Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tunning filtre CerwinVega

maxente

Postări Recomandate

Azi am desfacut difuzorul de bas ca sa pozez mai bine boxa la interior, as fi vrut sa scot si schema filtrului, este foarte bine lipita acea placa dupa cum se vede din poze si nu am avut cu ce sa o relipesc in momentul asta, dar am sa ii scot si schema

Diful de medii este protejat la interior cu o cocoasa din plastic, diful de inalte este prins de pâlnia din fata

Am observat ca lateralele boxei sunt mai groase 2,5cm fata de spatele care este cam 2cm, de asemenea partea din fata are o ramforsare la jumatea ei

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxente

16

• CBI

5

• Shambala

2

• baga

2

Top autori în acest subiect

@maxente

Destul de misto boxele Cerwin Vega pt bani care se cer pe ele noi (1400 lei perechia).

Singurul minus cred eu este la filtre ca au condensatori electrolitici, si bobina pt bass cam subdimensionata, si firele par cam subtirele.

Link spre comentariu

Condensatorii ăia electrolitici bipolari mai mici de 25uF şi de 10uF îi pot schimba lejer că preţul e unul decent, dar la preţul celui de 100uF nepolarizat te apucă ameţeala :nebunrau: Acum vine întrebarea, e aşa de critică schimbarea celui de 100uF bipolar care este pus pe bas?

Link spre comentariu

e aşa de critică schimbarea celui de 100uF bipolar care este pus pe bas?

D.p.d.v. sonor NU este critic, insa daca vrei sa te lauzi ca ai in boxe condensatori care dubleaza valoare boxelor, poti sa-i schimbi!
Link spre comentariu

conzii bipolari nu se comporta prea bine la trecerea curentului prin ei si isi cam schimba caracteristica de la cateva sute de mAacum depinde si cum sunt legati,dar banuiesc ca pe joase sunt ca acolo trebuie valori asa marichiar si cu schimbarea bobinelor cu unele pe aer(vad ca toate sunt pe miez,chiar si cea de pe inalte,evidente de ce) nu cred ca le-ar ridica intr-o clasa superioara,doar ar aduce mici imbunatatiri care e posbil sa nu fie evidente daca nu se evalueaza cum/cu ce/pe ce trebuie,deci un 'upgrade' discutabil

Link spre comentariu

La CLS-12 bobina pe bass e de 3mH pe medii de 0.7m (serie) si 1.5m (parallel) si pe inalte de 0.3mH daca imi aduc aminte.Acum cativa ani am modificat si eu filtrele, Pe bass n-am schimbat condensatorul i-am pus insa in paralel un mkt de 3uF parca. Oricum ceva intre 1-3uF.Bobina pe bass e firava si daca ai loc si bani merita sa o schimbi cu ceva cu fir mai gros. Va rezista mai bine daca le folosesti la puteri mari.Fa un calcul si vezi daca agreezi suma.Daca tot schimbi poti schimba si bobinele pe inalte , medii-inalte cu aircore, condensatori cu tensiunea de lucru la 250V macar... etc. Schimbari se pot face, si e bine sa le faci pas cu pas si sa asculti daca e mai bine sau mai rau.

Link spre comentariu

Pai schimbari as cam vrea sa le fac, sincer ca sunet nu m-au dezamagit nici in configuratia in care sunt acum, dar daca pot sa fac filtrele mai ''solide'' si daca pot suna mai bine decat acum e si mai bine

Link spre comentariu

Gata, am descarcerat-o !

Am observat ca difu' de inalte are o siguranta, scrie RA075 si sub acest text scrie 5252s , poate merge un bec acolo in locul ei sau chiar inseriat cu acea siguranta

Se pare ca acei bipolari sunt pe difu' de medii, iar cel mare de 100uF este pe bas

Care e treaba cu miezurile alea din bobine ca vad ca nici una n-a scapat fara?

Am vazut ca bobinele deobicei se prefera pe aer la filtre

Posted Image

Link spre comentariu

siguranta aia este un polyswitch de 0,75A (siguranta autoresetabila)treaba cu miezurile e ca intra sarma f putina iar fierul(miezul) e ieftin daca vrei sa schimbi ceva,eu zic sa incepi intai cu bobinele de la inalta si medie +electroliticii de pe medie(ajunge mkt la minim 100v)la cel de pe bas poti adauga un mkt mic cum a zis si Yoshiro pt inceput iar bobina in fctie de valoare,tot pe miez,dar unul mai mare.Depinde de ce valoare are ,dar daca este cu mult peste 2mh,nu prea este practic pe aer,pt ca trebuie sa fol. sarma f groasa si iese scump plus ditamai cartita.La frecventa joase merge f bine si cu miez,daca este dimensionat cum trebuie

Link spre comentariu

Bobinele de pe medie si inalta trebuie scoase si facute altele pe aer si fara miez la aceeasi valoare si eventual cu sarma mai groasa?Electroliticii aia de 25uF si de 10uf ii schimb cu unii MKP asa cum ai zis

Link spre comentariu

cam asa cevatrebuie sa le masori si sa faci altele la valorile alea cu rezistenta cat mai mica in limitele normaluluicel de 2,2 de pe medii il poti folosi in alta partemkp sunt scumpi la valorile alea,vezi mkt,lasa povestile umede pt cei cu idei preconceputeexista de 27 ditr-o bucata dar se gaseste mai rar la pret bun,asa ca poti folosit 2 x10 + 6,8(arcotronics,wima, pe la noi)iar cel de 2,2 ramas il pui ori la bas,ori iei 8,2 cu el pt cel de 10 de pe mediidaca valorile sunt cele precizate de Yoshiro,pt inalte poti folosi sarma de 0,7-0,8mm iar pt cele de pe medii de 1,2-1,4mm.DAca esti dispus sa strici 2 bobine cu miez,poate poti lua sarma pt bobinele de inalte,de exo sa fie ceva investitie(150-200 lei zic eu)

Link spre comentariu

mkp sunt scumpi la valorile alea,vezi mkt,lasa povestile umede pt cei cu idei preconcepute

A nu se înţelege că vreau conzi poleiţi cu aur îmbibaţi în ulei de bibistrocel cocobazdugat :speriat (n-am înteles niciodată mania asta cu conzi ''for audio'') eu vreau sa scot bipolarii aia şi să pun ceva decent, pe mine asta mă roade acum

Şi bobinele alea am sa le refac, trebuie neaparat să îmi fac un L,C-metru (că tot mă bătea pe mine găndul că o să am nevoie de el)

Multumesc pentru sugestiile date de Yoshiro si CBI !!!

Link spre comentariu

10uF http://www.tme.eu/ro/details/cbb60a-10_450/condensatoare-pentru-motoare/sr-passives/#

25uF http://www.tme.eu/ro/details/i15kv625k-b/condensatoare-pentru-motoare/miflex/#

2 de 50uf in paralel http://www.tme.eu/ro/details/cbb60e-50_450/condensatoare-pentru-motoare/sr-passives/#

Cei de valoare mare sunt cam scumpi, poate se gasesc mai ieftini cu tensiune mai mica, chiar si 200V ar fi "overkill" pentru puterea acestor boxe , important e sa fie cu polipropilena sau poliester.

Cei "poleiti cu aur" sunt o prostie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări