Vizitator electronistul Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Salut.Am facut pentru un prieten un numarator (UP - DOWN). Montajul este luat de pe net si functoineaza perfect.Problema este ca prietenul meu vrea doua treburi in plus:1. Sa numere inainte si inapoi dar sa nu treaca de "000" (in varianta originala numara inapoi dupa ce trece de "000". Afiseaza "999", "998", etc.2. Sa nu uite numarul memorat daca se ia curentul (in varianta originala o ia de la "000" la fiecare conectare la retea.Am schema cu toate fisierele si schema desenata in "Proteus", in atasamet, poate intereseaza si pe altii.Daca cineva vrea sa ma ajute cu acele 2 modificari, am sa-l ajut si eu cu ce pot (realizare placi "PCB" cu 1 sau 2 straturi, realizate prin metoda foto. Cu multumiri anticipate.Adrian NUMARATOR UP-DOWN.ZIP Link spre comentariu
sofian Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Sa nu "uite" cind se ia curentul nu este buna schema, trebuie baterie adaugata Link spre comentariu
Vizitator electronistul Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Sa nu "uite" cind se ia curentul nu este buna schema, trebuie baterie adaugataDa. Adaugarea unei baterii este o varianta. Asta o pot face si eu. Mai "elegant" ar fi sa mdifici softul pentru ca numarul afisat sa fie stocat in "Eeprom".Cred ca asa voi face daca nu se ofera nimeni sa ma ajute. Adevarul este ca nu ma pricep la programare.Mai astept, poate ..... Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Cu stocatul in memoria eeprom este mai complicat pentru valori care se modifica frecvent. Memoria eeprom are un numar limitat de scrieri asa ca fiind vorba de un numarator nu se poate scrie valoarea in memorie la fiecare modificare pentru ca memoria se va distruge repede. Solutia este fie adaugarea unei baterii /acumulator si pastrarea datelor in ram fie a unui condensator care sa asigure functionarea microcontrolerului dupa intreruperea alimentarii sufficient cat sa se poata memora valoarea in eeprom. Pentru asta trebuie ca un pin al microcontrolerului sa monitorizeze permanent sursa de alimentare si la intreruperea alimentarii sa scrie valoarea curenta in eeprom. Link spre comentariu
Vizitator electronistul Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Cu stocatul in memoria eeprom este mai complicat pentru valori care se modifica frecvent. Memoria eeprom are un numar limitat de scrieri asa ca fiind vorba de un numarator nu se poate scrie valoarea in memorie la fiecare modificare pentru ca memoria se va distruge repede. Solutia este fie adaugarea unei baterii /acumulator si pastrarea datelor in ram fie a unui condensator care sa asigure functionarea microcontrolerului dupa intreruperea alimentarii sufficient cat sa se poata memora valoarea in eeprom. Pentru asta trebuie ca un pin al microcontrolerului sa monitorizeze permanent sursa de alimentare si la intreruperea alimentarii sa scrie valoarea curenta in eeprom.Solutia descrisa de tine este "EXCELENTA". Pini liberi mai sunt disponibili in schema (RA4, pin.3). Partea proasta, pentru mine este ca trebe modificat programul din microcontroler, dar asta pe mine din pacate ma depaseste.Daca nu este mare problema, vrei si ai timp, fa te rog acea modificare pentru mine.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator electronistul Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Am rezolvat problema.Ma ajutat un "coleg" de pe un forum din India. Cu noua varianta de soft, montajul functioneaza perfect.Se poate inchide subiectul. Link spre comentariu
jokerul verde Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Am rezolvat problema.Ma ajutat un "coleg" de pe un forum din India. Cu noua varianta de soft, montajul functioneaza perfect.Se poate inchide subiectul.daca se poate ..puneti si aici hex-ul cu problema rezolvata...poate mai are si altcineva nevoie de acest counter..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum