Misulache12 Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Salut, am un MPLAB ICD2 pe care l-am cumparat in 2009 si pe care l-am utilizat destul de mult inainte de a-l strica. Defectarea lui s-a produs in urma inversarii 5V cu masa in conectorul placii de lucru pentru programator/debuger. Placa e dotata cu un microcontroler PIC18F2550. La incercarea de conectare cu debugerul MPLAB ICD2 din mediul de lucru MPLAB primesc mesajul ca debugerul nu imi recunoaste microcontrolerul. As incerca sa mi-l repar singur dar nu gasesc nici o schema a MPLAB ICD2. O varianta acceptabila ar fi si sa-l trimit intr-un service dar pe site-ul Microchip nu gasesc nici un service regional. Ma puteti ajuta? Link spre comentariu
sofian Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Nu am vazut nici un icd2 cu pic18f2550 poate cu 4550gasesti pe net schemele si nu este greu de reparat Link spre comentariu
Misulache12 Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Placa pe care am intentionat sa o programez e dotata cu microcontroler PIC18F2550. Am gasit pe net schemele unei clone de MPLAB ICD2 care intradevar m-au ajutat sa gasesc un chip defect. E vorba de ADG412 cu 4switch-uri SPST cu rol de comutare a tensiunii pentru pinul MCLR de la microcontrolerul placii tinta. Acesta se incalzea foarte tare si l-am schimbat dar ICD2-ul inca nu merge. Dupa alte verificari am constatat ca intre ADG412 si pinii de semnal de la microcontroler exista un circuit, cred buffer inversor cu 14 pini, pentru protectia microcontroleru-lui, care trage la masa, masurat la rece pe pinii 2 iesire si 3 intrare. Din pacate nu reusesc sa-l identific nici folosind lupa. Notatiile sale pe randuri sunt urmatoarele: 1.HAO4 2.7CKG4 3.JNHO Dimensiunile capsulei sunt aprox. urmatoarele: lungime:5mm, latime:4mm. Pinii se lipesc pe fata pe care este plantat. Poate ati mai intalnit. Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 La alimentare inversa se pot strica mai multe decat la prima vedere. Putin probabil sa mai mearga. Pacat! Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 ICD2- Schema. Compara schemele atasate cu programatorul tau sa vezi care este.Probabil o sa-l gasesti dupa U1,U2...etc.Succes icd2v1_7187.pdf ICD2_V2 + PCB.pdf Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Prima data programeaza pic18f4550 cu bootloaderul de la o copie zi vezi daca il vede, dupa care programezi si pic16f877 si dupa aia verifici restul componentelor Link spre comentariu
Misulache12 Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Multumesc celor care mi-au sarit in ajutor. Pana la urma am reusit sa-l repar. Circuitul de interfata cu pinul MCLR si anume ADG412 a fost cel care s-a defectat si pe langa el circuitul buffer de interfata 74HC04 intre ADG412 si microcontrolerul PIC16F877. Problema este ca m-am grabit sa-mi cumpar un Pickit2 nou pe care acum as vrea sa il vand. Pretul de vanzare, de 150 de lei, desi l-am cumparat cu 190 lei, este destul de negociabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum