THOMAS Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Ideea exista si este aplicata,asa dupa cum spune si ,exemplu: "In May 2005 (118th AES Convention), I described a self compensated transformer for Single ended Audio amplifiers, designed as SC-OPT and based on the principle that an auxiliary winding (tertiary) crossed by the same current as the primary, opposes a magnetic flux that reduces the overall flux, produced by the DC, to almost zero. In this paper, an extension is discussed where no external adjustment is needed to balance the DC flux inside the core to zero. The new transformer is fully self-auto balancing. Authors: Polisois, Aristide; Touzelet, Pierre Affiliation: S.E.R.E.M.E. S.A. AES Convention:122 (May 2007) Paper Number:7151 Import into BibTeX Subject:Instrumentation and Measurement " In documentul din atasament vom gasi totul referitor la aceasta aplicatie. Aristide Polisois mai are un brevet pe aceasta tema,ceva cam cum propuneti dv. mai sus,dar nu-l gasesc acum... Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 In cazul de mai sus eu as considera drept inconvenient numarul egal de spire al infasurarii de compensare cu numarul de spire "active", asta din punct de vedere al volumului ocupat de infasurare. Altcumva solutia mi se pare chiar eleganta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Se mai poate merge în cfg SE cu OT-clasic Push-Pull("push-pull"-mort) o ramură primar se închide prin gcc(generator curent constant , aşa cum a specificat şi mişa ) dar nu se obţine mai nimic spectaculos cu cfg "push-pull-mort" care nu va fi mai bună decât cfg push-pull în clasăA(liniaritate bună va asigura cfg PP-clasăA fără distorsiuni de racordare garantat). Pot exista şi situaţii pur mecanice(aduc câmp magnetic din sursă permanentă/magnet). Câmpul magnetic continuu(generat de ia_0-cfgSE) nu trebuie anulat în întregime musai poate fi şi numai diminuat într-o măsură satisfăcătoare. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 Am ajuns aici fiindca, in timp ce lipeam piesele SMPS, ma ducea gindul la cit de mare va fi sa fie OT-ul pentru GU81M. Daca pentru G811 24cmp ar fi oarecum suficienti cu intrefier, la GU81M nu cred ca ajung nici 100cmp. Sa zicem ca luam numai E-urile de la 100cmp, punem 3000 de spire si trecem prin ele 0.5A obtinem o frumusete de electromagnet de cred ca ridica cel putin 100kg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Ar fi ceva transformator GU81M-SE http://4.bp.blogspot.com/_iEaExKnz5c0/T ... -81M_d.jpg dacă ne raportăm la gabaritul tubului(probabil poate asigura 40-50hz cu -3dB...). Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 Vad in poza un trafo alimentare, unul de iesire ce nu pare a avea mai mult de 50cmp, intrare cu o dubla trioda, sa zicem 6N2P si posibil un driver SRPP cu 6P3C. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 12, 2013 Autor Partajează Postat Mai 12, 2013 In poza de mai sus apare si ceva ce aduce a 6n6p. Nu prea vad rostul unei asemenea desfasurari de forte pentru grila GU81M. In alta ordine de idei SMPS-ul este plantat cu piese, ramin transformatoarele. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 Aproape gata si cu transformatoarele, cu datele din schita obtin 160mA/465V si 120mA/310V. Va trebui scazut un pic din numarul de spire al infasurarii (5). Voi avea nevoie de 80mA/280V si 90 mA/420V. Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 Cablaj bifat, urmeaza transformatoarele, interstage si iesire. Nu renunt, in prima faza, la distractia de a bobina singur transformatoarele. Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 Trafo interstage. Ideal ar fi ca infasurarile (3) si (2)+(4) sa fie bifilare dar consider un risc prea mare de strapungere intre infasurari. In secundar ar trebui sa obtin vreo 60Vvv/1.4k, asta daca am nimerit calculele (sau, mai bine zis, aproximarile). Link spre comentariu
simson Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Frumos proiect.Felicitari!Va fi munca grea bobinatul trafurilor.10600 spire cu 0,2 neaparat spira langa spira!! Asta daca ai nimerit calculele.Dupa 4 trafuri bobinate se va confirma faptul cunoscut din biologie: odata cu slabirea vederii se ascute auzul. Punand gluma deoparte pacat de placa cu circuit imprimat frumos realizat deoarece ajuns la faza de reglaj se va deteriora cu lipirea si dezlipirea componentelor. Spor la bobinat! Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 Ei, nu-i dracu' chiar asa de negru! si nici n-ar fi primele traf-uri pe care le-am bobinat. Mai am o varianta de 3+1 infasurari de 700 spire in primar iar secundarul intercalat cu primarul, 4 infasurari serie de cite 400 spire. Ra de 3k, PSF la 200V/90mA/-10V . La EF86 nu am ce sa modific, schema trioda din catalog. La fel si pentru G811. Ce am de modificat este rezistenta din catod la 6P3C-E pina prind Ia + Ig2 la -10V pe g1. Poate nu-i chiar dezastru daca nu nimeresc spira linga spira. Oricum va fi un trafo de test. Voi vedea la osciloscop ce-i poate capu'. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 RockDok, se vede ca ai rabdare, sfatul meu este sa nu faci rabat la bobinarea spira linga spira, se poate argumenta de ce... Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 Nu-i ca nu as fi de acord cu spira linga spira dar risnita de-i spun eu masina de bobinat nu prea ma lasa sa fac asa ceva cu sirma mai mica de 0.3. Sa nu mai vorbesc de ochi, i-am facut praf in monitoare si smd-uri, cindva, demult. Voi cumpara un vizor cu lupa si lumina, de se prinde pe masa de lucru. Poate ajuta la ceva. Faptul ca sint mai multe infasurari rupe din monotonie si face invirteala mai usoara. Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Datele trafo interstage realizat practic. Desi intra in categoria "nu faceti ca el" imi da posibilitatea sa fac niste masuratori. Infasurarile, desi haotice (nu chiar spira linga spira), abia depasesc 1/2 din fereastra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum