LUCI Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Cei "poleiti cu aur" sunt o prostie.Doar pentru ca aurul e folosit ca podoaba asta nu il face mai putin inportant in industrie.Faptul ca toti dubiosi atarna un crucioni din aur de 2 Kg asta nu ii schimba proprietatile fizico chimice mai deosebite foarte utile in unele aplicati mai pretentioase.Acelasi lucru e valabil si pentru platina. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 29, 2013 Autor Partajează Postat Martie 29, 2013 Revin cu discutia in legatura cu filtrele din boxele CerwinVega Am gasit condesnatori nepolarizati Nu stiu cat de buni sunt, dar eu cred ca sunt mult mai buni ca acei electrolitici care sunt acum in filtre Acum am si L-metru si voi masura si bobinele sa le inlocui macar pe cele de la medie si inalta Link spre comentariu
baga Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Teoretic ar trebui sa fie mai buni ca electroliticii, dar Jh e o firma cam naspa. Masoara-le capacitatea sa nu ai surprize. Doar pentru ca aurul e folosit ca podoaba asta nu il face mai putin inportant in industrie. Faptul ca toti dubiosi atarna un crucioni din aur de 2 Kg asta nu ii schimba proprietatile fizico chimice mai deosebite foarte utile in unele aplicati mai pretentioase.Acelasi lucru e valabil si pentru platina. Acele proprietati nu sunt utile in condensatorii pentru audio. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 30, 2013 Autor Partajează Postat Martie 30, 2013 I-am masuratCei de 15uf imi indica pe esr-metru 15,5 si 15,4uf, iar cei de 10uf cam toti au 10,5ufTensiunea scrisa pe ei e in alternativ sau continuu?Nu ma astept la calitate extra dar sa dau zeci de dolari pe un condensator care scrie ''for audio'' mi se pare exagerat Link spre comentariu
ain Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Tensiunea scrisa pe ei e in alternativ sau continuu?Daca nu este precizat expres, atunci tensiunea este cea in continuu. Oricum este arhisuficienta pentru ce-ti trebuie tie. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Azi am desfacut o boxa sa ii schimb condensatorii, si am facut bobina pe inalte care era pe miez de ferita Am trecut mai jos si valorile la toate bobinele Intra sarma gramada, se poate vedea in poze ce diferenta este la bobina de inalte pe miez de ferita fata de bobina facuta de mine, fiind si cea mai mica valoare dintre toate bobinele, la medie o sa intre mai multa sarma Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Ai pus sarma mult prea groasa, 0,7-0,8mm era mai mult decat suficient. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 E de 1mm sarma ca alta nu am avutMaine ma duc sa caut sarma de 0,7mm la bobinatori pentru medii Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Sarma pe care o ai [deja] este cea mai ieftina - am scris in sensul ca nu are rost sa te plangi :)Bobinele de pe joase si cea paralel de pe medii se pot face si cu miez din tole (i-uri).La cea de joase sectiunea miezului trebuie sa fie de minim 1,5-2cm^2. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 fa-o si pe cea de 1mh tot cu 1mm daca mai ai sarmaca sa-ti intre mai putina,incearca sa o faci sub forma de gogoasa, nu cilindricafoloseste de ex un mosor de Di 20mm pe 20 h sau 30 x 20 hcele mari de la FT1 lasa-le pe miez,cel mult mareste miezul la cea de pe wofer daca dai si mai tare Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 16, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Azi am terminat bobinele si le-am si montat in boxa Am deplasat putin condu de 100uF si l-am suntat cu unul de 1uF de plastic In prima poza sunt filtrele originale iar a doua este placa modificata As vrea totusi sa mentionez ca boxa modificata are un sunet ceva mai viu in special pe medii, vocea pianul, saxofonul, chitara sunt ceva mai pline de viata fata de cealalta boxa neumblata si care suna mai sec N-as vrea totusi sa exagerez, nu sunt genul de om care sa aberez cum ca incep sa aud sunete nemaiauzite pana acum Pana bag surubelnita in cealalta boxa am sa mai fac niste comparatii Sursa de semnal este o imagine de DVD audio, Dire Straits - Brothers in arms remasterizat, are 24biti cu 192khz iar placa de sunet este un asus xonar dx setat pe 24/192, amplificatorul este cel facut de tehnomate la sectiunea amplificatoare L.E. Am uitat sa mentionez ca nu am nici-un fel de corectii, sunetul pleaca flat pana in boxa Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Sunetul trebuie să fie mono ca să poţi face comparaţia corect. Cel mai bine e să şuntezi intrările amplifului. Poate reuşeşti să schimbi şi cond de 100uF cu un grup de cond mai mici. Asta nu e fudulie ci e necesar ptr siguranţa funcţionării pe termen lung. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 17, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Asa zic si eu ca nu e fudulie faptul ca se inlocuie conzii aia electrolitici cu unii de plastic ba chiar refacerea bobinelor fara miezul ala de fierUite ca nu m-am gandit sa suntez intrarile amplificatorului, buna ideePlaca aia in faza in care e a devenit neincapatoare, sa vad cu ce il o sa il inlocui pe ala de 100uf si unde sa il mai inghesui Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 17, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Am facut o greseala, condu de la bas este de 250uF/100V Am desfacut si cea de a doua boxa si am gasit o surpriza, condensatorul e umflat Mi-am adus aminte ca anu trecut am dat mai tare in boxa cu un amplificatory Sony, nu mai retin modelul, tot atunci i-am ars si siguranta de pe bas cea de 3A Condensatorul masurat cu ESR-metrul imi arata 270uF la rezistenta nu imi arata nimic adica e 0 Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Nasol, e o valoare tîmpită şi trebuie neapărat schimbat. Eventual fă o baterie de cond pe o placă externă boxei, dacă are vreo deschidere pe undeva e ideal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum