Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare prelungitor protectie

Vizitator Klau

Postări Recomandate

Vizitator Klau

Salut!

Vreau sa-mi cumpar un adaptor/prelungitor cu protectie pt PC, TV unul din astea 2:

http://www.emag.ro/adaptor-bachmann-pen ... EKWR7BBBM/

http://www.emag.ro/prelungitor-bachmann ... list_p3_l6

Dupa cum mai zice si cineva acolo la comentarii:

Daca la mine in camera am doar faza si nul la priza (fara impamantare) acest adaptor/prelungitor cu protectie isi mai face treaba cum trebuie sau trebuie neaparat sa am si impamantare(deci toate cele 3 fire) la priza ? Stiu ca asa am la mine in camera: doar faza si nul.

Am inteles ca protectia la aceste prelungitoare functioaneaza pe baza impamantarii: daca ai impamantare functioaneaza la parametri optimi(caci supratensiunea aia sau curentii mari trebuie sa se scurga pe undeva si apeleaza la impamantare) iar daca nu ai,nu-i va functiona deloc protectia, e ca si cum ai avea un prelungitor simplu. Sau chiar daca ii va functioana si fara impamantare protectia nu va fi buna, o tensiune mare scurganduse in cazu acesta in aparatura din casa, arzand prelungitoru si apoi ce mai nimereste. Chiar asa este? Sa stiu daca sa cumpar sau nu.

Extras dintr-un manual al unui prelungitor cu protectie:

"The Philips surge protector requires a properly ••grounded outlet for safety and to protect the connected equipment. If you are not sure whether your home’s electrical wiring has proper grounding, consult a qualified electrician."

Deci si producatorul spune de impamantare.

Apelez la voi deoarece cred ca aici sunt oameni cu experienta in electricitate care stiu exact cum sta treaba.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Protectia la supratensiune se realizeaza prin varistoare tip MOV care se scurtcircuiteaza in momentul depasirii unui prag maxim, declansand o siguranta automata din circuit.Nu e nevoie de impamantare neaparat pentru asta.Impamantarea e necesara la protectia diferentiala unde trebuie sa declanseze daca se produc scurgeri accidentale de curent catre pamant.Deci, pe scurt, nu e nevoie de impamantare la priza aceea. Totusi, o impamantare e necesara oriunde, te fereste de electrocutare la aparitia tensiunii retelei pe carcasele metalice ale electrocasnicelor.Recomand instalarea unei protectii diferentiale la panoul electric.

Link spre comentariu

Prelungitoarele de genul ăsta, cele bine realizate, au cîte un varistor (transzorb sau ZNR) legat între fiecare fir (fază - nul; fază - pămînt şi nul - pămînt).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări