Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

G811 SE A2


RockDok

Postări Recomandate

Am intors pe toate fetele variantele de atac pentru G811 in A2 (bun si net-ul asta la ceva). Am optat pentru trafo interstage. M-am chinuit citeva ore sa vad cum ar merge supertrioda cu 6N1P, 6N6P, chiar si 6P3C. Nu am ajuns la nici o concluzie constructiva. Singurul mod mai pe intelesul meu si pe care il consider mult mai sigur din punct de vedere al adaptarii este, asa cum am spus mai sus, trafo interstage. Am atasat graficele si schema. Interesanta sarcina Tr1: 60mA/40V paralel cu 1k la virful pozitiv al semnalului iar la celalalt virf 0mA/0V paralel cu 1k, evident valoarea de 1k este stabilita arbitrar, poate 100 de ohmi ar fi mai potrivita. Totul este sa avem 40Vvv si sa asigure 60mA pentru grlia G811.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • RockDok

    80

  • THOMAS

    8

  • zal

    7

  • adrian_pic

    5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gratie "gabrielle" am doua seturi trafo tole E20 GO de 6x4 cmp. Vinovat de setul interstage C-core este d-l "zal". Am facut niste calcule pentru aceste miezuri si am atasat rezultatele. Cum nu mi-am pierdut si ultimul dram de minte il rog pe aceasta cale pe d-l "lazaroiu" , in masura in care este disponibil, sa vedem cum putem pune niste straturi in cele transformatoare.

Link spre comentariu

Problema veche si grea cu tubul G-811!!!Am avut multe mesaje schimbate pe mail referitor la acest tub cu un user de mare marca de pe DIY si asta a dus la urmatoarele rezultate: -tubul G811 nu este echivalent cu 811A,nici cu tubul 811H nici cu 811 (RCA).Acest tub este ceva intre SV811 si 811,ma refer la caracteristici nu la aplicatiile lui.De la mama lui este facut pentru a fi utilizat in generatoare RF de putere,sau etaje finale RF de medie putere.Folosit in AF rezultatele sunt cele asteptate ca pentru orice tub de RF utilizat in acest fel,asa cum le putem incadra pe toate tuburile rusesti din seria G**(G,de la generator),inclusiv clasicul GU50. Pentru a ma pune la punct cel putin teoretic referitor acest tub si aplicatiile lui,am primit un model Spice pentru el,dar si familia de caracteristici. Multumita userului ,am intrat in posesia a doua astfel de tuburi (G-811),ceea ce mi-a permis sa "ridic" si sa verific practic in cateva puncte corectitudinea caracteristicilor si asta din curiozitate. Comparativ cu cel ce mi-a trimis totul referitor la acest tub (colegul de pe DIY),eu sunt un incepator,aproape ca nu stiu nimic in acest domeniu... :jytuiyu Considerand ca poate va fi de ajutor,o sa postez aici o schema proiectata de mine si simulata folosind un model OK de G-811.Sunt prezentate si rezultatele simulari dar si caracteristicile pentru G-811.

Link spre comentariu

Un foarte Multumesc! domnului Lazaroiu, cele postate schimba total datele de pornire. Tare nu-mi placea cum arata graficul lui 811A. Voi figura limita de 40W. Daca ar fi pe undeva si curentii de grila pentru tensiuni pozitive ale acesteia ar fi mai mult decit frumos.

Link spre comentariu

Am incercat sa suprapun peste graficul pus la dispozitie o dreapta de sarcina de 4k. Am modificat si schema la care ma gindesc. Cu un PSF la Ug +12V/Ua 400V/Ia 99mA am nevoie de o excursie de semnal de la +44V la -20V pe grila pentru vreo 14W, real banuiesc 12. De asemenea estimez un consum de vreo 40mA pe grila la 44V ceea ce eu presupun o sarcina de 1k in apropierea virfului pozitiv.Mai mult ca sigur este si faptul ca nu sint nevoie de 550V ca si tensiune de alimentare a G811 cred ca va ajunge in jurul a 450V. Poate scap de condensatori inseriati sau poate am noroc sa gasesc niste electrolitici la 500V.

Link spre comentariu

Un foarte Multumesc! domnului Lazaroiu, cele postate schimba total datele de pornire. Tare nu-mi placea cum arata graficul lui 811A. Voi figura limita de 40W. Daca ar fi pe undeva si curentii de grila pentru tensiuni pozitive ale acesteia ar fi mai mult decit frumos.

Si amanuntele de care ati vorbit,graficul dar si nivelul si forma curentului pe G1 [G-811] masurate in schema propusa si simulata de mine mai sus.
Link spre comentariu

Tubul G811 este destul de asemanator cu 8005 sau OT100 difera printr-o usoara translatie a caracteristicii Ua/Ug,se vede si din simularea data de d-l Lazaroiu pt curentul de grila iar informatile de pe topicul clasa A2 pot sa fie utile la stabilirea PSF si Ra Nu rezolvi nimic incercind sa micsorezi tensiunea anodica in functie de condensatorii electrolitici pe care i-i ai, clasa A2 este speciala are anumite particularitati in special legate de puterea maxima disipata pe anod, sint chestiuni de finete...

Link spre comentariu

Pai nu am micsorat cu nimic tensiunea anodica, la +12V Ug si 99mA Ia, corespunde un Ua de 400V. Ori si cum se gasesc electrolitici la 550V. Cum va fi mult fier in amplif-ul asta si pe motiv sa nu "simta" sarcina complexa de la iesirea interstage voi lucra la schema atasata. UL si CFB banuiesc sa compenseze in buna masura neliniaritatea sarcinii (grila G811+ R10).

Link spre comentariu

La etajul de atac cu 6p3s ar fi de ajuns si reactia din catod.Daca mai pui si UL scade sensibilitatea ,probabil astfel incat EF86 nu mai face fata .Sursa de alimentare va fi tot in comutatie? Poate intre timp se va finaliza si cea cu PCL82 punte :ras: Eu totusi recomand sursa clasica ;te scapi de cheltuieli si stres inutil.Dar este doar parerea mea,daca m-asculti faci cum vrei.

Link spre comentariu
La etajul de atac cu 6p3s ar fi de ajuns si reactia din catod.Daca mai pui si UL scade sensibilitatea ,probabil astfel incat EF86 nu mai face fata .

EF86 in mod trioda la Ub 250V si g' 150k furnizeaza 32Veff. Eu zic absolut suficienti pentru 6P3C. In afara de asta un traf cu priza UL il poti folosi si in montaj fara UL dar daca nu ai priza UL si te maninca'n pistolu' de lipit? Cu etajul acesta voi incerca sa gidil si GU81M.

Sursa de alimentare va fi tot in comutatie? Poate intre timp se va finaliza si cea cu PCL82 punte :ras:

Am spart din motiv de soclu defect trei bucati PCL82. Nici cum nu am reusit sa aduc juma' de tensiune pe un brat al macar unei punti desi am rotit toate PCL-urile ramase. Proiect in suspensie. SMPS-ul reparat adica inlocuit IRS2161 cu 2153. Inca nu am descoperit cauza defectului dar sursa merge impecabil.

Eu totusi recomand sursa clasica ;te scapi de cheltuieli si stres inutil.Dar este doar parerea mea,daca m-asculti faci cum vrei.

Deocamdata SMPS, eu sint multumit de avantajele oferite de acest tip de alimentare.

Dupa cum ati observat am doar citeva idei si alea fixe, anume SMPS si trafo interstage pentru A2.

Sper din tot sufletul ca nu veti dori sa ma exorcizati doar pentru atita lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări