Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bazele programarii

xragon

Postări Recomandate

Buna ziua ! Puteti sa ma invatati si pe mine bazele sau macar un pic din bazele programarii ! Inteleg idea cu 1Logic si 0Logic cu binarul dar nu stiu cum sa scriu in program asa ceva !ma puteti ajuta "invata"? Am tot timpul atata timp cat pricep ceva! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

3

• godFather89

1

• leoncris

1

• Georgefreerunner

1

Top autori în acest subiect

http://norvig.com/romanian21-days.html

Nu poti invata asa programare. Eu nu stiu cum ti-as putea explica.

Cumpara o carte (de generala/liceu) de programare si citeste-o. Ce nu intelegi, intrebi (pe forum, la scoala, colegi, prieteni, etc.).

Foarte important sa si lucrezi in tot acest timp intr-un limbaj de programare (nu conteaza care) pentru a exersa ce citesti.

Eu am iceput cu Pascal.

Asa ca pentru un incepator absolut: tu scrii text, textul este compilat, rezulta un binar pe care procesorul stie sa il execute (mai incolo detalii despre proces)

Textul trebuie sa respecte reguli stricte pentru a putea fi compilat.

Ai voie doar anumite cuvinte, in anumita ordine, etc.

Practic descrii variabile (sa zicem numere, dar pot fi mult mai complexe), cum se citesc, unde se scriu si cum sunt procesate.

De exemplu o ecuatie de ordinul 1: mx + n = 0

ai 3 variabile m, x si n

m si n le citesti de la tastatura

x il calculezi si il afisezi.

x= -n/m;

De exemplu pentru C (e scris din cap, s-ar putea sa fie mici greseli):

#include <stdio.h> //biblioteca cu functii pentru citire/afisare din/in consolaint main(void) //functia{ float m, n, x; //declararea variabilelor scanf("%f", &m); //citire m scanf("%f", &n); //citire n  x = -n / m; //calculare x printf("%f", x); //afisare x return 0;}
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări