Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MPLAB ICD2 defectat in urma unei erori de conectare

Misulache12

Postări Recomandate

Salut, am un MPLAB ICD2 pe care l-am cumparat in 2009 si pe care l-am utilizat destul de mult inainte de a-l strica. Defectarea lui s-a produs in urma inversarii 5V cu masa in conectorul placii de lucru pentru programator/debuger. Placa e dotata cu un microcontroler PIC18F2550. La incercarea de conectare cu debugerul MPLAB ICD2 din mediul de lucru MPLAB primesc mesajul ca debugerul nu imi recunoaste microcontrolerul. As incerca sa mi-l repar singur dar nu gasesc nici o schema a MPLAB ICD2. O varianta acceptabila ar fi si sa-l trimit intr-un service dar pe site-ul Microchip nu gasesc nici un service regional. Ma puteti ajuta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Misulache12

3

• sofian

2

• 25L91N11

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Placa pe care am intentionat sa o programez e dotata cu microcontroler PIC18F2550. Am gasit pe net schemele unei clone de MPLAB ICD2 care intradevar m-au ajutat sa gasesc un chip defect. E vorba de ADG412 cu 4switch-uri SPST cu rol de comutare a tensiunii pentru pinul MCLR de la microcontrolerul placii tinta. Acesta se incalzea foarte tare si l-am schimbat dar ICD2-ul inca nu merge. Dupa alte verificari am constatat ca intre ADG412 si pinii de semnal de la microcontroler exista un circuit, cred buffer inversor cu 14 pini, pentru protectia microcontroleru-lui, care trage la masa, masurat la rece pe pinii 2 iesire si 3 intrare. Din pacate nu reusesc sa-l identific nici folosind lupa.

Notatiile sale pe randuri sunt urmatoarele: 1.HAO4 2.7CKG4 3.JNHO

Dimensiunile capsulei sunt aprox. urmatoarele: lungime:5mm, latime:4mm.

Pinii se lipesc pe fata pe care este plantat. Poate ati mai intalnit.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc celor care mi-au sarit in ajutor. Pana la urma am reusit sa-l repar. Circuitul de interfata cu pinul MCLR si anume ADG412 a fost cel care s-a defectat si pe langa el circuitul buffer de interfata 74HC04 intre ADG412 si microcontrolerul PIC16F877. Problema este ca m-am grabit sa-mi cumpar un Pickit2 nou pe care acum as vrea sa il vand. Pretul de vanzare, de 150 de lei, desi l-am cumparat cu 190 lei, este destul de negociabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări