Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

G811 SE A2

RockDok

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

80

• THOMAS

8

• zal

7

• adrian_pic

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca riplu-i biziitul ala agasant care se aude in boxe, ei bine, nu am asa ceva chiar daca Uf este "pe semnal".Trebuie sa refac si modulul Ub si sa cresc valorile tensiunilor. In plus PSF-ul masurat nu corespunde cu graficul G811. Am atasat schema cu ceva puncte de masura. Oscilograme dupa ce-mi reconditionez o huiduma de E0109 cumparata cu doi lei si tot de doi lei functionala. Cred ca cel putin toti electroliticii trebuie sa-i schimb in el. Adevarata vorba lui "simson" ca voi avea probleme cu sensibilitatea dar masurari si experimente cu renuntarea la UL si CFB dupa ce aduc Ub1 la 285V si Ub2 la 450V. Poate gasesc si o alternativa la graficul lui G811 desi, daca ne gindim la faptul ca mediana filamentului este la un potential mai mic cu trei volti fata de piciorul (1) al lampii atunci graficul se potriveste.L-am pus pe player, si la propriu si la figurat, nu pare sa aiba probleme de sensibilitate. Dar ce-i sfint e sfint, masuratori.

Link spre comentariu

Modificari in schema, am revenit la EF86 in mod trioda si am crescut Ug la 15V. Astfel tensiunea intre (1) si (3) la G811 este 12V. Ma gindesc la un trafo de 8k in ideea ca ceea ce-mi inchipui eu cu galben pe grafic se apropie de realitate, la un PSF cu Ug=6V, Ua=0.48kV si Ia=75mA, poate si 6k ar fi bun. Trebuie sa vad exact cum influenteaza curentul de grila al G811 sarcina pentru 6P3C.

Link spre comentariu

Pentru o variatie a Ua de 440Vvv trebuie sa avem in secundar 52Vvv. Asta inseamna un raport de transformare de 8.5 de unde n**2 = 72Ca sa avem un Ra de 3.7k, in secundar ar fi 50 ohmi, adica 3.7 / 72 , la asemenea valore nici nu simte curentul de grila. Trebuie sa refac graficul si evident trafo interstage.

Link spre comentariu

De fapt cred ca merge si cu trafo de 3000:2000 spire adica n=1.5Pentru 52Vvv in secundar trebuie sa avem 78Vvv in anodul 6P3C.Daca vrem 10Vvv pe grila 6P3C atunci Ra ia valoarea de 1600 ohmi.La 1600 ohmi in primar cu n**2 = 2.25 avem 710 ohmi in secundar (1600/2.25), pe portiunea fara curent de grila si 520 ohmi in A2 ( 710 ohmi paralel cu 2k).Ramine R13 720 ohmi , 10Vvv in grila 6P3C, Ua=250V , Ia=60mA si Ug=-15V

Link spre comentariu

Din pacate graficul pentru G811 pe care il am la dispozitie nu corespunde mai multor PSF-uri pe care le-am incercat. Aceste PSF-uri corespund mai degraba caracteristicilor 811A. Extrem de neplacut. Ma gindesc serios la determinarea manuala a caracteristicilor Ia/Ua/Ug. Se continua sapaturile.

Link spre comentariu

Din pacate graficul pentru G811 pe care il am la dispozitie nu corespunde mai multor PSF-uri pe care le-am incercat. Aceste PSF-uri corespund mai degraba caracteristicilor 811A. Extrem de neplacut. Ma gindesc serios la determinarea manuala a caracteristicilor Ia/Ua/Ug. Se continua sapaturile.

Imi pare rau,eu v-am trimis acele caracteristici pe care le-am primit de la Karpov si daca ne mai luam si dupa ce se spune vedeti in poza de mai jos,...nu mai stii ce sa mai crezi. Oricum,daca determinati practic caracteristicile v-as ruga si daca se poate sa le vedem si noi,eu sunt interesat de ele.Asa am procedat si eu in cazul tubului OT100,determinand practic familia de caracteristici. Imi cer scuze... :jytuiyu Daca cineva are si poate posta aici o poza cu caracteristicile lui G-811 ar fi excelent pentru cei ce doresc sa realizeze ceva cu acest tub,eu nu am gasit NIMIC complet referitor la acest tub.P.S eu am doua tuburi G-811 NOS,nu au fost utilizate niciodata dar determinand practic caracteristicile au o dispersie enorma,parca nu sunt aceleasi tuburi,unul dintre ele are caracteristicile ce se suprapun ~95% peste cele ale lui 811A !!!!!! Ar fi de mare ajutor o determinare practica a caracteristicilor pentru G-811 de catre dv. :da
Link spre comentariu

Asta am vazut si eu citind pe forumurile rusesti, ca mai toti utilizatorii folosesc graficul de 811A pentru proiectare. Ar mai fi o chestie interesanta de aflat.... ce dispersie a parametrilor au aceste tuburi, daca se aseamana cu 6p3s la acest aspect atunci e trist. Presupun ca ai minim 2 bucati, daca nu e prea mare bataie de cap ar fi folositoare caracteristicile ambelor exemplare.

Link spre comentariu

Nu aveti de nici un motiv sa va cereti scuze, nu ati incercat sa induceti in eroare pe nimeni. Poate eu gresesc la ceva masuratori. Am sa pun exact schema si PSF-ul corespunzator. Pina la determinarea practica a caracteristicilor mai trebuie sa bobinez un trafo pentru Ua si Ug. Pentru Uf am gata unul. Uf va fi redresata si filtrata corespunzator. Evident si celelalte tensiuni. Ma gindesc la trepte de 50 de volti pentru Ua (50-500V) si 5V pentru Ug (5-50V).Da, am doua tuburi si le voi lua la puricat pe amindoua. Intre timp ma gindesc la schema, simpla. Poate mai incolo cu o placa de achizitie de date si PC.

Link spre comentariu

Pentru cele 2 tuburi e suficient o sursa cat de cat reglabila pt a varia tensiunea anodica si una mai mica pentru negativarea/pozitivarea grilei.

Se poate folosi un NMOS de HV, montat pe un radiator generos, "gadilat" in poarta putin cate putin sa nu se deschida de tot astfel la iesire vei avea o tensiune reglabila. Uite un punct de plecare:

Posted Image

Sa-i pui un condensator mic in poarta ca sa nu ii dea prin cap sa oscileze.

Link spre comentariu

Ma gindeam la o schema si mai simpla, prize in secundar cu comutatoare cu mai multe pozitii. Din pacate masuratorile facute in aceleasi conditii, cu doua lampi diferite, NOS, m-au dezamagit complect. Nu ma asteptam la asa diferente in curentii anodici, mai bine de 50%. Pass G811, mi-a parut bine de cunostinta! Citeva zile am sa le tratez drept 811A, daca nici asa nu se cumintesc... La rind asteapta niste 6C41C. Ar fi interesanta totusi o masinarie de testat tuburi, 0-800V Ua, 0-200V Ug1 si 150V-250V Ug2.

Link spre comentariu

Din pacate aceasta lampa este o ciudatenie , are tolerante incredibil de mari acceptate si mentionate in pagina de catalog a producatorului .

Eu am evidentiat doar cateva dintre ele , care mi s-au parut extrem de ciudate .

Spre exemplu , ca sa realizezi un model matematic si apoi sa-l convertesti in model SPICE ai nevoie de capacitatile intre electrozi .

Dar la aceasta lampa G811 in catalog este specificat clar ca toleranta capacitatii de iesire variaza intre simplu si dublu ....pai despre ce precizie mai putem discuta ?

Ar trebui ca fiecare lampa G811 sa aiba propriul model , evident diferit fata de al altor lampi G811 .

Ramane o lampa pentru aplicatiile total nepretentioase ale entuziastilor , ca stabilizator serie sau oscilator pentru bobine Tesla DIY etc .

De altfel din acest motiv nu exista publicate de producator tabelele grafice cu familiile de curbe ... pentru ca nu exista doua lampi la fel .

Rezultatele unui montaj cu asemenea lampi va fi total impredictibil !

Nu recomand !

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări