca nu lucreaza corect).Salut,Ar fi utile cateva detalii: de ce nu lucreaza corect reglajul de ton si cum (credeti ca) ar trebui de fapt sa lucreze acesta ? Practic, acest "reglaj de ton" este un circuit simplu care suprima mai mult sau mai putin frecventele inalte, functie de pozitia potentiometrului, (R48) deci canalizarea acestora la masa prin C 84 (10 nF). Link spre comentariu
mila Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Cred ca din nastere reglajul de ton la acest aparat nu lucreaza prea bine.Beculete de scala pentru acest aparat nu o sa gasesti, cred ca erau cu balon rotund foarte mic, altfel ating scala de plasticsi nu se mai poate monta sasiul corect in carcasa.Ce spun spun din experienta cu acest model de aparat reusit dealtfel Link spre comentariu
Lonerider Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Salut,Ar fi utile cateva detalii: de ce nu lucreaza corect reglajul de ton si cum (credeti ca) ar trebui de fapt sa lucreze acesta ? Practic, acest "reglaj de ton" este un circuit simplu care suprima mai mult sau mai putin frecventele inalte, functie de pozitia potentiometrului, (R48) deci canalizarea acestora la masa prin C 84 (10 nF).Cu ceva timp in urma, mi-ati dat, in privat, cateva sfaturi si sugestii cum si ce sa verific. Tensiunile pe ECL86 sunt aproximativ cele de pe schema (diferente de 1-3 volti +-), iar valorile componentelor din partea finalului audio, originale montate de producator, se incadreaza in toleranta de 10%.De ce consider eu ca nu lucreaza corect reglajul de ton..., cu potentiometrul rotit maxim spre dreapta, aparatul are un sunet foarte clar, tonurile inalte se aud foarte bine. Odata cu rotirea acestuia inspre stanga, tonurile inalte se atenueaza, odata cu aceasta scade considerabil si volumul in difuzor (fara a se actiona acest potentiometru). Volumul nu se reduce de tot, se atenueaza cam mult (dupa parerea mea). Constatarea asta e facuta in comparatie, doar, cu doua radioreceptore romanesti Orizont si Darclee, care au, intr-adevar, alt tip de corector.Cred ca din nastere reglajul de ton la acest aparat nu lucreaza prea bine.Beculete de scala pentru acest aparat nu o sa gasesti, cred ca erau cu balon rotund foarte mic, altfel ating scala de plasticsi nu se mai poate monta sasiul corect in carcasa.Ce spun spun din experienta cu acest model de aparat reusit dealtfel De acele beculete am intrebat. Cu ceva mai multa vreme in urma (mai bine de 10 ani), se mai gaseau prin piata la cei care aduceau piese pentru biciletele Ukraina si semicursierele rusesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum